Etusivu > Kaupunkisuunnittelu > Projektit ja ohjelmat > Matkakeskus

Matkakeskus

Porin uusi matkakeskus avataan 1.9.2017. Matkakeskuksen avautuessa suurin osa linja-autojen kauko- ja lähiliikenteestä sekä osa paikallisliikenteen vuoroista saa uudeksi lähtöpaikakseen matkakeskuksen, joka sijaitsee Asema-aukiolla rautatieaseman yhteydessä. Pääasiassa kaikki vuorot, jotka ennen lähtivät linja-autoasemalta, lähtevät nyt matkakeskuksesta. Matkakeskukselta ydinkeskustaan on matkaa noin yksi kilometri.

Tutustu alasivuilla tarkempiin tietoihin:


Matkakeskuksen välittömästä läheisyydestä löytyvät mm. Satakunnan ammattikorkeakoulu SAMK, Satakunnan keskussairaala, Porin lentoasema, Länsi-Suomen Pelastusharjoitusalue ja Suomen ilmailuopisto. Tavoitteena on kehittää matkakeskuksen alueesta viihtyisä ja monipuolinen palvelukeskus.

Matkahuollon palvelut pysyvät vanhalla linja-autoasemalla.

Ajankohtaista

Tarkista reitit liikennöitsijän sivuilta

Linja-autoliikenteen vapauduttua linja-autoyrityksillä on vapaus valita reittinsä ja lähtöpaikkansa. Satakunnan Liikenne aloittaa liikkennöinnin matkakeskukselta 4.9.2017. Onnibus jatkaa liikennöintiä vanhalta linja-autoasemalta ainakin 8.10.2017 saakka. Tiedot on hyvä tarkistaa liikennöitsijän omilta sivuilta.

Portaalitunnelissa jatkossa myös bussiliikennettä

Rautatien alittavan portaalikäytävän kautta pääsee kulkemaan matkakeskukselta keskussairaalan suuntaan Tiilimäen alueelle. Portaalitunnelista kulkee jatkossa kevyen liikenteen lisäksi cityliikenteen bussi. Tunnelissa on 15 km/h nopeusrajoitus. Cityliikenteellä on oma kaista Matkakeskuksen suunnasta tullessa vasemmassa reunassa. Oikeanpuoleinen kaista on tarkoitettu kevyelle liikenteelle.

Matkakeskuksen kartta

kuva Kuva avautuu suureksi klikkaamalla.

kuva
kuva