Etusivu > Kaupunkisuunnittelu > Projektit ja ohjelmat > Matkakeskus > Keskitetty matkakeskus

Matkakeskus ja asemanseudun tulevaisuus

kuva

Ajankohtaista

Matkakeskuksen työmaa sulkee kadun

Matkakeskuksen työmaa sulkee Asema-aukion kadun SAMKin edestä autoliikenteeltä maanantaina 26. kesäkuuta. Liikennejärjestelyt ovat voimassa heinäkuun ajan.

Autoliikenne ohjataan asemalta poistuttaessa Karjalankatua pitkin Tavaratielle ja edelleen Satakunnankadulle. Tavaratien suunnasta rautatieasemalle päin on kulku sallittu vain Karjalankadun varressa oleville kiinteistöille. Kävely ja pyöräily on edelleen sallittua SAMKin edustalla ohjattua väylää pitkin.

– Matkakeskuksen työmaa on edennyt suunnitelmien mukaisesti. Kaivuutöiden ja sähköputkitusten valmistuttua, aloitetaan aukion kivetyksen tekeminen, kertoo liikenneinsinööri Sanna Välimäki.

Lisätietoja antavat:
Timo Niemi, Destia Oy p. 0400 128 872
Sanna Välimäki, Porin kaupunki, liikenneinsinööri p. 044 701 4180

Linkki tiedotteeseen (22.6.2017)

Rautatieaseman kaavamuutos vireillä

Rakenteilla olevan Matkakeskuksen vieressä oleva rautatieaseman kaavamuutos on kuulutettu vireille 10.5.2017. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma nähtävillä 11.-24.5.2017.

Suunnittelualue sijoittuu RIIHIKEDON 9. kaupunginosaan kortteliin 609-9-76 rautatieliikennealueen,
Ratalinnankadun ja tulevan Matkakeskuksen väliselle alueelle. Rautatieasema ja pikatavara-asema sijoittuvat suunnittelualueelle.

VR-Yhtymä on hakenut asemakaavan muutosta omistamansa kiinteistön 609-430-1-14 osalle. Osa kiinteistöstä sisältyy syyskuussa 2016 käynnistyneeseen asemakaavan muutokseen 609 1683, jossa alueelle rakentuisi neljä uutta kerrostaloa. Kiinteistön luoteispuolella sijaitsevalle entiselle asemakaavan mukaiselle rautatiealueelle on 15.02.2016 tullut lainvoimaiseksi asemakaava 609 1644 asuinrakentamiseen, jolla alueelle rakentuu kolme uutta kerrostaloa. Edellä mainittujen hankkeiden sekä Matkakeskuksen myötä VR-Yhtymä Oy on käynnistänyt asemakaavan muutoksen, missä on tarkoitus tutkia alueen lisärakentamismahdollisuutta sekä tarkentaa asemarakennuksen ja sen lähiympäristön kaavamerkintöjä tarkoituksenmukaisemmiksi.

Linkki asemakaavamuutoksen verkkosivulle

Matkakeskuksen alueelle lisää pysäköintipaikkoja (5.5.2017)

Matkakeskuksen alueelle on lisätty pysäköintipaikkoja Karjalankadun varteen. Kadun reuna on nyt pohjustettu ja pysäköintitapa on merkitty liikennemerkein. Autopaikkoja on noin 45 autolle, paikat ovat maksuttomia ja aikarajoituksettomia.

Matkakeskuksen maanrakennustyöt ovat edenneet aikataulun mukaisesti ja niiden on määrä valmistua heinäkuun loppuun mennessä. Linkki tiedotteeseen (5.5.2017)


Asema-aukiosta urbaani viherympäristö

Porin Asema-aukion viheralueet kokevat suuren muutoksen, kun Porin julkiset kulkuyhteydet, linja-auto- ja raideliikenteen kokoava matkakeskus toteutuu. Tiedote 13.4.2017 (pdf, 0.98 Mt)

Porin uuden matkakeskuksen katokset

Matkakeskuksen katoksien suunnitelmat hyväksytty, tiedote ja havainnekuvia.

City-liikenne alkaa elokuussa

Porin joukkoliikenneviranomainen hyväksyi uuden city-liikenteen aikataulun ja reitin kokouksessaan 3.4.2017.

City-liikenteen reitti ja aikataulu, tiedote.

Matkakeskuksen pysäköintipaikat

Matkakeskuksen rakentaminen on aiheuttanut muutoksia rautatieaseman pysäköintiin. Parkkipaikkoja on tällä hetkellä käytössä ja niitä on tulossa lisää kevään ja kesän aikana. Linkki tiedotteeseen.

Porin uuden matkakeskuksen suunnittelu etenee

Porin uuden matkakeskuksen viher- ja katusuunnitelmat on hyväksytty. Tällä hetkellä ovat käynnissä informaatiojärjestelmän suunnittelu sekä tarkemmat rakentamiseen liittyvät suunnitelmat. Rakentamistyöt käynnistyvät keväällä 2017 ja laiturialue valmistuu kesän lopulla 2017 ja se otetaan käyttöön Satakunnan ammattikorkeakoulun kampuksen lukuvuoden käynnistyessä syyskuussa 2017.

Satakunnan ammattikorkeakoulun uusi kampus ja matkakeskus ovat käynnistäneet asemanseudulla monia uusia hankkeita asumiseen, vapaa-aikaan ja yritystoimintaan. Asemanseudun välittömästä läheisyydestä löytyvät mm. Satakunnan keskussairaala, Porin lentoasema, Länsi-Suomen Pelastusharjoitusalue ja Suomen ilmailuopisto. Tavoitteena onkin kehittää Porin asemanseudusta viihtyisä ja monipuolinen palvelukeskus.

Suunnittelun vaiheita

  • Matkakeskuksen katoksien suunnitelmat hyväksytty 5.4.2017, tiedote
  • City-liikenteen reitti ja aikataulu hyväksytty 3.4.2017, tiedote
  • Matkakeskuksen rakentaminen alkaa 27.3.2017, tiedote
  • Katu- ja vihersuunnitelmat hyväksytty, tammikuu 2017
  • Porin uuden matkakeskuksen yleissuunnitelma valmis, tiedotustilaisuus 4.5.2016
  • Matkakeskus näyttely Porin rautatieasemalla 8.12.-15 lähtien. Näyttely esillä 31.7.2016 asti.
  • Yleisötilaisuus 8.12.2015 klo 18:00 Rautatieasemalla (Asema-aukio 3).