Etusivu > Kaupunginkirjasto > Lehdet
kuva


Lehtilukusali


Avoinna kirjaston aukioloaikoina
puh. 044 701 5822, 044 701 5823.
Sähköposti: lehmus.kirjasto(@)pori.fi

Sanoma- ja aikakauslehdet


Lehtilukusalissa on luettavissa noin 600 aikakauslehteä. Myös vanhat vuosikerrat ovat luettavissa ja lainattavissa. Sanomalehtiä tulee noin 70. Lehtien laina-aika on 2 viikkoa. Aikakauslehtien viimeisintä numeroa ei lainata. Myöskään sanomalehtien kuukautta nuorempia numeroita ei lainata.

Vuodeksi 2017 tilatut lehdet (doc, 0.28 Mt)

VARASTOLUETTELO2017_.pdf (pdf, 0.29 Mt)

Lehtien säilytys pääkirjastossa


Porissa ilmestyvät sanomalehdet Satakunnan Kansa, Satakunnan Työ ja Uusi Aika säilytetään sidottuina ja mikrofilmeinä. Lehtien säilytyksestä voit tiedustella lehti- ja musiikkiosastolta tai tarkistaa tilanteen aikakauslehtien varastoluettelosta.


E-lehdet


Kirjaston asiakaskoneilta voit lukea verkkolehtiä näköispainoksina. Käytössä ovat sähköiset lehtipalvelut Emagz, ePress, PressReader ja RBdigital.

Kotimaiset aikakauslehdet (Emagz) ja sanomalehdet (ePress)

Kotimaisten aikakauslehtien sähköinen lehtipalvelu eMagz ja kotimaisten sanomalehtien sähköinen lehtipalvelu ePress ovat käytettävissä Satakirjastoissa osoitteissa www.emagz.fi ja www.epress.fi Kumpaankin palveluun pääsee kirjastojen asiakastietokoneilla ja tableteilla tai asiakkaiden omilla laitteilla, jotka käyttävät kirjaston langatonta verkkoa. Samaa lehteä voi lukea yhtäaikaisesti rajoitettu määrä käyttäjiä. Jos haluamasi lehden lukuoikeudet ovat käytössä, yritä hetken kuluttua uudestaan.

Englanninkieliset aikakauslehdet (RBdigital)

Satakirjastot tarjoavat RBDigital-palvelun kautta englanninkielisiä elektronisia aikakauslehtiä luettavaksi. Lehtiä voi lukea kirjastossa, mutta myös kotona omalla laitteella.

Palveluun sisältyviä lehtiä ovat mm. The Economist, Cosmopolitan, Forbes, Elle ja Men's Health. Katso täydellinen lista lainattavista lehdistä.

Lehtiä ei tarvitse palauttaa, vaan ne säilyvät tilillä niin kauan kunnes niitä poistaa. Näin voi rakentaa itselleen oman lehtiarkiston.

RBdigital-palveluun pääsy vaatii tilin luomisen palvelun sivuilla. Sen jälkeen lehtiä voi lukea joko selaimella tai lataamalla mobiililaitteelle (Android tai Apple) RBdigital-sovelluksen.

Ohjeet RBdigital-lehtikokoelman käyttöön

Ulkomaiset sanoma- ja aikakauslehdet (PressReader/PressDisplay)

PressDisplay sisältää näköispainoksena yli 7000 sanoma- ja aikakauslehteä yli 120 maasta.

Pressreader-palvelua voit käyttää myös kotonasi. Palvelu on Porin kaupunginkirjaston asiakkaiden käytössä missä tahansa. Etäkäyttö toimii kirjastokortin kautta seuraavalla tavalla:

1. Mene osoitteeseen library.pressdisplay.com

2. Laita Barcode/ Library card -kohtaan kirjastokortin numero (vain 609-alkuiset käyvät).

3. Mikäli et käytä palvelua 15 minuuttiin kirjaudut automaattisesti ulos palvelusta, jolloin käyttämäsi lisenssi vapautuu seuraavalle käyttäjälle.

Käytettävissä on myös PressReader-sovellus mobiililaitteille. Sovelluksen voi ladata Androidille sekä Applen puhelimille ja tableteille. Kun laite on kirjaston tiloissa ja käyttää sen langatonta verkkoa, voi lehtiä lukea PressReader-sovelluksen kautta. Lehtiä voi myös ladata laitteelle luettavaksi myöhemmin. Ladatut lehdet voi lukea myös silloin, kun käyttäjä on kirjaston ulkopuolella. Lehtiä voi ladata vain kirjaston verkkoon kirjautuneena.

Muita e-lehtipalveluita:

Suomen sanomalehdet

Historiallinen sanomalehtikirjasto

Mikrofilmit ja mikrokortit
Mikrofilmien lukulaitteita on kirjastossa 2 kpl ja mikrokorttien lukulaitteita 2 kpl. Lukulaitteet sijaitsevat kirjaston 2. kerroksessa ja niitä voi varata lehti- ja musiikkiosastolta. Lisäksi käytettävissä on tietokoneeseen liitetty mikrofilmiskanneri, jolla mikrofilmeistä ja mikrokorteista voi tallentaa tiedostoja sekä tulostaa paperikopioita. Kopioiden hinta on A4-koossa 40 senttiä ja A3-koossa 80 senttiä. Ajanvaraus puhelimitse 044 701 5822, 044 701 5823 tai sähköpostitse lehmus.kirjasto(@)pori.fi.

Mikrofilmeinä on kotimaisia sanomalehtiä, Satakunnan kirkonkirjat, Suomen asutuksen yleisluettelo, Suomen Sukututkimusseuran historiakirjat yms. Mikrokortteina on osa Satakunnan alueen kirkonkirjoista sekä IGI-kortisto.

Kopiointi
Lehtilukusalissa on asiakaskäyttöön tarkoitettu kopiokone. Kopioiden hinnat ovat A4 0,4 €/kpl ja A3 0,8 €/kpl (mustavalkoiset) ja A4 1 €/kpl ja A3 2 €/kpl (värikopiot).

Tutkijanhuoneet
Tutkijoita varten kirjastossa on neljä tutkijanhuonetta, joita voi varata numeroista: 044 701 5822, 044 701 5823.Tutkijanhuoneissa on tietokoneet, joihin on asennettu Microsoft Office 2010 -toimisto-ohjelmisto.