Etusivu > Kaupunginkirjasto > Tietokannat

Tietosanakirjat ja sanakirjat

Wikipedia
Monikielinen vapaasti muokattava verkkotietosanakirja.

MOT Sanakirjat (kirjaston koneilta)
Englanti, Ruotsi, Saksa, Ranska, Venäjä, Espanja

Google kääntäjä
Google-kääntäjä on ilmainen käännöspalvelu, joka tarjoaa käännöksiä yli sadalla kielellä.

Lehti- ja artikkelitietokantoja

Aleksi (kirjaston koneilta)
Kotimaisten sanoma- ja aikakauslehtiartikkelien viitetietokanta. Artikkeliviitteitä n. 300 kotimaisesta aikakauslehdestä vuodesta 1982 lähtien sekä 15 sanomalehdestä vuodesta 1996 lähtien

Arto Kotimaisten artikkeleiden viitetietokanta. Artikkeliviitteitä noin 1000 kotimaisesta aikakauslehdestä kattavimmin 1990 lähtien, mutta paljon myös vanhempia.

eMagz (kirjaston koneilta)
Kotimaisten aikakauslehtien sähköinen lehtipalvelu Emagz on käytettävissä Satakirjastoissa. Palveluun pääsee kirjastojen asiakastietokoneilla ja tableteilla tai asiakkaiden omilla laitteilla, jotka käyttävät kirjaston langatonta verkkoa. Lehdet ovat luettavissa 12 kuukauden ajan. Samaa lehteä voi lukea yhtäaikaisesti rajoitettu määrä käyttäjiä. Jos haluamasi lehden lukuoikeudet ovat käytössä, yritä hetken kuluttua uudestaan.

ePress (kirjaston koneilta)
Elektronisten sanomalehtien palvelu, joka tarjoaa lähes 100 kotimaista sanomalehteä elektronisessa muodossa. Sanomalehdet ovat ns. näköisversioita alkuperäisistä lehdistä, sisältäen grafiikat ja mainokset. Sanomalehdet ovat luettavissa palvelusta heti niiden ilmestyttyä.

Media-arkisto (kirjaston koneilta)
Suomalainen kokotekstinen sanomalehti- ja uutistietopankki. Mukana Iltalehti, Kauppalehti, Satakunnan Kansa, Aamulehti, Kainuun Sanomat, Lapin Kansa ja Pohjolan Sanomat. Artikkeleita lähes 2 milj.

PressReader
Noin 5800 sanoma- ja aikakauslehteä yli sadasta eri maasta yli 60 kielellä. Lehdet ovat luettavissa ilmestymispäivänä ja siitä 60 päivän ajan. PressReader-palvelua voit käyttää myös kirjaston ulkopuolella. Palvelu on Porin kaupunginkirjaston asiakkaiden käytössä missä tahansa. Etäkäyttö toimii kirjastokortin kautta seuraavalla tavalla:

1. Mene osoitteeseen library.pressdisplay.com

2. Laita Barcode/ Library card -kohtaan kirjastokortin numero (vain 609-alkuiset käyvät).

3. Mikäli et käytä palvelua 15 minuuttiin kirjaudut automaattisesti ulos palvelusta, jolloin käyttämäsi lisenssi vapautuu seuraavalle käyttäjälle.

PressReader mobiililaitteille

Käytettävissä on myös PressReader-sovellus mobiililaitteille. Kun tabletti tai älypuhelin käyttää kirjaston verkkoa eli on kirjaston tiloissa ja käyttää sen langatonta verkkoa, voi käyttäjä lukea lehtiä PressReader-sovelluksen kautta. Lehtiä voi myös ladata laitteelle luettavaksi myöhemmin. Laitteelle ladatut lehdet voi lukea myös silloin, kun käyttäjä on kirjaston ulkopuolella (vaikkapa junassa, kotona tai kahvilassa).

Sovellus on saatavilla ilmaiseksi Apple iOS-, Android- ja Windows-laitteille näiden omista sovelluskaupoista.

RBdigital

RBdigitalin kautta voi lukea lähes viisikymmentä englanninkielistä aikakauslehteä näköisversioina. Lehtiä voi ladata luettavaksi myös kirjaston ulkopuolella ja ne ovat käytettävissä niin tietokoneella, tabletilla kuin älypuhelimellakin. Ladattuja lehtiä voi lukea myös ilman verkkoyhteyttä.

Satakunnassa tämä palvelu on käytössä 13 kunnan kirjastoissa. RBdigitalin e-lehtiä tarjoavat Eura, Harjavalta, Huittinen, Kankaanpää, Karvia, Kokemäki, Luvia, Merikarvia, Nakkila, Pori, Pomarkku, Säkylä ja Ulvila. Näiden kuntien kirjastokorteilla tai kirjastojen tiloissa asiakas pystyy luomaan oman tunnuksen, jolla e-lehtiä pystyy lukemaan ja tallentamaan myöhempää käyttöä varten.

Ohjeita RBdigitalin e-lehtipalvelun käyttöön.

Satakunnan Kansa
Satakunnan Kansan kokotekstiartikkelitietokanta v.1987-2004.

Kirjallisuustietokantoja

Melinda
Yliopistokirjastojen yhteisluettelo. Sisältää Suomen kansallisbibliografian sekä viitetiedot yliopistokirjastojen, Eduskunnan kirjaston, Varastokirjaston ja Turun ammattikorkeakoulun tietokantoihin sisältyvistä kirjoista, aikakauslehdistä ja sarjoista, kartoista, visuaalisesta aineistosta, arkistoista ja elektronisesta aineistosta. Melinda sisältää myös tiedot ammattikorkeakoulujen kirjastojen, maakuntakirjastojen ja erikoiskirjastojen aikakauslehdistä.

Fennica
Suomen kansallisbibliografia, joka sisältää tiedot Suomessa painetuista tai muuten valmistetuista kirjoista, lehdistä, sarjoista, kartoista, audiovisuaalisesta aineistosta sekä elektronisista tallenteista sekä ennakkotietoja lähiaikoina ilmestyvistä julkaisuista. Lisäksi tietokannassa on tietoja ulkomailla ilmestyneistä julkaisuista, joiden tekijä on suomalainen tai jotka koskevat Suomea.

Kirjasampo
Kaunokirjallisuuden verkkopalvelu.

Eebo (kirjaston koneilta)
Early English Books Online-tietokanta sisältää digitoitua englanninkielistä kirjallisuutta vuosilta 1470-1700.

Ecco (kirjaston koneilta)
ECCO sisältää vuosina 1701 - 1800 julkaistua englanninkielistä kirjallisuutta, lehtiä ja muita painotuotteita. ECCO kattaa useita tieteenaloja, kuten historia ja maantieto, yhteiskuntatiede, kuvataide, musiikki ja arkkitehtuuri, kirjallisuus ja kielitiede, uskonto ja filosofia, oikeustiede.

Googlen suomenkielinen kirjahaku
Google on avannut suomenkielisen version Google Books -palvelusta. Suomenkielisten teosten arkistointi on vasta alullaan.

Google Scholar
Google Scholar tarjoaa helpon tavan tehdä kattavia hakuja tieteellisestä kirjallisuudesta.

Oikeudellisia tietokantoja

Finlex
FINLEX säädöstietopankki koostuu yli kahdestakymmenestä tietokannasta. FINLEX-palvelun kokonaisuudet ovat lainsäädäntö, oikeuskäytäntö, hallituksen esitykset, viranomaisnormit ja valtiosopimukset.

Yritys- ja yhteisötietojärjestelmä

YTJ
YTJ –tietopalvelussa voi hakea tietoa yrityksistä, joilla on Y-tunnus.

Musiikin tietokantoja

Allmusic on populaari- ja taidemusiikkiin keskittyvä englanninkielinen tietokanta.

Fono sisältää tiedot kaikista Yleisradion äänilevystöön vuodesta 1974 lähtien hankituista äänilevyistä. Siitä lähtien kaikki Yleisradioon hankitut levyt on luetteloitu Fonoon. Lisäksi Fonoon on taannehtivasti syötetty tietoja äänilevystön vanhemmista kokoelmista.

Laura on Sibelius-Akatemian kehittämä ja ylläpitämä laulujen ja laulusuomennosten tekstitietokanta. Laulujen alkukieliset runot ja niiden suomennokset löytyvät tietokannasta kokonaisina teksteinä. Niiden lisäksi Laura sisältää lauluihin liittyviä tärkeitä tietoja (opusnumero, laulukokoelma, sävellysvuosi, esityskokoonpano jne.).

Muhi - Musiikinhistoriaa verkossa

Musiikkikirjasto.fi

Kirjastojen valtakunnallinen musiikin verkkopalvelu. Musiikkikirjaston kautta suomalaiset musiikkikirjastoammattilaiset vastaavat musiikkiaiheisiin kysymyksiisi. Musiikkikirjaston kautta pääsee kätevästi myös erilaisiin tietokantoihin ja sinne on koottu runsaasti musiikkiaiheisia linkkejä.

Naxos
Naxos Music Library on musiikinkuuntelupalvelu, jossa on kuunneltavissa suuri valikoima lähinnä klassista musiikkia. Naxosta voit kuunnella kirjautumalla sisään Satakirjastojen kirjastokortin tunnuksella. Palvelua voi käyttää samanaikaisesti 8 kuuntelijaa. Muista kirjautua ulos palvelusta, kun lopetat kuuntelun.

Naxos Music Library Jazz
Naxos Music Library Jazz on jazzmusiikin kuuntelupalvelu, jota voi käyttää kirjautumalla Satakirjastojen kirjastokortilla. Palvelua voi käyttää samanaikaisesti 8 kuuntelijaa.

Sibelius-akatemian digitoituja käsikirjoituksia

Suomen äänitearkiston tietokanta

Viola
Suomen kansallisdiskografia ja nuottiaineiston kansallisbibliografia. Siihen on tallennettu tiedot kaikista kotimaisista nuoteista vuodesta 1977 alkaen sekä kotimaisista äänitteistä aina vuodesta 1901 alkaen. Tietokannasta löytyy myös tietoja ulkomaisista nuoteista ja äänitteistä. VIOLAssa on tiedot esim. Sibelius-Akatemian kirjaston nuoteista ja uusimmista äänitteistä.

Virsikirja
Suomen ev.lut. kirkon virsikirjan virret. Erilaisia selausmahdollisuuksia. Sanat ja melodianuotti, uusimmissa virsissä myös sointumerkit.

Terveydenhoidon tietokantoja:

Lääkeopas
Tiedot kaikista Suomessa markkinoilla olevista lääkkeistä sekä tavallisimmista perusvoiteista, kliinisistä ravintovalmisteista ja CE-merkityistä terveydenhuollon laitteista ja tarvikkeista

Terveyskirjasto
Terveyskirjasto on tarkoitettu helpottamaan luotettavan ja ajantasaisen terveystiedon nopeaa hakemista internetistä. Palvelu perustuu Kustannus Oy Duodecimin ja sen yhteistyökumppaneiden lääketieteellisten teosten tietosisältöihin, jotka ovat asiantuntijoiden tarkistamia.

Terveysportti (vain kirjaston koneilta)
Laaja terveysalan tietopankki. Ylläpitäjänä Duodecim.

Kanta.fi
Potilastiedon arkisto on valtakunnallinen palvelu, jonne terveydenhuollon yksiköt tallentavat käyntisi aikana syntyneet hoitotiedot. Potilastiedot kertyvät arkistoon sitä mukaa kun arkiston käyttöönotto Suomessa laajenee.

Tilastotiedon tietokantoja

Satamittari
Satamittari on Satakunnan maakuntaa kuvaava julkinen tietopankki, johon kootaan Satakuntaa koskevia tilasto- ja tutkimustietoja.

Tilastokeskus
Tilastokeskuksen tuottamia tilastoja

Uljas - ulkomaankauppatilastot
Ulkomaankauppatilasto on virallinen tietolähde Suomen tuonnista, viennistä ja kauppataseesta. Uljas sisältää yksityiskohtaiset tavaroiden ulkomaankauppatilastot.