Etusivu > Kulttuuri > Porin lastenkulttuurikeskus > Erityisryhmät

Erityisryhmät

Porin lastenkulttuurikeskus järjestää erityisryhmille suunnattuja palveluita yhteistyössä muun muassa Porin Sivistyskeskuksen kanssa. Vauvojen värikylpy toimii yhteistyössä monen eri yhteistyöryhmän kanssa.


kuva

Erityisryhmät kouluissa ja varhaiskasvatuksessa

Porin lastenkulttuurikeskus tekee yhteistyötä varhaiskasvatuksen eri erityisryhmien kanssa. Pitkäaikaisin yhteistyökumppani on ollut Starttiluokka ja sitä seuranneet Vintiöt ja Karhuryhmä. Näiden ryhmien kanssa on toteutettu mm. erilaisia julkisia teoksia, kuten seinämaalaus Onnenkiven päiväkotiin ja vuosina 2010–2015 liikkuvat automaalausteokset.

Varhaiskasvatuksen erityisryhmät
Mesikämmenen Päiväkoti, Karhuryhmä (2014–2017)
Onnenkiven Päiväkoti, Vintiö (2007–2014)
Sampolan koulu, Starttiluokka (2005–2007)
Kallelan koulu, Starttiluokka (2004–2005)
Herralahden koulu, Starttiluokka (2003)
Yhteistyössä I Porin Sivistyskeskus, kyseiset koulut ja päiväkodit ja Porin lastenkulttuurikeskus - Satakunnan lastenkulttuuriverkosto
Miten mukaan toimintaan? | Tiedustelut suoraan kyseisistä kouluista ja päiväkodeista.

Digikerho (2008–2017)
Digitaaliseen valokuvaukseen ja videokuvaukseen erikoistunut iltapäiväkerho. Porin lastenkulttuurikeskuksen taiteilijat toimivat kerhon vierailevina ohjaajina.
Yhteistyössä | Porin Sivistyskeskus, Koivulan koulu ja Porin lastenkulttuurikeskus - Satakunnan lastenkulttuuriverkosto
Miten mukaan toimintaan? | Tiedustelut suoraan Koivulan koulusta.


kuva

Vauvojen värikylpy -erityisryhmät | käynnissä

Aistikylpy (2016–)
Sairaalan tiloissa lapsipotilaille suunnattu Vauvojen värikylpy -työpaja.
Yhteistyössä |
Satakunnan keskussairaalan lastenneurologian poliklinikka
Miten mukaan toimintaan? |
Asiakkuus lastenneurologian poliklinikalla.

Aistipaja (2006–)
Aistipaja on aistit herättävä työpaja aikuisille. Työpaja on sovellettavissa eri kohderyhmille. Aistipaja on myös osana Vauvojen värikylpy -ohjaajakoulutusta. Toiminnan järjestää Porin lastenkulttuurikeskus - Satakunnan lastenkulttuuriverkosto.
Mukaan toimintaan? |
Itä-Porin neuvolan asiakkuus tai yhteydenotto Porin lastenkulttuurikeskus, Sanna Pajunen-Kyynäräinen | sanna.pajunen@pori.fi | 0447019767

Värikylpy autisteille (2016–)
Porin taidemuseon tiloissa autisteille lapsille ja heidän perheilleen suunnattu Vauvojen värikylpy -työpaja.
Yhteistyössä |
Satakunnan keskussairaalan lastenneurologian poliklinikka
Miten mukaan toimintaan? |
Asiakkuus lastenneurologian poliklinikalla.

Vauvojen värikylpy -ryhmä näkömonivammaisille lapsille. (2013–)
Vauvojen värikylpy -ryhmä on suunnattu 1–4-vuotiaille näkö- ja moninäkövammaisille lapsille perheineen ja myös perheen muut sisarukset voivat osallistua mukaan. Työpajassa perhettä rohkaistaan turvallisessa ympäristössä moniaistiseen toimintaan ja näkövammaista lasta käsien käyttöön.
Yhteistyössä | Näkövammaisten keskusliitto, TYKS:n piirin Lasten kuntoutus, lasten aluesihteeri ja Porin lastenkulttuurikeskus - Satakunnan lastenkulttuuriverkosto.
Mukaan toimintaan? | Ryhmään otetaan Max. 6 perhettä kerrallaan / kausi. Ota yhteyttä Jaana Engblomiin | jaana.engblom@nkl.fi | 050 591 8167

Valma ja Esikko (2011–)
Toiminnassa on tarkoitus Vauvojen värikylpy -työpajatoiminnan avulla madaltaa kynnystä oman lapsen kanssa harrastamiseen ja vahvistaa vuorovaikutusta moniaistisen työpajatoiminnan kautta. Alkoi vuonna 2011 Valma-projektissa ja jatkuu edelleen Esikon kanssa.
Yhteistyössä | Porin ensi- ja turvakotiyhdistys ry ja Porin lastenkulttuurikeskus - Satakunnan lastenkulttuuriverkosto.
Mukaan toimintaan? | Porin ensi- ja turvakotiyhdistyksen asiakkuus.

Aistipaja (2006–)
Aistipaja on aistit herättävä työpaja aikuisille. Työpaja on sovellettavissa eri kohderyhmille. Aistipaja on myös osana Vauvojen värikylpy -ohjaajakoulutusta. Toiminnan järjestää Porin lastenkulttuurikeskus - Satakunnan lastenkulttuuriverkosto.
Mukaan toimintaan? | Itä-Porin neuvolan asiakkuus.

Vauvojen värikylpy -erityisryhmät | aiemmat

Kansainvälinen vertaistukiryhmä (2014)
Vauvojen värikylpy -työpaja järjestettiin Viikkarin neuvolan kansainvälisten perheiden vertaistukiryhmälle.
Yhteistyössä | Viikkarin neuvola ja Porin lastenkulttuurikeskus - Satakunnan lastenkulttuuriverkosto.

Leijonaemot (2014)
Vauvojen värikylpy -työpajoja erityislapsille perheineen. Työpajassa huomioidaan lasten mahdolliset erityistarpeet.
Yhteistyössä | Leijonaemot ry / Porin vertaisryhmä ja Porin lastenkulttuurikeskus - Satakunnan lastenkulttuuriverkosto.
Mukaan toimintaan? | Ryhmä ei kokoonnu tällä hetkellä, ota yhteyttä Leijonaemot ry / Porin vertaisryhmään.

Isien Värikylpy-ryhmä (2013)
Vauvakulttuuriviikon yhteydessä järjestettiin isille vauvoineen oma Vauvojen värikylpy -ryhmä.
Yhteistyössä | Porin Jussi-työ – Porin Ensi- ja turvakoti Ry ja Porin lastenkulttuurikeskus - Satakunnan lastenkulttuuriverkosto.

Babyblues (2012–2013)
Babyblues Vauvojen värikylpy -ryhmä on suunnattu synnytyksen jälkeinen masennus vertaistukiryhmälle.
Yhteistyössä: Porin kaupungin perusturvakeskuksen psykososiaalisten palveluiden aikuisten vastaanotto ja Porin lastenkulttuurikeskus - Satakunnan lastenkulttuuriverkosto.
Mukaan toimintaan? | Asiakkuus Porin kaupungin perusturvakeskuksen psykososiaalisten palveluiden aikuisten vastaanotossa. Babyblues Vauvojen värikylpy -ryhmiä ei ole nyt käynnissä.

Sydänlapset (2011)
Porin lastenkulttuurikeskus järjesti yhteistyössä Vauvojen värikylpy -työpajakokonaisuuden 1–2-vuotaiille sydänlapsille perheineen. Työpaja rahoitettiin SuomiAreenassa (2009 tai 2010) järjestetyssä teoshuutokaupassa Vauvojen värikylpy -työpajoissa syntyneillä teoksilla.
Mukaan toimintaan? Ryhmä kokoontui vain yhden kauden ja jatkoa ei ole tällä hetkellä suunnitteilla.
Yhteistyössä: Sydänlapset ja -aikuiset ry, Satakunnan aluejaosto ja Porin lastenkulttuurikeskus - Satakunnan lastenkulttuuriverkosto.

Väpsy – Vauvojen värikylpy ja psykososiaaliset palvelut -yhteistyöhanke (2010–2011)
Vauvojen värikylpy -toiminnan ja Porin perusturvan psykososiaalisten palveluiden yhteistyöhanke. Mitä? | Hankkeessa kartoitettiin psykososiaalisten palveluiden, neuvolan ja perhetyön toimijoiden sekä Vauvojen värikylpy -toiminnan yhteistyömadollisuudet sekä yhteistyömahdollisuuksia myös avoimen sektorin tarjoamien perhepalveluiden kanssa.
Miksi? | Tavoitteena löytää yhteistyömalli, jolla voidaan tukea Vauvojen värikylpy -työpajojen kautta hoito- ja palveluyksiköiden vauvaperheasiakkaita ja tarjota kulttuuripalveluita niistä helposti paitsioon jääville perheille.
Yhteistyössä | Porin perusturvan psykososiaaliset palvelut ja Porin lastenkulttuurikeskus - Satakunnan lastenkulttuuriverkosto

Vilkku (2010)
Vilkku-taidetyöpaja on suunniteltu Porin päihdepalvelujen asiakaskunnalle, jotka ovat lastensuojelun avohuollon asiakkaita. Vilkku-taidetyöpaja mahdollistaa yhdessä tekemisen hetken ja tutustumisen uusiin tapoihin tehdä taidetta yhdessä. Vilkku-taidetyöpajaa on mahdollista soveltaa myös muiden ryhmien kanssa, joissa voi olla mukana sekä isoja että pieniä lapsia.
Yhteistyössä: Porin perusturvan psykososiaaliset palvelut ja Porin lastenkulttuurikeskus - Satakunnan lastenkulttuuriverkosto
Mukaan toimintaan? | Porin päihdepalveluiden asiakaskunnasta koostuva ryhmä ei kokoonnu tällä hetkellä, mutta työpajaa on mahdollista soveltaa myös muiden ryhmien kanssa (esim. maahanmuuttajaperheet). Jos haluat ryhmällesi / asiakaskunnallesi Vilkku-taidetyöpajatoimintaa ota yhteyttä Porin lastenkulttuurikeskukseen.