Etusivu > Kulttuuri > Porin lastenkulttuurikeskus > Suomen lastenkulttuurikeskusten liitto

Suomen lastenkulttuurikeskusten liitto

Suomen lastenkulttuurikeskusten liitto perustettiin Espoossa 19.05.2015. Liittoon kuuluu perustamisvaiheessa neljätoista jäsentä. Liiton hallituksen puheenjohtajaksi valittiin Porin lastenkulttuurikeskuksen johtaja, Tat Päivi Setälä.

Liiton tarkoituksena on edistää ammattimaisesti toimivien lasten- ja nuortenkulttuurikeskusten toimintaedellytyksiä ja vahvistaa lastenkulttuurin osaamista Suomessa. Lisäksi liitto ylläpitää Lastenkulttuurikeskusten verkostoa ja koordinoi valtakunnallista ja kansainvälistä yhteistyötä ja projekteja.

Liiton pohjana on Lastenkulttuurikeskusten verkosto, joka perustettiin vuonna 2003 Taikalamppu-nimisenä opetus- ja kulttuuriministeriön aloitteesta, vuodet 2003–2014 se toimi nimellä Lastenkulttuurikeskusten verkosto Taikalamppu.

Suomen lastenkulttuurikeskukset tekevät yhteistyötä mm. kierrättäen näyttelyitä ja taidetyöpajoja sekä tuovat esille lastenkulttuurin näkökulmaa yhteiskunnallisessa keskustelussa. Tavoitteena on tuoda lapsilähtöinen ja saavutettava taidekasvatus mahdollisimman monen lapsen ja nuoren arkeen sekä lisätä hyvinvointia taiteen ja kulttuurin keinoin. Keskukset toimivat läheisessä yhteistyössä varhaiskasvatuksen, koulujen ja kolmannen sektorin toimijoiden kanssa. Liiton keskuksissa lapset ja nuoret pääsevät toteuttamaan itseään ja omia ideoitaan monenlaisten taiteellisten menetelmien kautta. Taiteellisen toiminnan kautta lapsi tai nuori rohkaistuu ilmaisemaan itseään sekä etsimään luovia ratkaisuja elämässään.

kuvaLastenkulttuurista ja Suomen lastenkulttuurikeskusten liiton
toiminnasta saa tietoa lastenkulttuuri.fi-sivulta.kuvaKoko Suomi tanssii -hanke

Koko Suomi tanssii 2017 on tanssin ohjelma- ja tapahtumakokonaisuus, jonka teemana on yhdessä tekeminen ja tanssin ilo. Kampanja tarjoaa taiteellista ja liikunnallista yhdessä tekemistä kaikille ikäryhmille erityisryhmät huomioiden.

Koko Suomi tanssii käynnistyy tanssihaasteella. Kuka tahansa, esimerkiksi päiväkoti-, koulu- tai harrasteryhmä voi opetella tanssihaaste-koreografian omatoimisesti tai tilattavan tanssihaaste-opettajan johdolla. Kuvaamalla koreografian esityksen ja lataamalla videon sosiaaliseen mediaan ryhmä on mukana haasteessa. Tanssihaaste-koreografioita on kuusi erilaista: baletti, katutanssi, nykytanssi, pari- ja kansantanssi, showtanssi sekä kaikille mahdollinen, esteetön oma koreografia. Koreografioiden opettelu ei vaadi aiempia tanssitaitoja.

Tanssihaaste rohkaisee lapsia ja nuoria myönteiseen vuorovaikutukseen, yhteistyöhön ja itsensä ilmaisuun. Se tarjoaa kiinnostavia sisältöjä motoriseen oppimiseen ja tieto- ja viestintäteknologian opetukseen. Samalla se tutustuttaa lapsia ja nuoria tanssin maailmaan!

Kampanjaa koordinoi Tanssin Tiedotuskeskus ja se on osa Suomen itsenäisyyden juhlavuoden ohjelmaa. Suomen lastenkulttuurikeskusten liitto on hankkeen viestintäkumppani.

AIKATAULU:
Tanssihaaste-opetukset varattavissa syksyllä 2016 alkaen
Tanssihaaste käynnissä tammikuu – joulukuu 2017

KYSY LISÄÄ:
Projektipäällikkö Pirjetta Mulari pirjetta.mulari(at)danceinfo.fi
Tiedottaja Inka Reijonen inka.reijonen(at)danceinfo.fi


#LASTENKULTTUURIVAALIT-kuntavaalikampanja 2017

kuva
Suomen lastenkulttuurikeskusten liitto ja sen muut jäsenkeskukset muistuttavat, että kuntavaaleissa 2017 äänestetään lasten, nuorten ja perheiden hyvinvoinnista sekä oikeudesta kulttuuriin.

Lasten ja nuorten kuuleminen sekä taiteen, kulttuurin, kasvatuksen ja opetuksen vaaliminen ovat sijoituksia kuntien tulevaisuuteen. Lastenkulttuurikeskukset ympäri Suomen tarjoavat kunnissa laadukasta kulttuuria, edistävät humaaneja arvoja ja rakentavat yhteisöllisyyttä.

#lastenkulttuurivaalit-kampanja löytyy parhaiten somesta ja kaikki Suomen lastenkulttuurikeskusten liiton kuntavaaliteesit voi käydä lukemassa liiton sivuilta www.lastenkulttuuri.fi. Teesit perustuvat Suomen lastenkulttuurikeskusten liiton arvoihin, joita ovat laatu, tasa-arvo, taide ja lapsilähtöisyys.