Etusivu > Kulttuuri > Porin lastenkulttuurikeskus > Nuorille

Nuorille

Porin lastenkulttuurikeskus järjestää ja on mukana monissa lasten, nuorten ja perheiden tapahtumissa. Satakunnan lastenkulttuuriverkosto -toiminnan kautta tapahtumia on myös monessa maakunnan kunnassa. Poimi itsellesi sopivat tapahtumat Porista ja Satakunnasta ja tule mukaan!

CROQUIS-PIIRUSTUSILLAT NUORILLE JA AIKUISILLE
Porin taidemuseo, Eteläranta, Pori

Nopearytmistä elävän mallin piirtämistä. Ohjaus kuvataiteilija Niko Palokangas. Osallistumismaksu 5 €. Yhteistyössä Porin taidemuseo ja Porin lastenkulttuurikeskus - Satakunnan lastenkulttuuriverkosto. Piirustusillat ovat kesän ajan tauolla ja jatkuvat taas syksyllä 2017.

KÄRKIKERHO
Porilainen nuori, haluatko harrastaa taidetta ja kulttuuria koulussa? Mene kärkikerhoon. Lue lisää Kärkikerho-blogista!

NIPPORI on vuonna 2017 lauantaina 30.09.
NIPPORI on manga- ja animetapahtuma, joka onsaanut alkunsa Porin lastenkulttuurikeskukselle vuonna 2009 tulleesta paikallisten nuorten aloittesta Porin Aloitekanavan kautta, nykyisin www.nuortenideat.fi. Ensimmäinen Nippori-tapahtuma järjestettiin vuonna 2010. Tapahtumassa on yhtenä tärkeänä osana ollut alusta saakka pukuilu eli cosplay eli cossaus. Myös erilaiset työpajat ovat olleet suosittuja. Nipporissa on päässyt toteuttamaan korvia ja häntiä, origameja, arduino-robotteja, omia mangahahmoja, harjoittelemaan japanilaisia kirjoitusmerkkejä ja oman sarjakuvan tai animaation tekemistä. Vuosittain on nähty lisäksi mm. Jinsei ry:n kokoamia valokuva- ja esinekoostenäyttelyitä, manga-kirppistä ja japanitavaroiden myyntitoria sekä kirjaston kokoamia kirjallisuusnäyttelyitä. Tapahtuman järjestävät Jinsei ry - Porin anime- ja mangaklubi, Porin kaupunginkirjasto - Satakunnan maakuntakirjasto, Porin vapaa-aikaviraston Nuorisoyksikkö ja Porin lastenkulttuurikeskus - Satakunnan lastenkulttuuriverkosto vuosittain vaihtuvien eri yhteistyökumppaneiden kanssa.

Katso Nipporin blogi ja Facebook-sivut!

kuva


NOISE
NOISE on nuorten oma valokuvauskerho. Mukaan voivat tulla kaikki valokuvauksesta kiinnostuneet. Osallistuminen on kerhopajoihin maksutonta ja oma kamera ei ole välttämätön. Erityiskursseissa esim. Porin seudun kansalaisopiston kanssa on normaalit kansalaisopiston kurssimaksut. Kerho kokoontuu usein Porin taidemuseolla tai muualla Porin keskustan lähituntumassa. Kerhoon ei tarvitse erikseen ilmoittautua vaan riittää, että tulee paikalle aloitusaikana. NOISE on toteuttanut mm. näyttelyitä, kuvausretkiä, julkaisun ja verkkonäyttely pyörii jatkuvasti NOISEn blogissa.

NOISEn aikaisemmista kuvauskerroista ja tulevista tapahtumista löytyy tietoa blogista noisepori.blogspot.fi tai Facebookista NoiseValokuvaus. Tietoja voi kysellä myös sähköpostitse noisepori@gmail.com. NOISEn toimintaa järjestää Porin lastenkulttuurikeskus - Satakunnan lastenkulttuuriverkosto.

Syksyllä 2016 ja vuonna 2017 NOISEA ei toteuteta säästösyistä.

NUORTENIDEAT
Nuortenideat.fi on valtakunnallinen nuorten vaikuttamispalvelu, jonka avulla nuoret voivat helposti tehdä ehdotuksia, osallistua ja vaikuttaa heitä koskeviin asioihin. Oman idean kirjoittaminen edellyttää sisäänkirjautumista, mutta ideoita voi selata, kommentoida ja kannattaa kirjautumatta. Porin lastenkulttuurikeskus on mukana palvelussa nimellä Porin Kulttuuri. Saman nimen alla toimivat myös muut porilaiset kulttuuritahot.kuva


Asiasanat: Kulttuuri, nuoret, nuoriso