Etusivu > Kulttuuri > Porin lastenkulttuurikeskus > Varhaisiän taidetoiminta

Varhaisiän taidetoiminta

Porin lastenkulttuurikeskus tarjoaa varhaisia taide-elämyksiä ja -kokemuksia pienille lapsille yhdessä perheen kanssa tai osana päivähoidon, perhepäivähoidon tai esiopetuksen ryhmiä.

kuva

Varhaiskasvatuksen taidepalvelut Porin taidemuseossa
Porin taidemuseo, Porin lastenkulttuurikeskus ja Porin Sivistyskeskuksen varhaiskasvatus tekevät tiivistä yhteistyötä nykytaiteelle rakentuvan taidekasvatuksen parissa. Porilaiset päiväkoti- ja perhepäivähoitolapset ohjaajineen pääsevät maksuttomasti vierailemaan taiteilijoiden ohjaamissa työpajoissa. Toiminnan tarkoituksena on tutustuttaa lapset jo varhain aikamme kuvataiteen monimuotoiseen maailmaan. Viikoittaisten työpajojen lähtökohdan muodostavat taidemuseon näyttelyt ja taidekokoelmat, joiden myötä lasta ohjataan kokemaan, arvioimaan ja pohtimaan itsenäisesti visuaalisen kulttuurin eri ilmiöitä. Elämyksellisen ja kokemuksellisen aineiston ohella merkittävänä toimintana on omaehtoinen työskentely, joka harjaannuttaa sekä motorisia että tiedollisia valmiuksia. Perinteisiä työtapoja ja nykytekniikkaa hyödyntäen lapset käsittelevät työpajoissa monin eri tavoin nykytaiteelle ominaisia laaja-alaisia kysymyksiä. Yhteistyössä Porin taidemuseo tarjoaa toimintaan näyttelysisällöt ja tilat, Porin lastenkulttuurikeskus koordinoi toimintaa, työpajasisältöjä ja taiteilijoita, Sivistyskeskus vastaa työpajavarauksista.
Työpajavaraukset: Leila Marttila | Porin Sivistyskeskus | 044 701 6305

HIIO HOI HOITAJAT!
21.09.2017 kello 12.30–14.00
Porin taidemuseo, Eteläranta, Pori

Näyttelyt tutuiksi varhaiskasvatuksen ja koulujen opetushenkilöstölle. Miltä näyttää Porin taidemuseon kevätkauden näyttelykokonaisuus? Mitä tapahtuu lasten ja koululaisten näyttely- ja työpajakierroksella? Vaihdetaan ajatuksia taidemuseon, koulujen ja päiväkotien henkilöstöjen kesken. Hiio Hoi -tilaisuus on avoin päiväkotien ja koulujen kaikkien luokka-asteiden opettajille. Kahvitarjoilu. Yhteistyössä Porin taidemuseo, Porin lastenkulttuurikeskus ja Varhaiskasvatusyksikkö.
Ilmoittautuminen: mirja.ramstedt-salonen@pori.fi / 044 701 1119


Vauvojen värikylpy -toiminta
Porin lastenkulttuurikeskuksessa vuodesta 2003 kehitetty Vauvojen värikylpy -toiminta tarjoaa perheille yhteistä kuvataidetoimintaa, missä keskeiset toimintaperiaatteet perustuvat värien ja materiaalien moniaistilliseen kokemuksellisuuteen ja elämyksellisyyteen, vuorovaikutukselliseen työskentelyyn, hetkessä olemiseen ja toimijalähtöisyyteen.

Toiminta on sovellettavissa eri kohderyhmille. Lue lisää tästä.
Mukaan toimintaan perheenä. Lue lisää tästä.
Vauvojen värikylpy -ohjaajakoulutusta visuaalisen alan taiteilijoille. Lue lisää tästä.