Etusivu > Kulttuuri > Museot > Luontotalo Arkki
kuva
22.9. - 31.12.2017 Suomen luonto - tänään ja huomenna

Näyttelyssä esitellään Suomen kuuluisimmat luontokohteet ja tyypillisimmät lajit. Suomalainen maisema koostuu metsien, järvien ja jokien mosaiikista. Aivan pohjoisimmassa Lapissa tunturit yltävät korkeammalle kuin eteläisten alueiden harjut ja ylängöt. Näyttelyssä juhlistetaan näitä elementtejä kuuluisten luontokohteiden, Punkaharjun – Kolin – Kuusamon ja Kilpisjärven, maisemavalokuvien kera. Luontotalo Arkin kokoelmista tuodaan esille tyypillisimpiä lajeja, kuten hirvi, rusakko, orava ja poro. Näyttelyssä pohditaan myös lähitulevaisuuden pahimpia uhkakuvia: ilmastonmuutosta, luonnonvarojen liikakäyttöä ja ympäristön saastumista.


kuva Koli nousi 1800 - luvulla Itä-Suomen kuuluisimpien matkailukohteiden joukkoon. Kuva: Markku Tano

22.9.2017 SUISTOYÖ

Porin päivän 2017 yhteydessä Luontotalo Arkissa otetaan käyttöön uusi filmi luentosalissa. Aiheena on Kokemäenjoen suisto, sen maisemat ja erityisesti kasvillisuus.


kuva Tukkiränni Kuva: Jan Wessberg22.9.2017 PLY (Porin Lintutieteellinen Yhdistys)

Samassa yhteydessä otetaan virallisesti käyttöön uusi osasto perusnäyttelyn puolella. Kyseessä on Porin lintutieteellisen yhdistyksen toimintaa esittelevä nurkkaus jonka osana ovat lajeista Valkoposkihanhi (Branta leucopsis) ja Merikotka (Haliaeetus albicilla). Lisäksi käyttöön on asennettu tabletti jonka kautta voi helposti tarkistaa viimeisimmät maastossa tehdyt lajihavainnot Satakunnasta. Tiiran lista päivittyy jatkuvasti.


kuva Teemuluodon lintutornilla Kuva: Markku Saiha


Avoinna

Luontotalo Arkki on normaalisti avoinna tiistaista sunnuntaihin klo 11 - 17. Ennen suuria juhlapyhiä, Arkki sulkeutuu useimmiten jo klo 15.


Lipunmyynti

Puh. 02 - 621 1176

arkki(at)pori.fi

kuva
22.9. perjantai
klo 11:00
Luontotalo Arkki
Suomen luonto - tänään ja huomenna
Näyttelyssä esitellään Suomen kuuluisimmat luontokohteet ja tyypillisimmät lajit. Suomalainen...