Etusivu > Kulttuuri > Museot > Rakennuskulttuuritalo Toivo ja Korsmanin talo
kuva

Ajankohtaista

12.12.2016 klo 17:03 Tuulikki Kiilo (päivitetty 13.12.2016 klo 13:13 Tuulikki Kiilo)
Ikkunankorjauskurssit, kaupunkikävelyt, näyttelyt, lasten pajat, yms.
Lisää uutisia...

Rakennuskulttuuritalo Toivo ja Korsmanin talo

Porin keskustan tuntumassa, V kaupunginosassa, sijaitsee Satakunnan Museon hallinnassa oleva tontti, jossa on neljä ennen vuotta 1907 rakennettua asuinrakennusta ja ulkorakennus. Vuonna 1995 kahteen rakennuksista perustettiin museon korjausrakentamiskeskus Rakennuskulttuuritalo Toivo. Alkuvuodesta 1999 valmistui Korsmanin taloon vuoden 1951 asuun kunnostettu porilaiskoti yleisö- ja opetuskäyttöön. Toimintaa ylläpitää Porin kaupunki.

Rakennuskulttuuritalo Toivo neuvoo vanhojen talojen korjaajia kunnostamaan talojaan niin, että niiden vanha, hyvä rakenne ja ominaisluonne säilyvät. Toivo neuvoo, mitä on tarpeen tehdä, mikä on välttämätöntä, mikä turhaa työtä ja mikä voi olla talolle jopa haitaksi. Toivon korjausnäyttely esittelee sekä vanhaan taloon sopivia korjausmateriaaleja ja -menetelmiä että eri aikakauden sisustuksia. Toivossa on myös pieni korjaustarvikemyymälä.

Rakennuskonservaattorin maksuttomat neuvontaillat talvikaudella joka toinen keskiviikko. Vuonna 2017 neuvontaillat alkavat jälleen 11.1. ja jatkuvat parillisten viikkojen keskiviikkoina huhtikuun loppuun.

Korsmanin talon eteläpäädyssä voi tehdä aikamatkan porilaisen Korsmanin perheen kotiin vuonna 1951. Korsmaneilla vierailtaessa saa esineisiin koskea. Avoinna koulujen lukuvuoden aikana lähinnä kouluille ja päiväkodeille sekä tapahtumapäivinä ja sopimuksen mukaan.

Avoinna

Tammi-huhtikuu ja loka-joulukuu

Toivo
ti ja to klo 12 - 17
ke klo 12 - 19.

Korsmanin talo tapahtumapäivien aikana ja sopimuksesta.

Suljettu viikot 51 - 1.

Touko-syyskuu

Toivo
ti - ke - to klo 12 - 17.

Korsmanin talo 6.6. - 30.7.
ti - ke -to klo 12 - 17, tapahtumapäivien aikana ja sopimuksesta.

Kaarina Korsmanin päiväkirja 1951

Korsmanin talossa rouva Kaarina Korsman pyörittää nelihenkisen perheen arkea vuonna 1951. Päiväkirja kertoo viidesosalaisen kotirouvan elämästä aikana, jolloin kahvi oli kortilla ja oli hyvä osata parsia näkymättömästi.

Toivon tapahtumakalenteriin

Tästä >