Etusivu > Kulttuuri > Museot > Rakennuskulttuuritalo Toivo ja Korsmanin talo > Tapahtumat ja harrastustoiminta

Tapahtumat ja harrastustoiminta

Rakennuskulttuuritalo Toivo järjestää vuoden aikana paljon erilaisia tapahtumia sekä omassa pihapiirissä että muualla Satakunnassa. Katso tarkemmin tapahtumakalentereista 2017.

kuva


Maalis-huhtikuussa järjestetään kolme ikkunankorjauskurssia. Huhti-toukokuussa Varaosapankin pihapiirissä on korjausneuvontatapahtuma Varaosapankin Puolihullu Päivä. Syyskuussa, Euroopan Rakennusperintöpäivään liittyen, on korjausneuvontatapahtuma jossain päin Satakuntaa ja lokakuussa sianrakkolyhtykurssi Toivon verstaalla.

Kesäkaudella Satakunnan Museo järjestää teemallisia kaupunkiopastuksia.

kuva


Toivon pihapiirissä järjestetään työpajoja museoviikolla, kesällä ja joulun alla työpajoja.


kuva


Viikkarin Kyläjuhla toukokuussa. Toivo on mukana järjestämässä erilaisia tapahtumia eri yleisöille. Ensimmäinen kyläjuhla järjestettiin 2010.


kuva


Juhannusviikon keskiviikkona pihassa järjestetään Förskottijuhannus. Vihdan tekoa, haitarinsoittoa ja pannukaffeeta. Lasten juhannuspaja on torstaina, juhannusaatonaattona.


kuva


Toivon jouluvalmistelut aloittaa Vanhan Ajan Joulutori ensimmäisen adventin lauantaina. Kolmannen adventin sunnuntaina Korsmanin talossa valmistellaan joulua 1950-luvun tapaan. Samaan aikaan Piharivissä ja Verstaalla on lasten joulupajoja.

Satakunnan Museon senioriohjelman puitteissa vieraillaan vuoden aikana myös Toivossa muutaman kerran.