Etusivu > Kulttuuri > Museot > Satakunnan Museo > Kokoelmat

Kokoelmat

Satakunnan Museon kokoelmapalvelut ovat suljettuina 2.1.-9.3.2018

Satakunnan Museo rakentaa uutta perusnäyttelyä Hallituskadun museorakennukseen. Uuden näyttelyn viimeistelykiireet vaikuttavat museon arkeen: kokoelmapalvelut ovat suljettuina 2.1.-8.3.2018. Tänä aikana museo ei ota vastaan esineitä tai valokuvia koskevia aineistopyyntöjä. Jo sovitut tilaukset käsitellään normaalisti.

Lisätietoja:

amanuenssi (esinekokoelmat) Johanna Jakomaa, p. 044 701 1059, johanna.jakomaa@pori.fi
amanuenssi (kuva-arkisto) Timo Nordlund, p. 044 701 1062, timo.nordlund@pori.fi

kuva Pronssikautinen kampa Nakkilan Rieskaronmäeltä. Kuva: Pentti Pere.

Satakunnan Museon esinekokoelmiin kuuluu noin 90 000 esinettä. Pääosa niistä liittyy Porin kaupungin ja Satakunnan maakunnan menneisyyteen. Museossa on esimerkiksi laaja tuolikokoelma sekä ryijy-, tykkimyssy- ja hääpukukokoelmat. Muita merkittäviä esineryhmiä ovat esim. arkeologiset kokoelmat, taide-, ase-, raha- ja mitalikokoelmat sekä hopea-, tina- ja kupariesineistö.

Noin 300 000 valokuvaa käsittävän kuva-arkiston aiheet ovat pääasiassa Porista ja muualta Satakunnasta 1800-luvun loppupuolelta alkaen, mm. kaupunki- ja maisemakuvia, henkilökuvia, rakennus- ja työkuvia.

Satakunnan Museon kokoelmiin kuuluva historiallinen arkistomateriaali muodostaa Satakunta-arkiston, joka sijaitsee Pohjoispuisto 7:ssä Luontotalo Arkin yhteydessä. Valokuva-, kartta ja rakennuspiirustusarkistot on sijoitettu Satakunnan Museoon, Hallituskatu 11.

Laajassa käsikirjastossa on teoksia kulttuurihistorian eri aloilta: tietosanakirjoja ja alan hakuteoksia, tieteellisiä sarjajulkaisuja sekä aikakauslehtiä. Kirjastoon kuuluu myös arvokas vanhojen kirjojen kokoelma.Museon kokoelmiin on mahdollista tutustua sopimalla asiasta etukäteen kokoelmista vastaavan henkilökunnan kanssa:


Esinekokoelmat: amanuenssi Johanna Jakomaa, p. 044 701 1059, johanna.jakomaa(at)pori.fi

Arkeologiset kokoelmat: amanuenssi Leena Koivisto, p. 044 701 0930, leena.koivisto(at)pori.fi

Kuva-arkisto ja arkisto: amanuenssi Timo Nordlund, p. 044 701 1062, timo. nordlund(at)pori.fi

Kirjasto: toimistosihteeri Pirjo Nybacka, p. 02 621 1078, pirjo.nybacka(at)pori.fi


Lahjoitukset kokoelmiin


Satakunnan Museo ottaa lahjoituksia vastaan rajoitetusti museon kokoelmaohjelman linjauksia noudattaen.


Mahdollisista lahjoituksista on aina sovittava etukäteen, ja jokainen lahjoitustarjous käsitellään erikseen. Museo ei voi ottaa kaikkia lahjoituksia vastaan, sillä säilytystilojen rajallisuuden vuoksi esimerkiksi päällekkäisyyksiä yritetään välttää. Vastaanottopäätöksen tekeminen nopeutuu, jos jo lahjoitustarjouksen yhteydessä annetaan mahdollisimman paljon taustatietoa aineistosta (esim. esineen käyttäjä, valokuvassa esiintyvät henkilöt jne.) Jokaisesta sovitusta lahjoituksesta tehdään luovutusasiakirja, jolla aineisto siirtyy museon hallintaan.

Jos haluat tarjota aineistoa Satakunnan Museon kokoelmiin, ota yhteyttä museon henkilökuntaan:


Esineet: amanuenssi Johanna Jakomaa, p. 044 701 1059, johanna.jakomaa(at)pori.fi

Kuvat ja arkistoaineisto: amanuenssi Timo Nordlund, p. 044 701 1062, timo.nordlund(at)pori.fi

Kirjat: toimistosihteeri Pirjo Nybacka, p. 02 621 1078, pirjo.nybacka(at)pori.fi


kuva Nuoret miehet ajelemassa Porin Tiilimäellä v. 1923. Kuva: K.E. Klint.