Etusivu > Kulttuuri > Museot > Satakunnan Museo > Koulut ja päiväkodit

Koulut ja päiväkodit

Satakunnan Museon perusnäyttely Vesien sylistä Satakunnaksi sulkeutui 28.8.2016. Perusnäyttely uusitaan kokonaisuudessaan ja uusi näyttely avataan vuonna 2018. Tämän jälkeen museokäyntejä voi jälleen varata.

Satakunnan Museon Salissa Suomi100-teemaan liittyvä näyttely Satakunta vuotta sitten avautuu Porin päivän perjantaina 22.9.2017. Satakunnan Museon toimisto ja asiantuntijapalvelut ovat normaalisti avoinna ja käytettävissä. Rosenlew-museo, Luontotalo Arkki, Rakennuskulttuuritalo Toivo ja Korsmanin talo ovat avoinna normaalisti.

Päiväkoti-, koululais- ja opiskelijaryhmät voivat tutustua Satakunnan Museon näyttelyihin jälleen loppuvuodesta 2017 ja 2018 lähtien maanantaista perjantaihin klo 8-16 välisenä aikana. Ryhmiä otetaan vastaan siis myös virallisten aukioloaikojen ulkopuolella.

Museokäynti pitää varata etukäteen olipa sen sitten omatoiminen tai opastettu. Museokäynti kannattaa varata ja suunnitella hyvissä ajoin. Erityistoiveista kannattaa keskustella museolehtorin kanssa. Opastuksia voidaan räätälöidä ryhmän tarpeiden mukaan.

Kysy lisää, varaa opastus tai museokäynti:
- Museon lipunmyynti, p. (02) 621 1063
- Museolehtori Carita Tulkki, p. 044 701 1054, carita.tulkki(a)pori.fi


Päiväkotien ja koulujen opetukseen soveltuva toiminta

kuva

Vuoden 2013 syyslukukauden alussa otettiin käyttöön uusi Porin kasvatus- ja opetustoimen, Porin lastenkulttuurikeskuksen – Satakunnan lastenkulttuuriverkoston sekä Porin kulttuuritoimen alaisten kulttuurilaitosten yhteisesti laatima Porin kulttuuripolku – Porin kaupungin perusopetuksen kulttuuriopetussuunnitelma. Porin kulttuuriopetussuunnitelman tavoitteena on oppilaiden ja koulujen yhdenvertaisuus ja tasa-arvoiset mahdollisuudet lasten kulttuuristen oikeuksien toteuttamisessa.

Kulttuuriopetussuunnitelmassa avataan opetuksen eheyttämisen mahdollisuuksia kulttuurin ja taiteen keinoin. Sen lisäksi kulttuuripolussa on yhteistyösuunnitelma, jossa suositellaan eri vuosiluokkien opetussuunnitelmaan sopivia kulttuurivierailukohteita. Käyntiä Satakunnan Museossa suositellaan 5. luokkalaisille, jolloin tutustutaan Satakunnan muinaisuuteen ja 7. luokkalaisille, jolloin tutustutaan Porin kaupungin 1800-1900 -lukujen historiaan.

Museon perusnäyttelyä sekä vaihtuvia näyttelyitä voi soveltaa historian lisäksi moneen muuhun kouluaineeseen ja -opetukseen. Museossa järjestetään vuosittain myös työpajoja ja tapahtumia, jotka soveltuvat niin päiväkotien lapsille kuin kouluopetukseen. Näyttelyiden opastuksista, työpajoista ja tapahtumista löytyy lisätietoa Perusnäyttelyn tarjonta ja Vaihtuvien näyttelyiden tarjonta -sivuilta.

HUOM! Museon perusnäyttely sulkeutuu 28.8.2016 ja avautuu uudelleen ja uudistettuna vuonna 2018. Vielä elokuussa voi siis varata omatoimisen tai opastetun käynnin museoon.

Museon Opetuspaketit -sivulta löytyy myös perusnäyttelyyn ja vaihtuviin näyttelyihin liittyviä tehtäviä ja vinkkejä, jotka soveltuvat päiväkoti-ikäisille ja eri luokkatasoille.

Porin kulttuuripolku löytyy kaikista kouluista painettuna kirjana ja sen lisäksi Porin kasvatus- ja opetusviraston nettisivuilta.


Sähköpostilista

Haluatko liittyä museon sähköpostilistalle ja saada ajankohtaista tietoa museon tapahtumista? Listalle liityttyäsi saat näyttelyitä ja monenlaisia tapahtumia koskevat tuoreet tiedot omaan sähköpostiisi. Sähköpostiosoitetta ei anneta mihinkään muuhun käyttöön.

Klikkaa alla olevaa ilmoittautumislomake-linkkiä, täytä lomakkeen tiedot ja lähetä edelleen. Nimi ja sähköpostiosoite ovat välttämättömiä. Voit mielellään myös täyttää päiväkodin, koulun, oppilaitoksen nimen, osoitteen ja puhelinnumeron. Jos haluat erota listalta, laita asiasta viestiä museolehtorille.

Ilmoittautumislomake


Päiväkoti- ja kouluryhmien sisäänpääsy- ja opastusmaksut

Ilmainen sisäänpääsy ja opastus
- Porin kaupungin koulutoimen alaiset päiväkodit, ala- ja yläkoulujen sekä lukioiden ryhmät
- Porin lasten ja nuorten kuvataidekoulun ryhmät
- Björneborgs svenska samskolan ryhmät

Ilmainen sisäänpääsy, opastusmaksu 20 €
- Porin kaupungin ulkopuoliset päiväkotiryhmät
- Porin yksityiskoulujen, esim. Steinerkoulun ja Kristillisen koulun ryhmät
- WinNovan eli Porin ammattiopiston, Porin aikuiskoulutuskeskuksen ym. ryhmät
- SAMKin, ym. porilaisten ammattiopistojen ryhmät
- Kaikki päiväkotien ja koulujen vammaisryhmät, psykiatristen sairaaloiden ja laitosten ryhmät hoitajien seurassa

HUOM! Ryhmältä peritään myös avoinnapitomaksu 20 € maanantaisin klo 8-16 sekä tiistaista perjantaihin klo 8-11, jos ryhmälle ei ole varattu opastusta.

Sisäänpääsy 1 € / oppilas ja opastusmaksu 20€
- Porin ulkopuolelta tulevien perus- ja yksityiskoulujen ryhmät
- Porin ulkopuolelta tulevien ammatti- ym. oppilaitosten ryhmät

HUOM! Ryhmältä peritään myös avoinnapitomaksu 20 € maanantaisin klo 8-16 sekä tiistaista perjantaihin klo 8-11, jos ryhmälle ei ole varattu opastusta.

Joistakin erityisnäyttelyistä, kuten Tonttunäyttelystä, peritään kaikilta ryhmiltä opastusmaksu.


Linja-autolla museoon!

Porin kaupungin päiväkotien, peruskoulujen ja lukioiden oppilasryhmät voivat kulkea Porin Linjat Oy:n säännöllisen vuoroliikenteen linja-autoissa koulun järjestämille retkille ilman matkalippua Porin kaupungin alueella. Opettajan tai muun täysi-ikäisen ryhmän valvojan on oltava ryhmän mukana.

Tarkemmat tiedot vapaan matkustamisen ehdoista ja tarvittavat lomakkeet saa päiväkodista ja koulusta!