Etusivu > Kulttuuri > Museot > Satakunnan Museo > Paikallismuseotyö

Paikallismuseotyö

kuva

Maakuntamuseona Satakunnan Museon tehtäviin kuuluu maakunnan museotoiminnan edistäminen sekä kulttuuriympäristön vaaliminen. Satakunnassa toimii yli 50 kulttuurihistoriallista museota. Suurin osa näistä toimii ilman museoammatillista henkilökuntaa vapaaehtoisten työntekijöiden voimin. Satakunnan Museo tekee yhteistyötä näiden museoiden kanssa.

Museo tarjoaa asiantuntija-apua alueensa paikallismuseoille sekä huolehtii niiden keskinäisestä yhteistyöstä. Satakunnan Museo toimii yhteistyötahona museoiden välisissä hankkeissa ja projekteissa sekä osallistuu Satakunnan kulttuuriperintöä koskeviin hankkeisiin.

Satakunnan_museot_2015.pdf (pdf, 0.82 Mt)

Neuvonta

Yhteistyöstä maakunnan museoiden kanssa vastaa maakuntatutkija. Maakuntatutkijan puoleen voi kääntyä kaikissa museotyöhön liittyvissä kysymyksissä kuten kokoelmien hoito ja luettelointi, näyttelyiden suunnittelu ja rakentaminen, museorakennusten korjaaminen sekä avustusasiat.

Maakuntatutkija neuvoo ja opastaa tarvittaessa myös alueella olevia yksityishenkilöitä ja yhteisöjä museotyöhön ja kokoelmiin liittyvissä kysymyksissä.


Keskuskortisto

Satakunnan Museo huolehtii myös kulttuuriperintöön liittyvän tiedon saatavuudesta ja ylläpitää erilaisia rekistereitä, tärkeimpänä näistä keskuskortistoa. Kortistoon on koottu paikallismuseoiden kokoelmatietoja jo usean vuosikymmenen ajan. Keskuskortistoa digitoidaan parhaillaan.


Aikamatka Satakunnassa


Aikamatka Satakunnassa on museoportaali. Se esittelee alueen museot sekä suuren joukon muita kulttuurihistoriallisia matkailukohteita muinaisjäännöksistä teollisuusrakennuksiin. Aikamatka vie sinut kohteisiin perille asti koordinaattien ja karttojen avulla se toimii myös mobiililaitteessa. Lähde aikamatkalle Satakuntaan!


Avustukset

kuva

Museovirasto myöntää ei- ammatillisesti hoidetuille museoille harkinnanvaraista avustusta. Avustuksen neuvonta ja valvonta kuuluu maakuntamuseolle.

Lisätietoja avustuksesta:

maakuntatutkija Akuliina Aartolahti
p. 044 701 1056, akuliina.aartolahti@pori.fi

Museovirasto/museoiden harkinnanvaraiset avustukset.