Etusivu > Kulttuuri > Museot > Satakunnan Museo > Satakunnan Museon ystävät ry

Satakunnan Museon ystävät ry

kuva

Satakunnan Museon ystävät ry on syksyllä 2012 perustettu yhdistys, jonka tarkoituksena on tukea Satakunnan Museota ja samalla järjestää jäsenilleen mukavaa ja sivistävää toimintaa. Yhdistyksen toimintamuotoja ovat luennot, tutustumiset, retket ja muut tapahtumat.

Yhdistyksen aikomuksena on avustaa museota esim. julkaisujen tekemisessä, toimia näyttelyiden ja tapahtumien vapaaehtoisina työntekijöinä, erilaisten toimintojen arviointiryhmissä.

Yhdistyksen pääpaino on toiminnassa, ei hallinnoinnissa, joten toimimme modernisti sähköisin viestein.

Satakunnan Museon ystävät on joukko eri-ikäisiä ja erilaisia ihmisiä, joita yhdistää kiinnostus museotoimintaan ja rakkaus Satakunnan Museoon. Yhdistyksen taustana on Satakunnan Museon Avara museo -hankkeen Avartajat-ryhmä, jossa tavalliset ihmiset saivat tutustua museoon sisältäpäin ja lopuksi he tekivät oman näyttelyn Karin kasettimankka – ja muita tavaroita (tarinoita). Lopulta päätettiin perustaa Satakunnan Museon ystävät ry, koska yhdessä toimiminen ja historian sekä kulttuurin harrastaminen oli niin mukavaa.


Tule sinäkin mukaamme tukemaan ja tutustumaan Satakunnan Museoon!

Yhdistyksen liittymismaksu on 10 € ja vuoden jäsenmaksu 10 €.


Lisätietoa yhdistyksestä:

HUOM! Puheenjohtajan yhteystiedot ovat muuttuneet, alla uudet
Puheenjohtaja Kari Nummi, kari.j.nummi(at)gmail.com, p. 0500 333 661

Jäsensihteeri Carita Tulkki, carita.tulkki(at)pori.fi, p. 044 701 1054

Yhdistyksen postiosoite:
Satakunnan Museon ystävät
c/o Satakunnan Museo
Hallituskatu 11
28100 Pori


Satakunnan Museon ystävien jäseneksi voi liittyä täyttämällä sähköisen lomakkeen. Klikkaa siis alla olevaa jäsenlomake-linkkiä:

Jäsenlomake

Satakunnan Museon eri toimipisteistä löytyy lomakkeesta myös paperinen versio, jonka voi täyttää ja jättää Satakunnan Museon lipunmyyntiin (Hallituskatu 11) tai antaa puheenjohtajalle tai jäsensihteerille tai lähettää Satakunnan Museon ystävien postiosoitteeseen.


Yhdistys on nyt myös Facebookissa

Yhdistys löytyy nykyisin myös Facebookista, joten käy tykkäämässä sivua ja saat sitäkin kautta tietoa ystävien toiminnasta ja tapahtumista. Ja voit tietysti itsekin kommentoida tilaisuuksia ja lähettää sivuille vaikkapa kuvia. Ystävät löytyvät Facebookista nimellä Satakunnan Museon ystävät ry.


Tulevia tapahtumia kevätkaudella 2017


Opastus Luontotalo Arkin näyttelyyn Maailma ennen ihmistä

Keskiviikkona 22.2.2017 klo 17.30 Luontotalo Arkissa (Pohjoispuisto 7)

Yhdistyksen jäsenille järjestetään oma opastus Luontotalo Arkin näyttelyyn Maailma ennen ihmistä. Opastus on keskiviikkona 22.2.2017 kello 17.30. Mukaan mahtuu 30 jäsentä ilmoittautumisjärjestyksessä. Opastus on tarkoitettu jäsenille ja se on maksuton. Ilmoittautumiset sähköpostilla puheenjohtajalle kari.j.nummi(at)gmail.com.

Tarinaa Soomen pojista

Keskiviikkona 8.3.2017 klo 17.30 Rosenlew-museossa (Kuninkaanlahdenkatu 14)

Toimitusjohtaja Pertti Ramstedt tarinoi Soomen pojista eli Suomen pojista 8.3.2017 kello 17.30 Rosenlew-museossa. Nyt kannattaa tulla kuulemaan mitä ja keitä olivat Soomen pojat. Tilaisuus on jäsenille maksuton.

Yhdistyksen vuosikokous

Keskiviikkona 22.3.2017 klo 17.30 Luontotalo Arkissa (Pohjoispuisto 7)

Yhdistyksen sääntöjen mukaisesti vuodessa on yksi virallinen vuosikokous keväisin. Tänä vuonna vuosikokous on keskiviikkona 22. maaliskuuta kello 17.30 Luontotalo Arkissa. Vuosikokous käsittelee viime vuoden tilit ja hallinnon, valitsee puheenjohtajan ja hallitukseen jäsenet erovuoroisten tilalle ja päättää jäsenmaksun, tämän vuoden talousarvion ja toimintasuunnitelman. Virallinen kutsu lähetetään jäsenille sähköpostitse.

Tervetuloa tutustumaan yhdistyksen jäseniin, kuulemaan menneestä ja tulevasta toiminnasta sekä nauttimaan kahvitarjoilusta!

Iltaretki Liikistöön

Keskiviikkona 26.4. lähtö klo 17 Satakunnan Museon luota (Hallituskatu 11)

Lähtö Satakunnan Museon edestä omilla autoilla klo 17. Oppaana amanuenssi / arkeologi Leena Koivisto. Lisätietoja puheenjohtajalta.

Teemu Keskisarjan luento

Maanantaina 15.5. klo 17 Kansalaisopiston auditoriossa (Gallen-Kallelankatu 14)

Historioitsija Teemu Keskisarjan luento Mannerheim - hulttio ja kansallissankari. Luento Mannerheimin nuoruudesta ja ihmiskohtaloista Viipurissa 1918.

Kesäretki Louhisaaresta Armonlaaksoon

Keskiviikkona 7.6. klo 8.30-19.30

Retkellä tutustutaan Louhisaaren kartanoon ja sen Kalmilaiseen hyötypuutarhaan, Askaisten aateliskirkkoon, Ritaripuistoon, Naantalin kirkkoon ja vanhaan kaupunkiin sekä Naantalin museoon.

Retken hinta on 55 €. Maksu sisältää matkat, sisäänpääsyn, opastukset ja lounaan seisovassa pöydässä Naantalin Merisalissa.

Jotta retki toteutetaan, mukaan tarvitaan kolmisenkymmentä osallistujaa. Ilmoittautuminen puheenjohtajalle. Yhteystiedot löytyvät sivun yläosasta.

Matka Tarttoon Viron kansallismuseoon

17.-20.7.2017
Huom! Ajankohta on muuttunut!

Virolaisten uusin ylpeyden aihe, kauan kaivattu Viron kansallismuseo avattiin viime syksynä Tartossa. Yhdistys tekee sinne matkan 17.-20. heinäkuuta. Matka järjestetään yhdessä Porin seudun Suomi - Viro -seura ry:n kanssa.

Retken hinta on vielä avoinna, mutta se pyritään pitämään alle 400 euron, sisältäen matkat, majoituksen (aamiainen) ja ohjelman sekä yksi ruokailu. Muut ruokailut ovat omakustanteisia, mutta Tallinnan ulkopuolella ruokailu on edullista. Ohjelma on viimeistelyvaiheessa ja tarkempi hinta varmistuu lähiaikoina. Matkalle on varattu 40 paikkaa, joten kannattaa ilmoittautua ripeästi, koska paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Lisätietoja saa puheenjohtajalta. Yhteystiedot löytyvät sivun yläosasta.