Etusivu > Kulttuuri > Museot > Satakunnan Museo > Tapahtumat ja harrastustoiminta

Tapahtumat ja harrastustoiminta

Elon merkkejä - uusi perusnäyttely

kuva
Satakunnan Museon uusi perusnäyttely Elon merkkejä avautuu perjantaina 8.3.2018, jolloin vietetään myös Porin 460. syntymäpäivää. Näyttelyssä järjestetään runsaasti erilaisia yleisötapahtumia avautumisen jälkeen. Tietoa niistä löydät Perusnäyttelyn tapahtumat -sivulta.

Ennen perusnäyttelyn avautumista Satakunnan Museossa voi tutustua Satakunta vuotta sitten -näyttelyyn. Ks. alla.

Rosenlew-museossa, Luontotalo Arkissa sekä Rakennuskulttuuritalo Toivossa ja Korsmanin talossa on myös kevään paljon erilaista toimintaa!

Museoiden tiedotusta kannattaa seurata täältä nettisivuilta ja Satakunnan Museota sekä Rosenlew-museota, Arkkia ja Toivoa voi seurata Facebookista nimellä Satakunnan Museo, Instagramista nimellä satakunnanmuseo ja Twitterissä nimellä @Satakunnan Museo. Klikkaa itsesi siis mukaan sosiaaliseen mediaan ja vaikka museon ystäväksi!

Suomi Finland 100

kuva

Vuosi 2017 oli Suomen suuri juhlavuosi. Myös Satakunnan Museo juhlisti satavuotiasta Suomea monilla näyttelyillä ja tapahtumilla. Satakunnan Museon vaihtuvien näyttelyiden tilassa Salissa avautui syksyllä 2017 Suomi 100 -teemaan liittyvä näyttely Satakunta vuotta sitten. Näyttely on avoinna 30.9.2018 asti.

Suomi 100 -teemaan liittyen järjestetään vielä vuoden 2018 aikana monia tapahtumia.

Kevään 2018 luentosarja Matkalla valtioksi - itsenäistyvä Suomi ja Satakunta 1917-1918 kertoo eri näkökulmista itsenäistymisen ajan vaiheista sekä siihen liittyneistä tapahtumista ja keskustelusta Suomessa ja Satakunnassa.

Huhtikuussa museossa järjestetään tietokilpaili Suomi sadan vuoden aikana. Kuka tahansa voi koota kahden hengen joukkueen ja ilmoittautua mukaan. Lisää tietoja kilpailusta löytyy Muita tapahtumia -sivulta. Tule mukaan!

Toukokuussa retkeillään muutamille sisällissodan tapahtumapaikoille. Retken tiedot löytyvät Muita tapahtumia -sivulta.

Museoiden yönä järjestetään muun muassa ilmaisopastus näyttelyyn Satakunta vuotta sitten. Toukokuisesta Museoiden yöstä sekä valtakunnallisesta museoviikosta tiedotetaan tarkemmin kevään aikana.

Satakunnan Museon ystävät -yhdistys

kuva

Mielenkiintoista toimintaa ja tapahtumia tarjoaa myös Satakunnan Museon ystävät -yhdistys. Jos museotoiminta ja kulttuuri kiinnostavat, kannattaa ehdottomasti ilmoittautua jäseneksi ja mukaan toimintaan. Yhdistyksestä ja sen järjestämistä tapahtumista voit lukea lisää museon nettisivuilta: Satakunnan Museon ystävät ry, joka löytyy myös vasemmalta olevasta otsikkolinkistöstä.