Etusivu > Kulttuuri > Museot > Satakunnan Museo > Tapahtumat ja harrastustoiminta > Muita tapahtumia

Muita tapahtumia

Syksyn 2017 tapahtumia

Syödään yhdessä Käviksellä

Lauantaina 26.8. klo 11-14

Lauantaina 26.8. vietetään Sata päivää sataan -valtakunnallista tapahtumapäivää Porin kävelykadulla. Satakunnan Museon, Pitopassarien ja Satakunnan keittiömestarien yhteisellä teltalla myydään possua ja riivattua pannukakkoa! Museon väki kertoo kuulumisia Satakunnan Museon tulevasta perusnäyttelystä ja muustakin museotoiminnasta.

kuvaEuroopan kulttuuriympäristöpäivien retki Huittisiin

Lauantaina 9.9. klo 9-16

kuva Vampulan kotiseutumuseo Tamareen kylässä.

Euroopan kulttuuriympäristöpäivän retkellä nähdään satakuntalaista kulttuurimaisemaa ja arkeologisia kohteita Huittisissa. Maisemaa katsellaan ensin Ripovuorelta, sen jälkeen tutustutaan valtakunnallisesti merkittävään Huittisten kirkon ympäristöön, jossa on mm. siunauskappeli ja kappalaisen pappila sekä museoon. Lounaan jälkeen matka jatkuu Palojoen kuuluisalle Huittisten hirvenpään löytöpaikalle, Vampulan kirkolle ja Tamareen kylään. Paluumatka kulkee läpi kulttuurimaisemien. Retkelle lähdetään klo 9 Satakunnan Museon edestä (Hallituskatu 11) ja palataan samaan paikkaan noin klo 16.

Retken hinta on 40 euroa. Hintaan sisältyvät opastukset kohteissa, lounas Huittisten Wanhassa Pappilassa sekä bussikuljetus. Retkelle mahtuu mukaan 45 henkeä ilmoittautumisjärjestyksessä.

ILMOITTAUDU ensin puhelimitse tai sähköpostitse museolehtori Carita Tulkille ja maksa sen jälkeen retkimaksu Satakunnan Museon ystävät ry:n tilille viimeistään maanantaina 28.8.2017. Maksusuoritus on ilmoittautumisen vahvistus. Tilinumero on FI54 5700 8120 3404 22 ja muista käyttää viitenumeroa 1054. Muistathan ilmoittaa myös erityisruokavaliosta!

Retkellä kävellään vähän maastossakin, joten ota mukaan hyvät jalkineet ja säähän sopiva vaatetus.

Retki toteutetaan yhteistyössä Satakunnan Museon ystävät ry:n kanssa.

TERVETULOA syysretkelle kanssamme!

Lisätietoja ja ilmoittautuminen:
museolehtori Carita Tulkki, p. 044 701 1054, carita.tulkki@pori.fi


Pahan paikat Satakunnassa 1918 – retki Pomarkkuun, Noormarkkuun ja Poriin

Lauantaina 30.9. klo 9-16

HUOM! Retki on täynnä ja varasijoillakin odottajia, mutta toki peruutuspaikkoja voi aina tiedustella.

kuva

Syksyisen retken teemana on satavuotias Suomi. Retken aluksi museonjohtaja opastaa Satakunta vuotta sitten -näyttelyn. Retkellä tutustumme Pomarkussa, Harjakankaalla ja Noormarkussa v. 1918 käytyjen taisteluiden vaiheisiin ja merkkeihin. Porissa näemme ensimmäisen maailmansodan aikaisia juoksuhautoja ja ajelemme Pietniemen sekä Vähärauman kautta Lyseon pihaan, jossa punaiset teloittivat Vanhakartanosta vangitut valkoiset.

Retken hinta on 40 euroa. Hintaan sisältyy opastukset Satakunta vuotta sitten -näyttelyssä ja maastokohteissa, aamukahvit museossa, keittolounas Noormarkun Klubilla sekä bussikuljetus. Retkelle mahtuu mukaan 45 henkeä ilmoittautumisjärjestyksessä.

ILMOITTAUDU ensin puhelimitse tai sähköpostitse museolehtori Carita Tulkille ja maksa sen jälkeen retkimaksu Satakunnan Museon ystävät ry:n tilille viimeistään perjantaina 15.9.2017. Maksusuoritus on ilmoittautumisen vahvistus. Tilinumero on FI54 5700 8120 3404 22 ja muista käyttää viitenumeroa 1041. Muistathan ilmoittaa myös erityisruokavaliosta!

Retkellä kävellään jonkin verran maastossa, joten ota mukaan hyvät jalkineet ja säähän sopiva vaatetus.

Retki toteutetaan yhteistyössä Satakunnan Museon ystävät ry:n kanssa.

TERVETULOA retkeilemään kanssamme!

Lisätietoja ja ilmoittautuminen:
museolehtori Carita Tulkki, p. 044 701 1054, carita.tulkki@pori.fi


Porin päivä

Lauantai 23.9. ja sunnuntai 24.9.

Vapaa sisäänpääsy ja museoiden avoinnaoloajat

Satakunnan Museo perjantaina 22.9. klo 11-20, lauantaina 23.9. ja sunnuntaina 24.9. klo 11-18.

Rosenlew-museo lauantaina 23.9. ja sunnuntaina 24.9. klo 11-17.

Luontotalo Arkki lauantaina 23.9. ja sunnuntaina 24.9. klo 11-17.

Rakennuskulttuuritalo Toivo lauantaina 23.9. ja sunnuntaina 24.9. klo 11-15.

Poritar-junalla Satakunnan Museon kaikkiin museoihin

Lauantaina 23.9.

Poritar-kaupunkijuna kuljettaa Porin päivän lauantaina väkeä museoiden välillä. Aikataulu ilmoitetaan lähempänä ajankohtaa. Yhteistyössä Porin yrittäjien kanssa.

Lasten visa

Lauantaina 23.9. ja sunnuntaina 24.9.

Kierrä Porin päivän viikonloppuna kaikissa Satakunnan Museon museokohteissa koko perheen voimin ja osallistu hauskaan visaan! Kaikkien osallistuneiden kesken on luvassa hienoja palkintoja. Yhteistyössä Porin yrittäjien kanssa.

Pori-filmejä eri ajoilta

Lauantaina 23.9. ja sunnuntaina 24.9. Rosenlew-museossa

Porin päivän viikonloppuna Rosenlew-museossa esitetään perinteiseen tapaan Pori-aiheisia elokuvia eri ajoilta. Mukana on esim. mykkäelokuva Porin uuden sillan avajaisista syyskuussa 1926.

Porin päivän kaupunkiopastukset

kuva Porin Hallituskatua.

Sunnuntaina 24.9. klo 12
Rakennettu Pori vuonna 1917 – Keskusta
Lähtö kierrokselle Raatihuoneen edestä Karhupatsaalta (Hallituskatu 9).

Tiedätkö missä sijaitsivat sata vuotta sitten kaupungin puhelinkeskus, sähkölaitos, VPK, aina niin tärkeä suolamakasiini tai Suomen Pankki? Tule mukaan kaupunkikävelylle, jossa tutustutaan Porin keskustassa sijaitseviin, vähintään 100-vuotiaisiin rakennuksiin. Kierros on osa Suomi100-teemaa ja Rakennuskulttuuritalo Toivon näyttelyä Rakennettu Pori 1917. Oppaana Rakennuskulttuuritalo Toivon intendentti Tuulikki Kiilo.

Mukaan mahtuu 50 henkeä. Lipun osto (8 €) etukäteen Luontotalo Arkin lipunmyynnistä ja perjantaista 22.9. alkaen myös Satakunnan Museon lipunmyynnistä (Hallituskatu 11).

kuva Porin palo v. 1852.

Sunnuntaina 24.9. klo 14
Tulen tuhoja vastaan!
Lähtö Satakunnan Museon aulasta (Hallituskatu 11).

Porin kaupunki on palanut aikojen saatossa yhdeksän kertaa. Ensimmäinen palo oli vuonna 1571, vain 13 vuotta kaupungin perustamisen jälkeen. Kaksi viimeistä paloa, vuosina 1801 ja 1852, tuhosivat kaupungin lähes kokonaan. Mutta miten tulipalojen uhkaan varauduttiin ja miten se näkyy kaupunkikuvassa nykyisin? Kävelykierros päättyy Cygnaeuksen puistoon. Oppaana Satakunnan Museon museolehtori Carita Tulkki.

Mukaan mahtuu 50 henkeä. Lipun osto (8 €) etukäteen Luontotalo Arkin lipunmyynnistä ja perjantaista 22.9. alkaen myös Satakunnan Museon lipunmyynnistä (Hallituskatu 11).

Katso tarkemmat tiedot Kaupunkiopastukset-sivulta.


Avoimet ovet Museohinaaja Santulla

Lauantaina 23.9. ja sunnuntaina 24.9. klo 12-15 Reposaaressa

kuva

Porin päivän viikonloppuna pääsee jälleen tutustumaan Reposaaressa sijaitsevan museohinaaja Santun ohjaamoon sekä kansitiloihin! Santulla on takanaan pitkä historia; se valmistui vuonna 1894 ja on tunnettu myös nimillä Bomba ja Santahamina. Porin kaupungin omistukseen ja Satakunnan Museon hallintaan Santtu tuli vuonna 1982. Santtuun pääsee vain tikkaita kiipeämällä ja tilat ovat ahtaat, joten paikka ei ole sovelias liikuntarajoitteisille. Santun avoinnapidosta huolehtii Satakunnan Museon ystävät -yhdistys.