Etusivu > Kulttuuri > Museot > Satakunnan Museo > Tapahtumat ja harrastustoiminta > Seniorit

Seniorit

Museosta virtaa varttuneille

Satakunnan Museo kannustaa aikuisia ja senioreita nauttimaan museotarjonnasta elinikäisen oppimisen hengessä. Museoon voit tulla yksin tai kaverin kanssa, kiertelemään omaan tahtiin, opastetulle kierrokselle, luennolle, työpajaan tai vaikkapa piipahtamaan kahvilla ja museokaupassa ostoksilla - mahdollisuuksia on monia!

Satakunnan Museossa, Luontotalo Arkissa, Rosenlew-museossa sekä Rakennuskulttuuritalo Toivossa ja Korsmanin talossa onkin järjestetty jo useita vuosia seniori-iltapäiviä, joiden tarkoituksena on tarjota päiväsaikaan vapaana oleville ihmisille – ei pelkästään vain senioreille – mukavia kulttuurielämyksiä. Iltapäiväohjelmaa järjestetään suunnilleen kerran kuukaudessa, mutta kesällä pidetään muutaman kuukauden tauko. Iltapäivien aikana tutustutaan museoiden näyttelyihin ja paikalliseen historiaan monipuolisesti. Ohjelman lomassa myös rupatellaan ja kahvitellaan aiheeseen sopivalla teemalla.

Seniori-iltapäivät ovat maksuttomia, mutta kahvitarjoilusta perimme pienen 2 euron maksun.

Tutustu alla olevaan ohjelmaan ja tule viettämään kanssamme mukavaa iltapäivää!

Sivun alalaidasta löytyy tietoa myös lainattavista senioribokseista, joita voi käyttää vanhainkodeissa ja palvelutaloissa asuvien seniorien kanssa vaikkapa muistelutuokioissa.

Tutustua kannattaa myös museon muuhun ohjelmatarjontaan, kuten luentosarjoihin, kaupunkiopastuksiin ja moniin muihin tapahtumiin. Linkkilista löytyy nettisivujen vasemmasta reunasta.


kuva

Seniori-iltapäiviä koskevat tiedustelut:
Museolehtori Carita Tulkki
p. 044 701 1054, carita.tulkki(a)pori.fi


Syksyn 2017 senioritapahtumat


Valoa ja varjoa 1950-luvulla

kuva Kämppäemäntä tarjoilee ruokaa uittomiehille uittopirtillä Kiekinkoskella Kainuussa 1953. Lusto - Suomen metsämuseo.

Tiistai 17.10. klo 14-16 Rosenlew-museo (Kuninkaanlahdenkatu 14)

Tutkija ja tietokirjailija FM Keijo Rantanen kertoo 1950-luvun valoista ja varjoista. Ajanjaksoa muistellaan usein nostalgisesti, samalla kun unohtuu vuosikymmenen taloudellinen epävarmuus ja poliittiset ristiriidat. Luennolla tarkastellaan suomalaisten arkea kaupungeissa, tehdasyhdyskunnissa, maaseudulla ja myös työttömyystyömailla. Luennon jälkeen on mahdollisuus tutustua Maat, metsät, tehtaat -näyttelyyn. Kahvia, korviketta ja kastettavaa tarjolla.
Suomi ilmasta 100 -kuvaesitys

Tiistai 21.11. klo 14-16 Luontotalo Arkki (Pohjoispuisto 7)

Valokuvaaja ja lentäjä Hannu Vallas kertoo sanoin ja kuvin miltä Suomi näyttää ilmasta käsin. Suomi on jääkauden poikkeuksellisesti muovaama maa. Jään kulkiessa alueen yli, hävisivät kaikki terävämmät pinnanmuodot. Jään painaumista muodostui järviä ja jään pysähdyskohdista harjuja, kuten kuuluisa Punkaharju. Valtaosan maisemastamme täyttää nykyään metsä. Viljelysmaisemia ja rakennettua aluetta on maamme pinta-alasta varsin vähän.
Millaista elämä olikaan satakunta vuotta sitten?

kuva Näkymä Yrjönkatu 7:stä.

Tiistai 5.12. klo 14 ja klo 15 sekä klo 17.30
Satakunnan Museo (Hallituskatu 11)

Itsenäisyyspäivän aattona järjestetään Satakunnan Museossa kaksi Satakunta vuotta sitten -näyttelyn opastusta.

Tule tutustumaan millaisia Porin kaupunki ja Satakunta olivat sata vuotta sitten Suomen itsenäistyessä. Miten itsenäistymiseen johtanut prosessi ja yhteiskunnallinen murros näkyivät Satakunnassa, entä mitä tapahtui sisällissodan aikana ja sen jälkeen vuonna 1918.


Korsmanin joulutunnelmia

kuva

Sunnuntai 17.12. klo 11-15 Rakennuskulttuuritalo Toivon Korsmanin talossa (Varvinkatu 19)

Korsmanin talossa valmistaudutaan joulun viettoon. Martat tekevät keittiössä joulumaistiaisia ja kamarin nojatuolissa voi levähtää ja kuunnella Taata Sillanpään joulusaarnaa. Piharivissä ja verstaalla voi pistäytyä vaikka lastenlasten kanssa askartelemassa muutaman uuden joulukoristeen tai puulelun pukinkonttiin. Korsmanin tunnelmasta saa nauttia maksutta, työpajassa kerätään 5 euron materiaalimaksu.


Lainaa seniorien kulttuuriboksi

kuva
Porin kaupungin seniorityöryhmä on koonnut neljä kulttuuriboksia, jotka tarjoavat sisältönsä puolesta yhdessäolon ja tekemisen virikkeitä esimerkiksi vanhainkodeissa, päiväkeskuksissa, sairaaloissa ja kerhotaloissa kokoontuville toimintaryhmille.

Tämän lisäksi Rakennuskulttuuritalo Toivo on koonnut oman lainattavan Muistipakkinsa.

Lue bokseista lisää tästä linkistö ja lainaa käyttöön!


Tietoa Satakunnan Museon saavutettavuudesta

Satakunnan Museon pohjakartat