Etusivu > Kulttuuri > Museot > Satakunnan Museo > Tietoa museosta

Tietoa museosta

Satakunnan Museon on perustanut Porin Suomalainen Seura vuonna 1888. Porin kaupungin omistama museo sijaitsee vuonna 1973 suunnitellussa rakennuksessa, joka on yksi harvoista museokäyttöön suunnitelluista rakennuksista Suomessa. Maakunnallisena keskusmuseona Satakunnan Museo on toiminut vuodesta 1980. Museo edistää ja ohjaa museotoimintaa sekä toimii kulttuuriperinnön ja kulttuuriympäristön suojelun asiantuntijana Satakunnan alueella.

Satakunnan Museon kokoelmissa on yli 80 000 esinettä. Kokoelmiin kuuluu kansatieteellistä, kulttuurihistoriallista ja arkeologista esineistöä. Museolla on myös taide-, raha- ja mitalikokoelmat. Arkistokokoelmissa on noin 300 000 valokuvaa sekä kartta- ja rakennuspiirustuksia. Museossa on laaja kulttuurihistoriallisen alan käsikirjasto ja vanhojen kirjojen kokoelma. Museo ylläpitää myös Satakunta-arkistoa.

Satakunnan Museon perusnäyttely on suljettuna uusimisen vuoksi. Uusi perusnäyttely avataan vuonna 2018. Myös vaihtuvien näyttelyiden tilat ovat suljettuina. Salissa avautuu 22.9.2017 Suomi 100 -teemainen näyttely SATAKUNTA VUOTTA SITTEN. Näyttely esittelee Satakuntaa vuosina 1917-1918.

Museohinaaja Santtu on sijoitettu Reposaareen.

Näyttelyiden lisäksi Satakunnan Museossa järjestetään yleisöluentoja, työpajoja, kesäleirejä ja muuta ohjelmaa. Museossa on myös senioreille suunnattua toimintaa. Museon ja koulujen välinen yhteistyö on tiivistä.

Satakunnan Museon muita kohteita ovat Luontotalo Arkki, Rosenlew-museo sekä Rakennuskulttuuritalo Toivo ja Korsmanin talo.