Tulosta Tulosta
A A
pori.fi / Kulttuuri / Satakunnan Museo / Rakennuskulttuuritalo Toivo ja Korsmanin talo
kuva

Rakennuskulttuuritalo Toivo ja Korsmanin talo

Porin keskustan tuntumassa, V kaupunginosassa, sijaitsee Satakunnan Museon hallinnassa oleva tontti, jossa on neljä ennen vuotta 1907 rakennettua asuinrakennusta ja ulkorakennus. Vuonna 1995 kahteen rakennuksista perustettiin museon korjausrakentamiskeskus Rakennuskulttuuritalo Toivo. Alkuvuodesta 1999 valmistui Korsmanin taloon vuoden 1951 asuun kunnostettu porilaiskoti yleisö- ja opetuskäyttöön. Toimintaa ylläpitää Porin kaupunki.

Rakennuskulttuuritalo Toivo neuvoo vanhojen talojen korjaajia kunnostamaan talojaan niin, että niiden vanha, hyvä rakenne ja ominaisluonne säilyvät. Toivo neuvoo, mitä on tarpeen tehdä, mikä on välttämätöntä, mikä turhaa työtä ja mikä voi olla talolle jopa haitaksi. Toivon korjausnäyttely esittelee sekä vanhaan taloon sopivia korjausmateriaaleja ja -menetelmiä että eri aikakauden sisustuksia. Toivossa on myös pieni korjaustarvikemyymälä.

Korsmanin talon eteläpäädyssä voi tehdä aikamatkan porilaisen Korsmanin perheen kotiin vuonna 1951. Korsmaneilla vierailtaessa saa esineisiin koskea.

Rakennuskonservaattorin maksuttomat neuvontaillat 1.10.-10.12. parillisten viikkojen keskiviikkoina klo 17 - 19.

Poria ja porilaisia – kaupunkihistoriaa opastetuilla kierroksilla: PYHÄINPÄIVÄN KÄVELYKIERROS PORIN VANHALLA HAUTAUSMAALLA lauantaina 1.11. klo 19-20

Lähtö vanhan vesitornin juurelta (Maantiekadun alkupäästä)

Pyhäinpäivän hämärässä tunnelmassa tutustutaan Porin vanhan hautausmaan ja sieltä leposijansa saaneiden henkilöiden ja sukujen historiaan. Oppaina Rakennuskulttuuritalo Toivon intendentti Tuulikki Kiilo ja Luontotalo Arkin opas Martti Koski.

Kävelykierrokselle ei tarvitse ilmoittautua. Maksu suoritetaan käteisellä kierroksen alkaessa oppaalle. Hinta 5 € / henkilö.

HUOM! Ota oma lyhty tai taskulamppu mukaan, koska hautausmaalla ei ole mitään valaistusta.

kuva
23.10. torstai
klo 11:00
Rakennuskulttuuritalo Toivon verstas
Syysloma: Puuseppää aina tarvitaan!
Torstaina 23.10. klo 11-15 Rakennuskulttuuritalo Toivon verstaalla (Varvinkatu 19) Puutyöpajassa...

Avoinna

Toivo on kesäkaudella, vapusta lokakuun loppuun avoinna tiistaisin, keskiviikkoisin ja torstaisin klo 12-17. Korsmanin talo avoinna juhannusviikosta heinäkuun loppuun tiistaisin, keskiviikkoisin ja torstaisin klo 12-17 sekä tapahtumapäivien aikana ja sopimuksesta.


Kaarina Korsmanin päiväkirja 1951

kuva

Korsmanin talossa rouva Kaarina Korsman pyörittää nelihenkisen perheen arkea vuonna 1951. Päiväkirja kertoo viidesosalaisen kotirouvan elämästä aikana, jolloin kahvi oli kortilla ja oli hyvä osata parsia näkymättömästi.


Toivon tapahtumakalenteriin

Tästä >

Sivu päivitetty 29.09.2014