Tulosta Tulosta
A A
pori.fi / Kulttuuri / Satakunnan Museo / Rakennuskulttuuritalo Toivo ja Korsmanin talo
kuva

Ajankohtaista

RSS (Ohje)
Avoimet pihat Pihlavan huvila-alueella 13.9. klo 11 - 15 Satakunnan Museo ja Rakennuskulttuuritalo Toivo järjestävät yhdessä Pihlavan huvilan-omistajien kanssa Euroopan... (29.08.2014 15:06 / päivitetty 01.09.2014 11:21)
Lisää uutisia...

Rakennuskulttuuritalo Toivo ja Korsmanin talo

Porin keskustan tuntumassa, V kaupunginosassa, sijaitsee Satakunnan Museon hallinnassa oleva tontti, jossa on neljä ennen vuotta 1907 rakennettua asuinrakennusta ja ulkorakennus. Vuonna 1995 kahteen rakennuksista perustettiin museon korjausrakentamiskeskus Rakennuskulttuuritalo Toivo. Alkuvuodesta 1999 valmistui Korsmanin taloon vuoden 1951 asuun kunnostettu porilaiskoti yleisö- ja opetuskäyttöön. Toimintaa ylläpitää Porin kaupunki.

Rakennuskulttuuritalo Toivo neuvoo vanhojen talojen korjaajia kunnostamaan talojaan niin, että niiden vanha, hyvä rakenne ja ominaisluonne säilyvät. Toivo neuvoo, mitä on tarpeen tehdä, mikä on välttämätöntä, mikä turhaa työtä ja mikä voi olla talolle jopa haitaksi. Toivon korjausnäyttely esittelee sekä vanhaan taloon sopivia korjausmateriaaleja ja -menetelmiä että eri aikakauden sisustuksia. Toivossa on myös pieni korjaustarvikemyymälä.

Korsmanin talon eteläpäädyssä voi tehdä aikamatkan porilaisen Korsmanin perheen kotiin vuonna 1951. Korsmaneilla vierailtaessa saa esineisiin koskea.

Rakennuskonservaattorin maksuttomat neuvontaillat jatkuvat jälleen syksyllä 1.10. alkaen.

Poria ja porilaisia – kaupunkihistoriaa opastetuilla kierroksilla

Satakunnan Museon ammattilaiset esittelevät Porin kaupungin historiaa, elämäntarinoita ja tapahtumia monipuolisilla kaupunkiopastuksilla vuonna 2014 toukokuusta marraskuuhun. Kaupunkiopastukset ovat maksullisia; 5 € / henkilö. Tarkemmat tiedot kaupunkiopastuksista löytyy tästä linkistä.

Avoimet pihat -tapahtuma Pihlavan huvila-alueella lauantaina 13.9. klo 11 - 15

Pihlavan huvila-alue on yksi Suomen vanhimmista ja merkittävimmistä 1800-luvun ja 1900-luvun porvarishuviloiden kokonaisuuksista Suomessa. Vanhimmat huvilat on rakennettu jo 1850-luvulla. Satakunnan Museo ja Rakennuskulttuuritalo Toivo järjestävät yhdessä Pihlavan huvilanomistajien kanssa Euroopan kulttuuriympäristöpäivänä yleisölle mahdollisuuden tutustua huvila-alueeseen, pihoihin ja ehkä joihinkin huviloihin sisällekin.

Tapahtuman tarkempi ohjelma, kohteet ja kulkuohjeet julkaistaan syyskuun alussa. Huom!Huvila-alueella pääsee liikkumaan ainoastaan kävellen tai polkupyörillä. Alueella on vain vähän parkkipaikkoja Linnaistien varressa ja Huvila Grankullan pihassa. Jätä siis auto kotiin tai alueen ulkopuolelle ja lähde syksyiselle kävely- tai pyörälenkille.
kuva
13.9. lauantai
klo 11:00
Pihlavan huvila-alue
Euroopan kulttuuriympäristöpäivä: Avoimet pihat -tapahtuma
La 13.9. klo 11–15 Pihlavan huvila-alue Pihlavan huvila-alue on yksi Suomen vanhimmista ja...

Avoinna

Toivo on kesäkaudella, vapusta lokakuun loppuun avoinna tiistaisin, keskiviikkoisin ja torstaisin klo 12-17. Korsmanin talo avoinna juhannusviikosta heinäkuun loppuun tiistaisin, keskiviikkoisin ja torstaisin klo 12-17 sekä tapahtumapäivien aikana ja sopimuksesta.


Kaarina Korsmanin päiväkirja 1951

kuva

Korsmanin talossa rouva Kaarina Korsman pyörittää nelihenkisen perheen arkea vuonna 1951. Päiväkirja kertoo viidesosalaisen kotirouvan elämästä aikana, jolloin kahvi oli kortilla ja oli hyvä osata parsia näkymättömästi.


Toivon tapahtumakalenteriin

Tästä >

Sivu päivitetty 27.08.2014