Etusivu > Kysymystori
Messualueella Kolijuovan rannassa kävelypolkujen ja messukadun risteyskohdassa on ollut roskapönttö, johon on voinut heittaa koirankakkapussit. Alue on siistiytynyt sen jälkeen kun pönttö tuotiin. Mutta eihän mikään toimiva systeemi saa olla olemassa. Se pitää tuhota. Niin nytkin.
Puistotoimisto on vienyt pöntön pois ja nyt on alkanut tulla koiranpaskaa ja pusseja maastoon!
Valitusten jälkeen pönttö on palautettu Vihurintien risteykseen! Aivan väärään paikkaan.
Pöntön tyhjentäjän kannalta se varmaan on mainio paikka, koska ei tarvitse tyhjentää edes viiden vuoden välein, mutta alueen siisteyttä se ei palvele!
Kenen intressien mukaan pönttö sijoitetaan, työntekijän vai kaupunkilaisten?
Kysyi Pöntöt-pöntöt takaisin (24.04.2017 | 13:27)

Hei! Kyseistä roska-astiaa käytettiin väärin - siihen tuotiin talousjätettä. Talousjätteet tulee hoitaa kiinteistöjen jäteastioihin.

Vastaavia väärinkäytöksiä tulee silloin tällöin muuallakin. Emme pysty vartioimaan roska-astioita - ainoa keinomme on joko poistaa roska-astia tai siirtää sitä. Tässä tapauksessa noin 50 m siirto on muuttanut jäteastian väärinkäyttöä mutta jättänyt kuitenkin palvelun lähistölle.

Vastasi kaupunginpuutarhuri Ismo Ahonen (24.04.2017 | 15:46)
Ns. Vanha Maantie välillä Enäjärvi - Pihlava on todella huonossa kunnossa. Olettaisin että se kuuluu kesän asfalttitöiden listalle. Voisiko joku, joka vastaa kyseisestä tieosuudesta käydä ajamassa tuon välin ja vastata sitten tähän kysymykseen. Juuri ennen Pihlavan risteykseen tuloa, on oikein mestarillinen suoritus, miten tehdään paikkaus tiehen, samoin tuolla välillä on päällyste useasta kohtaa todella huonossa kunnossa. Tämä osuushan kuuluu kaupungille?
Kysyi Tienkäyttäjä (14.04.2017 | 02:39)

Kaupungin asfaltoidut tiet ajetaan läpi kevään aikana ja sen perusteella määritellään pahimmat tiet jotka korjataan kesän aikana.

Vastasi Tiemestari (24.04.2017 | 15:45)
Koska Meri-Porissa Enäjärvi - Metsämaa päällystetyt tiet harjataan talven jäljiltä ? Viime vuonna meni pitkälle kevääseen ja sekin jäi vähän niin kuin lähtötelineisiin? Esimerkiksi Pomontiellä jätettiin viheralue siistimättä ja seuraavalla tuulella kaikki "sonta" oli taas tiellä.
Kysyi Pölyttää (13.04.2017 | 17:01)

Toukokuun aikana.

Vastasi Tiemestari (24.04.2017 | 15:42)
onko kaupungin taholta käyty pihoissa katkomassa puista oksia myrskytuulentiellä tänään? ois kyllä kiva saada tiedon siitä, jos näin on tehty. pihastani pari oksaa männystä joku sahannu poikki, oksat tuskin olivat kenenkää tiellä, koska olivat niin erikoisesta kohtaa sahattu
Kysyi asukas (12.04.2017 | 22:01)

Kaupunki ei ole oksianne sahanneet.

Vastasi Tiemestari (24.04.2017 | 15:41)
Ojantie on ollut jo pitkän aikaa ihan käsittämättömän surkeassa kunnossa. Paikkaukset, joita kadun avaamiskohtiin on viritelty, ovat aivan uskomattoman surkeasti tehty.
Tämä tällainen ärsyttää todella paljon, touhussa ei vaikuta olevan tolkun tolkkua. Näyttää myös siltä, että väliaikaiset paikkaukset ovat tehty pitkäaikaisiksi.
Kysymyksiä.
Kuka on vastuussa oleva urakoitsija? Asettaako kaupunki tällaisessa tapauksessa mitään vaatimuksia paikkauksille? Milloin tuo katu korjataan järjelliseen kuntoon?
Kysyi Veikko J (19.04.2017 | 11:19)

Ojantien pahimmat paikkaukset tehtiin viime syksynä niin myöhään ettei niitä voinut silloin asfaltoida, vaan se tehdään kesän aikana. Kyseisistä paikkauksista on vastuussa Porin Veden urakoitsija.

Vastasi Tiemestari (24.04.2017 | 15:39)
Hei,
Aumatien kaupungin rivitalotontilla on mahdoton määrä isoja taivaan täyttäviä koivuja.
Aivan niissä on kiinni vireisen rivitalon pienet pihat jonka talojen katot juuri pestiin sammaleen täyttävästä kasvusta.
Otollinen kasvualusta, kun kaikki paikat ovat täynnä uusia alkuja ja sitä roskaa.
Taivasta ei näy , puhumattakaan, auringonpaisteesta pihalle. Koivut vievät kaiken kasvutilan, valon.
Pienet pihat ovat valtavien koivujen peittäminä niitä on kymmeniä noin metrin etäisyydellä . Pihamaat oksia ja roskia täynnä. Allergisena olen aivan hukassa, koska valtava siitepöly ym. roska koivuista on joka päivä edessäni. Tulkaa hyvät ihmiset tekemään niille jotain! Jos puut eivät ole heidän niin sitten ne teidän. Laitetaan tilalle uutta pikkusievää, mikä ei vie valoa.
Ajatelkaa nämä koivurivit eivät ole tontillani, mutta kasvupaikka niillä kiinni toisen taloyhtiön takapiha-alueella.
Tehkää asialle jotain!
Kysyi Haluan elää ja hengittää (24.04.2017 | 12:34)

Hei! Tontilla olevat puut kuuluvat tonttia hallitsevalle. Kaupungin vuokraamaa rivitalotonttia hallitsee rivitaloyhtiö. Ainoastaan tämä yhtiö voi olla aktiivinen ja hakea niin halutessa/arvioidessaan puunkaatolupaa. Puunkaatolupia voi hakea puhelinnumerosta 044 701 1749.

Vastasi kaupunginpuutarhuri Ismo Ahonen (24.04.2017 | 13:25)
Miksi urheilutalon pelikentän lattia on liukas kuin saippua?
Yhdet nivelsiteet on jo venähtäneet saiibandyharkoissa.
Kysyi Moppi (18.04.2017 | 23:27)

Urheilutalo on monitoimikäytössä ja mm. pölyä leijailee yläkerran hyppymontusta, joka tekee pelikentän liukkaaksi. Syksystä alkaen kun uusi kausi käynnistyy lisäämme myös pesukertoja jolloin pelikenttää pestään lattiahoitokoneilla perusteellisemmin jotta lattiaan ei kertyisi liukkautta aiheuttavaa patinakerrosta.

Jokaisen käyttäjän olisi myös syytä muistaa, että ulkojalkineilla ei talsita pelikentän poikki, sillä em. toiminta lisää entisestään kentän liukkautta.

Vastasi Timo Lehtimäki (24.04.2017 | 08:53)
Kysyin jo aikaisemmin, saamatta vastausta.... Mihin opiskelijat saavat autonsa parkkiin SAMK:n uudella kampuksella? Paikkoja ei ole kuin nimeksi ja K-kauppiaskin tarvitsee asiakkailleen paikkoja. Vanhallakin kampuksella paikat ovat välillä kortilla.
Kysyi Huolestunut (05.03.2017 | 20:29)

Kampuksen piha-alueella on noin 400 kiekkopysäkointipaikkaa, jotka ovat kampuksen ja kaupan yhteiskäytössä. Kampuksen piha-alueelle ei ole tulossa erillistä pysäköintiä opiskelijoille. Kampuksen läheisyydessä Asema-aukiolla ja Karjalankadulla on kadunvarsipysäköintipaikkoja ja kampusalueen läheisyydessä on useita ilmaisia pysäköintialueita, joita myös opiskelijat voivat käyttää.

Vastasi SAMK Jussi Koskinen (20.04.2017 | 14:53)
Voisiko koulujen opettajia valistaa, kun kulkevat luokan kanssa kaupungilla, opettaja voisi seurata mitä oppilaat tekevät hänen selän takana, sen sijaan, että kävelee nenä kännykässä kiinni? Muutama vaaratilanne tullut suojatiellä, kun oppilaat eivät pahemmin aina katsele, tuleeko ajotietä auto vai ei ja opettaja tosiaan menee omaa vauhtiaan, kännykkää selaillen.
Kiitos.
Kysyi autoileva jaakko (19.04.2017 | 14:34)

Eipä tuossa kysymyksessä paljon vastattavaa ole, joten laitetaan se tässä muodossa muistutukseksi niin opettajille kuin muillekin tienkäyttäjille.

Vastasi sivistysjohtaja Jari Leinonen (20.04.2017 | 09:26)
Lokit valtaavat taas keskustan ympäristön,
Hei, hyvä luonnonsuojeluvalvoja, tällä asialla olisi hieman kiire!
Lähestyin Teitä jo viime keväänä, koskien lokkien pesimistä keskustan katoilla.
Tänä vuonna (2017) ensimmäiset lokkihavaintoni taivaalla oli viikolla 11. Niitä tuli ensin yksi parvi ja heti perään toinen. Lintuja oli varmasti yli 80 kpl.
Kuten tiedetään, lokit tulevat pesimään aina samoille paikoille, joissa ovat saaneet edellisvuoden poikaset. Nyt mielestäni lokkikanta on räjähtänyt käsiin. Alueelle tulevat "pojat ja pojanpojat". Eli totaalisen reviiri-uskollisia.
Haitta alkaa olla jo sietämätön. Ensinnäkin sotkevat paikkoja ja hyökäävät ihmisten kimppuun ja toiseksi alkavat kirkumaan "kukonlaulun" (lue lokin) aikaan ja samaa meteliä kestää iltamyöhään. Aivan kuin asustaisi jossain kalasatamassa.
Mitä mielestänne tälle asialle voitaisiin nyt tehdä? Nyt kun lokkien pesimäpuuhat ovat aluillaan ja niitä voidaan häätää.
Kenelle kuuluu talohuolto esim. seuraavissa paikoissa: Porin Seudun työttömät ry, Ravintola Liisanpuisto sekä kauppakeskus Bepop??
Toivoisin pikaista vastausta, vielä kun asialle voi tässä vaiheessa laillisesti tehdä jotain! Kiitos.
Kysyi Lokit vex (05.04.2017 | 10:46)

Hei,

vastaukseni on pitkähkö, mutta toivon mukaan kattava. Kalalokkien pesinnän estäminen on erittäin vaikeaa ja aloitetun pesinnän häiritsemiseen tarvitaan valtion luonnonsuojeluviranomaisen lupa. Satakunnassa lupien myöntämisestä vastaa Varsinais-Suomen ELY-keskus ja Porin kaupunki noudattaa saamiaan ohjeita mm. kaupungissa pesivien kalalokkien osalta.

Yksinkertaisinta on seurata lokkien pesimään asettumista ja poistaa pesärakenteet päivittäin. Kiinteistön omistaja tai hoitaja voi huolehtia kiinteistön siisteydestä, eikä varsinaiseen pesintään tarvitse puuttua. Selvää on, että tämän seurauksena lokit rakentavat uuden pesän toiseen paikkaan. Sama tapahtuu myös vanhan pesän poistamisen yhteydessä, mutta ensin rakennetaan samaan paikkaan uusi pesä.

Ongelma muuttuu vaikeammaksi, kun pesään munitaan. Pesinnän estäminen munat poistamalla vaatii aina luonnonsuojeluviranomaisen luvan. Porin kaupunki ei ole tässä asiassa erityisasemassa, vaan joutuu hakemaan kiinteistökohtaisen luvan. Mitään yleislupia ei ole saatavana, sillä jokainen hakemus käsitellään Varsinais-Suomen ELY-keskuksessa tapauskohtaisesti. Ainoa myönnytys on, että luvan voi hakea pidemmäksi aikaa kerrallaan, esim. viideksi vuodeksi. Luvan voi saada, mikäli lokit aiheuttavat terveydellistä vaaraa, mikä useimmiten tarkoittaa hyökkäilyä ihmisten kimppuun. Terveydellinen vaara on osoitettava, sillä muuta poikkeuslupaperustetta ei näissä tapauksissa ole.

Lisäksi luvan voi saada vain, jos muuta tyydyttävää vaihtoehtoa ei ole. Hakemuksessa on siis kuvattava, mitä on tehty ongelman ehkäisemiseksi, millainen teho näillä mahdollisilla toimilla on ollut tai miksi ne eivät sovellu paikalle. Onko esim. rakennuksissa käytetty lintujen pesintää ehkäiseviä rakenteellisia ratkaisuja, pelättejä yms. ja jos ei ole niin miksi ei? ELY-keskus voi evätä luvan jos ongelmaa on esiintynyt aiemmin, eikä ennaltaehkäiseviä keinoja ole kokeiltu. Rakenteiden osalta on perusteltua todeta, että lokeille sopivia pesäpaikkoja on katoilla niin paljon, ettei niitä kaikkia voi millään keinolla muuttaa pesinnälle sopimattomiksi.

Ehdotan, että olette yhteydessä isännöitsijään ja vaaditte toimenpiteitä asiassa. Talohuollosta vastaavien tehtävä on estää lokkeja rakentamasta pesäänsä. Sen ehtii vielä hyvin hoitamaan, sillä kalalokit eivät ole vielä aloittaneet munintaa. Mikäli pesintä alkaa, vaaditte isännöitsijää tekemään edellä kerrotut asiat sisältävän lupahakemuksen Varsinais-Suomen ELY-keskukselle. Lupa ei ehdi tälle vuodelle, mutta se on sitten valmiina ensi vuotta varten.

Porin Seudun työttömät ry:n toimipisteen ja Ravintola Liisanpuiston kiinteistöjen hoidosta vastaa Porin kaupunki. Näiden kiinteistöjen hoitajat eivät ole kertoneet lokkiongelmista. Kaupunki hoitaa omien kiinteistöjensä osalta tarvittavat lupahakemukset.

Vastasi luonnonsuojeluvalvoja Kimmo Nuotio (19.04.2017 | 12:52)
Pieni sisäpiiri on suunnitellut Poriin rakennettavaksi jääpallohallia. Suunnitelmat ovat vasta alkutekijöissä. Onko Porin kaupungilla minkäänlaista suunnitelmaa siitä, mihin Porissa voisi rakentaa ja rakennuttaa urheilupaikkoja? Urheilukeskus on jo täynnä eli muualta pitäisi tilojen paikat löytyä. Lisäksi sen pitäisi liikenteellisesti ja julkisen liikenteen avulla olla hyvin helposti saavutetavissa eli Lavia tai Ahlainen ei käy. Jääpallohallin lisäksi moni toivoo Poriin palloilukeskusta, jossa voisi pitää ihan maaottelutason kilpailut koripallossa, lentopallossa ja salibandyssä. Jotkut toivovat jopa curling-hallia ja uutta jäähallia. Puhtaasta jalkapallostadionista puhumattakaan.
Asioiden rahoituksen kuntoon saamisessa menee tietysti rutkasti aikaa mutta onko Pori yleensä edes asemakaavallisesti varautunut urheilu- ja viihderakentamiseen? Kirjurinluodon Raumansillan viereinen monitoimihallitontti kun ei ole sopiva...
Kysyi Surkeat talvet = halli (24.03.2017 | 16:04)

Porin kaupunki on asemakaavallisesti kohtuullisen hyvin varautunut näköpiirissä oleviin urheilu- ja viihderakennushankkeisiin. Mahdolliset kaupungin omat tilahankkeet kyseisiä toimintoja varten ovat asianosaisten toimialojen ja kaupunginvaltuuston laatiman kaupunkistrategian ja talousohjelman alaisia visioita. Asemakaavatilanne on nähtävissä verkkopalvelussa osoitteessa http://kartta.pori.fi/ims .

Vastasi kaupunkisuunnittelupäällikkö Mikko Nurminen (19.04.2017 | 08:10)
Maksaako Porin kaupungin puhelimiin soittaminen, esimerkiksi sairaanhoitajille, hallintotyöntekijöille yms?
Kysyi kysymys (18.04.2017 | 15:26)

Kaikkiin Porin kaupungin matka- ja lankapuhelimiin soittaminen maksaa soittajalle oman operaattorin hinnoitteleman matkapuhelin- tai paikallisverkkopuhelumaksun verran. Porin kaupungilla ei ole käytössä erikoishinnoiteltuja puhelinnumeroita.

Vastasi Toimistoesimies, Yhteyskeskus Elina Tasku (18.04.2017 | 15:51)
Kuinka monta tuntia on keskitetyn ajanvarauksen viive? Kun jättää aamulla heti kahdeksalta soittopyynnön, luulisi vastauksen tulevan edes samana päivänä. Soitetaanko sitten seuraavana päivänä vai nollautuuko jono joka aamu?
Kysyi Sairastunut (18.04.2017 | 11:57)

Takaisinsoittopyyntöihin pyritään vastaamaan mahdollisimman nopeasti, vähintään saman päivän aikana, mikäli takaisinsoittopyyntöjonossa on ruuhkaa. Ajoittain soittopyyntöjä on jonossa erittäin paljon ja henkilökunnan resurssipula saattaa myös vaikuttaa osaltaan siihen, ettei takaisinsoittoihin pystytä vastaamaan riittävän nopeasti. Perusturvakeskus on kehittämässä ajanvarauksen puhelinpalvelua sekä rekrytoi mahdollisuuksien mukaan uutta henkilökuntaa, jotta ruuhkatilanteisiin saataisiin helpotusta.

Vastasi toimistoesimies Elina Tasku (18.04.2017 | 15:44)
Onko Siltapuistokadun,entisen Ruokacenterin pihassa olevat UFF:n vaatekeräyslaatikot vielä käytössä.Eli voinko laittaa sinne vaatekassin ja luottaa avun perillemenoon?
Kysyi UFF (14.04.2017 | 10:56)

Keräyslaatikot ovat UFF:n omia laatikoita, joten asiasta pitää kysyä heiltä. Porin kaupunki on ainoastaan antanut luvan sijoittaa laatikot kierrätyspisteilleen.

Keräyslaatikoihin liittyvät kysymykset voi laittaa sähköpostitse vaatekerays(a)uff.fi tai puhelimitse (09) 2764 7622.

Vastasi Viestintäsuunnittelija Marika Virtanen (18.04.2017 | 08:30)
Milloin venelaiturit tänä vuonna saadaan rantoihin, viime vuonna paikoin taisi mennä kesäkuulle, öh köh, veneilykaupunki. Odotetaanko kesäkuulle TAAS että "jäät" lähtee?
Kysyi Mummonsäilömisaine (12.04.2017 | 22:02)

Hei !

Venelaitureiden asennus jokisatamaan on jo aloitettu, Kirjurinluodon silta asennettiin eilen. Muut keskustan laiturit tuodaan paikoilleen nyt huhti-toukokuussa.
Työ on hidasta koska paalutukset ja poijuasennukset joudutaan tekemään joka kevät uudelleen. Myös muissa satamissa tehdään huoltokierros kevaään aikana.

Meri-Porin venepaikat ovat sen sijaan käyttökunnossa vaikka heti, ja vapaita hyviä paikkoja löytyy vielä useasta venesatamasta, eli veneilemään kyllä pääsee heti jäiden lähdettyä halutessaan.

Vapaita paikkoja voi vuokrata joko palvelupiste Porinassa tai internetin sähköisten palvelujen kautta osoitteessa https://kartta.pori.fi/epermit/fi/Reservation

Vastasi palvelupäällikkö Heikki Tuominen (13.04.2017 | 10:31)
Nyt kun lumet ovat sulanneet ja roskat tulleet esiin, on myös Laviantien varrella tullut esiin talvisen ulosajon jälkeen auton öljyt tien reunassa. Kuka huolehtii öljyisen maan poistamisesta, tien kunnossapitäjä vai palokunta? Paikka on n. 400 m Kivirannan tiehaarasta Lassilan suuntaan, vasemmalla puolella Lehtiladon ahteen rinteessä.
Kysyi Aino H (12.04.2017 | 20:03)

Öljyisen maan poistamisesta vastaa tienpitäjä eli Laviantien tapauksessa ely-keskus. Kysymys on välitetty ely-keskukselle osoitteella liikenteen.asiakaspalvelu@ely-keskus.fi.

Vastasi Ympäristövalvonta (13.04.2017 | 09:58)
Olen ollut kaksi kertaa vähällä tullut yliajetuksi rullaluistelureissulla Kirjurinluoto areenalla. Kysyn nyt, kenellä siellä on lupa moottoriajoneuvoilla ajamiseen ja kellä näitä lupia on oikeus myöntää.
Autokoulun opettajat paikalla ovat kertoneet Areenan olevan ajoharjoitteluradan ja saaneet poliisilta luvan siellä ajoon.
Joka tapauksessa rauhaa alueella ei ole jatkuvan ajoharjoittelun seurauksena. Moottoripyörien, mopoautojen ja autojen melu on miltei jatkuvaa kellonajoista riippumatta. Myöskin liukkaalla kelillä ajoharjoittelu on niin kovaa, että lienee vain ajankysymys, milloin alueella olevat tekniikkakopit vaurioituvat. Onhan jo nyt jonkun mäkilähtöharjoitus mennyt pipariksi, kun verkkoaita onajettu kumoon.
Kysyi Väikkä (02.04.2017 | 11:21)

Kirjurinluodon Areenan esiintymislavan takana on aidoin ja puomein rajattu asfalttialue, jonka käytöstä moottoripyörien koulutus- ja tutkintoajoihin on tehty sopimus autokoulujen kanssa. Liikenne alueelle on sovittu hoidettavaksi Areenan takana olevasta huoltoportista, johon autokouluilla on avain. Koulutus- ja tutkintoajoa voi sopimuksen mukaan harjoittaa arkisin klo 7-19. Varsinainen liukkaankelin ajoharjoittelu tapahtuu Porin- Rauman seudun ajoharjoitteluradalla Hangassuolla. Harjoittelu tapahtuu molemmissa aina liikenneopettajan valvonnassa. Ongelma ei liene autokoulujen ajoharjoittelu vaan iltaisin ja viikonloppuisin tapahtuva alueen luvaton käyttö, johon liikennesuunnittelun keinoin on hankala puuttua. Luvattomasta käytöstä voitte ilmoittaa tarvittaessa poliisille. Rullaluisteluun on hyvät mahdollisuudet esimerkiksi kevyen liikenteen väylillä, joita on Porissa n. 320 km.

Vastasi Liikenneinsinööri Sanna Välimäki (13.04.2017 | 09:45)
Hei ,
Mikä kiire noilla hiekoilla on poistaa tänäkin aamuna todella liukasta täällä on täys talvi.
Kysyi Kulkija (12.04.2017 | 11:44)

Töiden painotus on tällä hetkellä hiekanpoistossa yksittäisistä liukkausaamuista huolimatta.

Vastasi Tiemestari (12.04.2017 | 12:44)
Moikka
Koskahan nupurintie putsataan hiekoista vilkas linja-auto liikenne nostattaa runsasta hiekkapölyä.
Pikkuteitä putsaillaan eikö pitäisi olla liikennemäärien mukaa joku järjestys.
Kysyi Pölystä kärsivä (11.04.2017 | 17:32)

Hiekanpoisto on meneillään monessa paikassa. Nupurintiekin puhdistetaan ajallaan.

Vastasi Tiemestari (12.04.2017 | 12:42)
Miksi kukaan ei puutu Ahlaistentien alkupäässä olevan talon(entinen Lampin kauppa) pihamaan ulkonäköön? Mua sitten ottaa päähän se hirveä romumäärä maisematien varressa. Jos mun piha olis samanlainen saisin varmasti moitteita. Toiset ne saa levittää omaisuutensa kaikkien nähtäville???
Kysyi Maikku (11.04.2017 | 20:47)

Porin kaupungin ympäristöviraston ympäristötarkastajat tarkastavat kohteen ja ryhtyvät tarvittaessa toimenpiteisiin.

Vastasi Vs. ympäristötarkastaja Joni Mustonen (12.04.2017 | 10:06)

Etsi kysymystorilta

Hakusana

Aihe Vuosi

Aikaväli (alkaa):
Tyhjennä

Aikaväli (päättyy):
Tyhjennä