Etusivu > Kysymystori
Hei!
Koska Kuukkariin valokuitua? Tietäisin yhden ja toisenkin katuni varrelta, joka haluaisi TOIMIVAN yhteyden, olemmehan keskustassa?
Kysyi Turhautunut (24.07.2017 | 17:29)

Hei, DNA:lla on valokuituyhteys saatavissa myös Kuukkarin alueella. Valokuidun voi tilata kotiinsa maksua vastaan DNA:lta.

Vastasi Palveluasiantuntija Marja-Liisa Lehto (25.07.2017 | 14:21)
Kävin keväällä Espanjassa, Costa de la Luz- rannikolla eteläisimmässä Espanjassa. Yli 70% rannikon rannoista on suojelukohteita. Ranta-alueet sekä sinne johtavien lautapolkujen ympärillä oleva kasvillisuus on suojeltu. Rannat ovat leveitä( vuorovesi) ja kilometrien pituisia. Näin ainoastaan yhden rantabaarin! Ei mitään muutakaan toimintaa rannalla. Ehkä osittain vuoroveden ansiosta. Rantakaduilla sen sijaan oli ruokapaikkoja, kioskeja jne. Keskikesällä saattaa olla toisin mutta alue on lähinnä espanjalaisten lomakohde. Ehdottomasti yksi parhaista hiekkarannoista jonka olen nähnyt ja mieleen tuli Yyteri. Samanlaista rantaheinää ja dyynejä jotka molemmat olivat osittain aidattuja ja suojattuja.
Kysymys: Onko Yyterin kehityssuunnitelmien yhteydessä oltu yhteydessä/ tehty opintomatkoja kohteisiin joista voisi ottaa opiksi/ saada vihjeitä?
Kysyi beach (24.07.2017 | 10:28)
Ympäristö- ja lupapalveluiden osalta kysymys koskee viime vuonna julkaisemaamme Yyterin Santojen luonnonhoitosuunnitelmaa. Ulkomaille suuntautuneita opintomatkoja sitä valmisteltaessa ei tehty, mutta vuosien mittaan on virastoon kertynyt runsaasti eri ihmisten lähettämiä valokuvia erilaisista rakenne- ja suojeluratkaisuista oikeastaan kaikkialta maailmasta. Niitä löytyy paljon myös internetistä. Tällä hetkellä dyyniyhteistyötä tehdään pohjois-irlantilaisten kanssa ja heillä on paljon kokemusta dyynien kunnostuksesta, suojelusta ja tutkimuksesta. Yyterin dyynien suojelussa haetaan ensin vapaaehtoisuuteen perustuvia ratkaisuja, siksi aidat ym. ovat kevytrakenteisia. Jatkossa opasteiden sisältöä kehitetään ja niiden määrää lisätään.
Vastasi luonnonsuojeluvalvoja Kimmo Nuotio (24.07.2017 | 15:19)
Hei! Osaatteko sanoa mitä Pappilan tilalle on tulossa? Pihalta on kaadettu paljon puita ja tehty pari uutta tietä.
Kysyi Pappila (20.07.2017 | 16:55)

Hei ja kiitos kysymyksestä! Toejoen Pappila on ollut aiemmin seurakuntayhtymän omistuksessa ja nykyään sen omistaa yksityinen henkilö. Lisätietoja saa tarvittaessa tontin omistajalta.

Vastasi Palveluasiantuntija Marja-Liisa Lehto (21.07.2017 | 10:47)
Nyt kun SuomiAreena ja jatsit on taputeltu tältä vuodelta kasaan niin minulla olisi ehdotus. Olisikohan mahdollista, että Purje-lavaa hyödynnettäisiin keskustan elävöittämisessä hieman pidempään? Olisi ihana jos kesäkeskiviikkoisin Raatihuoneen puisto täyttyisi esim. paikallisista musiikkiesityksistä, tanssilla ja vaikka yhteislauluilla ym. Purje-lavan keskeinen sijainti houkuttelisi ohikulkijoita pysähtymään kuuntelemaan musiikkia ja esityksiä. Saisimme tähän kaupunkiin vielä lisää yhteisöllisyyttä. Mukana järjestämässä voisivat olla Annis, VIhreäteatteri, Kansalaisopiston tanssiryhmät, Palmgren-opiston soittajat yms. Ja jos kaupungilta löytyisi hieman kehittämisrahaa niin voisi siellä esiintyä maan kärkiartistejakin, jotka voisivat laulattaa ja esittää omia kappaleitaan.
Kysyi Kesala (17.07.2017 | 12:48)

Kiitos kysymyksestä! Purje-lava on todella hieno ja myös nähtävästi ainoa laatuaan Suomessa. Sitä vuokraa Kataja Event –niminen yritys.
Purjeen viikkohinta on noin 15 000 euroa. Raatihuoneen puisto Purjeineen on SuomiAreenan ja Pori Jazzin aikana näyttävä tapahtumapaikka.
Purje on tehty isojen yleisöjen näyttämöksi, josta saamme nauttia Porin superviikon aikana.

Satakieli ja Eetunaukion lava ovat käytössä ympäri vuoden.

Vastasi Kulttuuriyksikön päällikkö Jaana Simula (21.07.2017 | 07:50)
Hei
Etsin netistä Porin Torin "aukioloaikoja" - mutta ne vähät mitä löysin, olivan vuosia vanhoja. Onko www.pori.fi sivustolla Porin kauppatorin palveluista tietoa.
Kysyi Tomi S (14.07.2017 | 19:33)

Hei, Kiitos kysymyksestä. Päivitimme tiedot nettisivuillemme, löydät aukioloajat ja muuta tietoa täältä: http://www.pori.fi/tpk/vuokraustoiminta/kauppatori.html

Vastasi Viestintäsuunnittelija Elli-Mari Sulonen (19.07.2017 | 15:35)
Kirjurinluodon sillan viereen Kirjurinluodon puolelle istutettiin kukka-istutus, josta piti tulla Suomen lipun mallinen. Istutus on paikallaan mutta en itse ole ainakaan nähnyt yhtään kukkivaa kukkaa. Menikö istutuksessa jokin pieleen, tekikö sääolot tepposet vai olenko liian hätäinen eli kukkivatko kukat loppusyksyllä?
Oli syy kukkimattomuuteen mikä tahansa, niin tämän kaltaisia (mutta onnistuneita) istutuksia toivoisin kotikaupunkiini enemmänkin.
Kysyi Deus Protector Noster (18.07.2017 | 12:28)

Viime syksyn sipuli-istutus oli pieni pettymys. Kukinta ei ollut toivottu. Varmaa syytä emme tiedä. Sipulit ovat paikallaan maassa, toivotaan että ne ryhdistäytyvät ensi keväänä.

Vastasi kaupunginpuutarhuri Ismo Ahonen (18.07.2017 | 15:36)
Polkupyörä jäänyt jazzien aikaan väliaikaisiin telineisiin mitkä on kerätty pois niin onkohan pyörä viety johonkin, ollut vaijerilukolla kiinni telineessä. Että mistäköhän voisi kysellä.
Kysyi Pyöräilijä (17.07.2017 | 22:53)

Hei, aiempaan vastaukseen tuli muutama lisäys. Jazz-rannasta Satakunnan museon edessä olleet telineet on viety Teknisen toimialan pisteeseen Ulasooriin. Niissä ei ollut pyöriä kiinni. Torin laidalta, Airion edestä, on viety epäkunnossa ollut teline Kirjurinluotoon (Kirjurinluodontie 6) samoin kuin siinä kiinni olleet pyörät. Tämä teline pyritään palauttamaan mahdollisimman pian takaisin paikalleen.

(Vastausta muokattu 20.7.)

Vastasi Viestintäsuunnittelija Marika Virtanen (18.07.2017 | 14:18)
Hei hyvä luonnonsuojelija Kimmo Nuotio,
Kirjoitan jälleen uudelleen samasta ongelmasta kuin aikaisemmin keväällä 2016 sekä 2017.
Kalalokkien pesintä on nyt mennyt ihan tolkuttomaksi. Saanko kysyä miksi kyseinen lentävä rotta on edes rauhoitettu?
Olen lähettänyt pesänhävityspyyntöjä useaan kertaan mm. Porin seudun työttömät ry:lle, jonka takapihalla olevan tiilirakennuksen katolla on lokit pesineet jo kolmen vuoden ajan. En ole saanut mitään vastausta.
Kyseisen korttelin, tähän mukaan lukien Liisanpuiston ravintolakoulu, talohuolto kuuluu kaupungille, eli ilmeisesti TPK:llle.
Pyytäisin kaupunkia hävittämään pesät sekä siivoamaan ravintolakoulun kattorakenteet, siten, etteivät lokit enää ensi vuonnakin asetu sinne.
kiitos
Kysyi Lokit pois kaupungista (17.07.2017 | 12:28)

Suomessa kaikki linnut ovat pesimisaikana rauhoitettuja. Kalalokkia ei aiemmin ole koettu haittaeläimeksi ja se on muiden vastaavanlaisten lintujen tapaan ympärivuotisesti rauhoitettu. Ongelmia kalalokit aiheuttavat lähinnä kaupungeissa ja vain osa kalalokeista koetaan ongelmallisiksi.

Olen jo aiemmin vastannut eri tahoilta tulleisiin kysymyksiin, että pesän saa hävittää sen ollessa rakenteilla. Vaikeaksi asia muuttuu, kun pesään munitaan eli pesintä on käytännössä aloitettu. Pesien jatkuva hävittäminen on työlästä ja kiinteistönhoidolla ei siihen ole erikseen resursseja. Lisäksi on selvää, että linnut vain vaihtavat pesän paikkaa. Kalalokki rakentaa luonnossa vuosittain uuden pesän, eikä kattorakenteiden siivoaminen vaikuta ensi vuoden pesintään. Koko korttelin kaikkien kattorakenteiden muuttaminen sellaisiksi, ettei sopivia pesäpaikkoja enää ole, on mahdoton tehtävä.

Porin seudun työttömät ry:stä otettiin minuun yhteyttä viime viikolla. Selitin jälleen tilanteen ja he pyytävät kiinteistönhoitajia siivoamaan tämän vuoden pesät katoilta. Minä teen Varsinais-Suomen ELY-keskukseen hakemuksen, jonka tarkoituksena on saada lupa myös munapesien poistamiseen tai pesinnän onnistumisen ehkäisemiseen seuraavan viiden vuoden aikana. Lupa koskee kuitenkin vain terveydellistä vaaraa aiheuttavia kalalokkeja.

Vastasi Luonnonsuojeluvalvoja Kimmo Nuotio (18.07.2017 | 13:56)
hei olisiko mahdollista vähän informoida noita lampaan syöttäjiä kun meillä kerrostalon edustalla ( oli hienoja pikku puita mutta nyt ne on revitty kauheeseen kuntoon) niin voisiko vähän saada tietoa ihmisille että ei niitä puskia tarvi repiä vai onko lampaat muka niin nälkäisiä vaikka aitaus on yli 20m pitkä
katkojantie 1:llä lammasaitaus Meri-Porissa K- marketin takana
Kysyi Kiitos (15.07.2017 | 21:01)

Suosittelemme ottamaan suoraan yhteyttä lampaiden omistajaan.

Vastasi Ympäristövalvonta (17.07.2017 | 09:33)
Hei! olen ollut seuraamassa torilla keskusteluja monena päivänä mutta missä siivous ? Hirveä virtsan haju Teemu Muurimäen myynti teltan kohdalla. Kukaan ei desifioi ajatella sellainen ihmismäärä kun käy. Penkit lokin kakassa ei voi istua. Kyllä jotain pitäisi tehdä
Kysyi Ulvilan vanhukset (13.07.2017 | 18:57)

Hei! Kiitos palautteesta. Toria ja kävelykatua siivotaan kyllä päivittäin ja penkkejä myös pyyhitään.

Jatkossa SuomiAreenan ajaksi torille - kävelykadulle tulee harkita tilapäisiä yleisiä wc:tä. Samoin on myös Raatihuoneen puiston seutuville jossa oli monta tuhatta ihmistä keskiviikon konsertin aikana. On myöhäistä jos virtsa pääsee maahan alueella jossa on tiheään telttoja, koppeja ja sähköjohtoja jotka estävät alueen pesun desinfioinnin tapahtuman aikana.

Vastasi Kaupunginpuutarhuri, Infra kunnossapidon esimies Ismo Ahonen (14.07.2017 | 09:05)
Haluaisin tietoa pengerrysyhtiöstä joka rakensi tulvavallin Harjunpään kylään.
Koska yhtiö on lopetettu, mikä oli yrityksenrekisteröinti numero vai oli Porin-Kahaluodon-Ruosniemen pengerrysyhtiö osuuskunta ?
Kysyi Nikkari (11.07.2017 | 23:39)

Asiaa voitte tiedustella 8.8.2017 jälkeen projektipäällikkö Pekka Vuolalta p. 044 701 8926.

Vastasi ympäristötarkastaja Johanna Koivukoski (12.07.2017 | 14:39)
etsin hakusanalla suomi areena tapahtumi 2017, löydän ainoastaan vvuosilta 2010-2015 tapahtumia. eli mistä löydän heinäkuu 2017 tapahtumat?
Kysyi tietoa kaipaava (12.07.2017 | 07:06)

Kiitos kysymyksestäsi. Porin kaupungin etusivulta yläreunassa olevasta karusellista löytyy linkki SuomiAreenan ohjelmaan. Lisäksi etusivulle ajankohtaista-palstalle tehdään joitakin nostoja SuomiAreenan ohjelmasta. Koko ohjelma kuitenkin löytyy SuomiAreenan omilta verkkosivuilta osoitteesta http://suomiareena.fi/

Vastasi Viestintäsuunnittelija Marika Virtanen (12.07.2017 | 11:42)
Mihin vanha betoniränni kuuluu hävittää.
Kysyi Timppa (06.07.2017 | 17:35)

Hei!

Betoniränni kuuluu betoni- tai tiili- ja laattajätteeseen. Kotitaloudet voivat toimittaa näitä Porissa Hangassuon jätekeskukseen, Porin kierrätyskeskukseen sekä Veikko Lehti Oy:n Aittaluodon lajitteluasemalle. Vastaanotto kaikissa paikoissa on maksullista.

Vastasi jäteneuvoja Anne Silver (12.07.2017 | 10:14)
Onko luvallista ajaa polkupyörällä kaupungin ylläpitämillä ulkoilureiteillä? Siis sellaisilla, jollainen on mm. Tuorsniemessä. Reitit kulkevat monin paikoin rehevän kasvillisuuden keskellä ja näkyvyyttä ei kovin pitkälle ole. Usein syntyy varrallisia läheltä piti -tilanteita kun pyöräilijä tulee mutkan takaa kovalla vauhdilla ja polulla ei ole tilaa ohitukselle. Kävelijänä olen joutunut hyppäämään melkoiseen pöpelikköön välttääkseni jäämästä pyörän yli ajamaksi. Onko pyöräily siis sallittua? Jos on niin se pitäisi ehdottomasti kieltää melkoisena turvallisuusriskinä.
Kysyi Ääni puskasta (11.07.2017 | 11:53)

Hei

Vastaavaa asiaa on kysytty jo aiemmin kysymystorilla. Alla Liikunta-ja Nuorisoyksikön päällikön Kimmo Rinteen vastaus 25.4.2017.

"Maastopyöräily on yksi niitä asioita, jotka edellyttävät yhteistyötä, tässä tapauksessa kuntoradalla kulkevilta. Jokamiesoikeuksien mukaan maastopyöräily on sallittua mm. poluilla ilman maanomistajan suostumusta, mutta siitä ei saa aiheutua vähäistä suurempaa haittaa tai vahinkoa maankäytölle. Toistaiseksi vapaa-aikaviraston poluilla pyöräilystä ei ole katsottu syntyneen niin merkittävää haittaa, että kaupungin tulisi kielloin puuttua asiaan. Vapaa-aikaviraston toive on ollut, että maastopyöräily keskittyisi Porin metsässä maastopyörälenkille ja 5 km:n kuntoradalle, jotka ensimmäisinä osoitettiin myös pyöräilykäyttöön. Mutta pyöräilijäkin kaipaa reitteihinsä vaihtelua. Se on aina muistettava, että varomaton pyöräily ja jalankulkijan toiminta ovat riskejä yhtä lailla maastossa kuin kevyen liikenteen väylilläkin."

Vastasi Timo Lehtimäki (12.07.2017 | 09:33)
Milloin te muutatte ton ruman nimen vammaispalvelu? En o cp vammane kolaris loukannu itseni 2011 järki pelaa se loukkaa mua vammaispalvelun nimi on muutettava aivan järkyttävää.
Kysyi lempi (08.07.2017 | 11:32)

Kiitos kysymyksestä koskien vammaispalvelutoimiston nimeä.
Vammaispalvelutoimiston nimi on yleinen nimi valtakunnassa, joka kattaa laajasti monien eri rajoitteiden vuoksi palveluita tarvitsevien ihmisten palvelut. Myönnämme toimistossamme vammaispalvelulain-, lain erityishuollosta mukaisia palveluita sekä laajemmin sosiaalihuoltolain mukaisia palveluita. Ei siis voida sanoa, että vammaispalveluiden asiakkaat ovat pelkästään tietyn vamman omaavia ihmisiä.
Laki vammaisuuden perusteella järjestettävistä palveluista ja tukitoimista määrittelee, että vammaisella tarkoitetaan henkilöä, jolla "vamman tai sairauden johdosta on pitkäaikaisesti erityisiä vaikeuksia suoriutua tavanomaisista elämän toiminnoista"
Vammaispalvelut ovat palveluita, joiden tarkoituksena on edistää vammaisen henkilön edellytyksiä elää ja toimia muiden kanssa yhdenvertaisena yhteiskunnan jäsenenä sekä ehkäistä ja poistaa vammaisuuden aiheuttamia haittoja ja esteitä.
Vammaispalvelutoimisto nimestä ei välttämättä tykätä, mutta se on valtakunnallisesti tunnettu nimi ja näin ollen myös asiakkaat löytävät sen palvelut nimen perusteella hyvin. Mikäli asia mietityttää sinua, voit tulla tapaamaan työntekijöitämme, jotka kertovat sinulle tarkemmin vammaispalvelutoimiston nimestä ja sen palveluista.

Kesäisin terveisin
Sari Merimaa
vammaispalveluiden päällikkö

Vastasi vammaispalveluiden päällikkö Sari Merimaa (10.07.2017 | 15:30)
Hei
Terveyskeskus laskutuksen sähköpostiosoite ?
vai onko sellaista :)
Kysyi Terveyskeskus (07.07.2017 | 15:03)

Perusturvan laskutukseen voi lähettää sähköpostia osoitteeseen perusturva(at)pori.fi, viesti välitetään laskutusta hoitaville henkilöille.

Vastasi toimistosihteeri Raija Broholm (10.07.2017 | 14:35)
Mitä vanhan kaarisillan koulun kohdalle tulee?
Kysyi kauko (06.07.2017 | 18:57)

Kaarisillan yhtenäiskoulun ja Ylähangantien väliselle puistoalueelle on kaavoitettu tontti päiväkotia varten. Asemakaavan verkkosivuilla on selostettu tarkemmin päiväkotihanketta.
http://pori.fi/kaupunkisuunnittelu/asemakaavat/1692.html

Vastasi Kaupunkisuunnittelupäällikkö Mikko Nurminen (07.07.2017 | 09:59)
Itäkeskuksenkaari, olisiko mahdollista saada päällystettyä Prisman liittymän kohdalta se katu leveämmäksi, ne lamalat perunapellon montut pois? Tai ainakin tasata piennar niin, että siitä pääsisi ohittamaan ne kauppakeskukseen menijät. Ärsyttää, kun pitää odotella vasemmalle kääntyviä, vaikka tilaa olisi sivuuttaa oikealta, jos vaan reuna olisi kunnossa.
Kysyi Oikealta ohi (05.06.2017 | 19:03)

Välitin viestinne liikennesuunnitteluun. Tiedustelkaa asian etenemistä heiltä.

Vastasi Tiemestari (06.07.2017 | 15:07)
Milloin Ojantie saadaan kuntoon ?
Milloin Kyröläistentien asfaltointi saadaan kuntoon ?
Kysyi Impolan piiritys (26.06.2017 | 15:40)

Näillä näkymin ne asfaltoidaan heinäkuun lopussa tai elokuun ensimmäisellä viikolla.

Vastasi Tiemestari (06.07.2017 | 15:05)
Hyvelänviikissä, Viimatien alkupäässä on tien vasemmalla "kaistalla" paha monttu, tämä on ollut siinä jo kauan. Monttu on tullut niin syväksi että vaatisi asfalttipaikkauksen ennenkuin jonkun auton erikoisvanteet on kierossa.
Kysyi JS (28.06.2017 | 09:01)

Kiitos ilmoituksesta. Monttu korjattu.

Vastasi Tiemestari (06.07.2017 | 13:31)

Etsi kysymystorilta

Hakusana

Aihe Vuosi

Aikaväli (alkaa):
Tyhjennä

Aikaväli (päättyy):
Tyhjennä