Etusivu > Kysymystori
Nyt kun Uusikaupunki saa typaikkoja, kysyn onko Porista tulossa minkäänlaista bussikuljetusta ko tehtaalle. Jos on, niin milloin alkaisi, miten aikataulutettu, mikä lipunhinta ym.....
Kaikilla ei ole muuttomahdollisuutta.
Kysyi Vauhtia asioihin (22.03.2017 | 16:47)

Porin Puuvillassa yhdessä Valmet Automotiven kanssa järjestetty rekrytointitilaisuus poiki koko joukon hakemuksia autotehtaalle töihin. Kun riittävä volyymi täyttyy, olemme lupautuneet järjestämään kuljetuksia siten, että ne sopivat autotehtaan työvuoroihin. Matkustajat maksavat omat matkansa käypien tariffien mukaan – www.vero.fi –sivuilla neuvotaan, miten kodin ja työpaikan väliset matkakulut huomioidaan verotuksessa. Liikennöinnin käynnistämisestä tullaan laajasti tiedottamaan julkisuudessa.

Vastasi Kaupunginjohtaja Aino-Maija Luukkonen (23.03.2017 | 10:03)
Puretaanko toejoen kioski päiväkoti pörriäisen vierestä vai mitä sille tehdään?
Kysyi pete (22.03.2017 | 15:40)

Hei

Porin kaupunki purkaa pois Toejoen Kipsan rakennuksen kevään 2017 aikana. Alue on tällä hetkellä rajattu työmaa-alueeksi. Kun rakennus ja maan alla olevat osat on saatu purettua, alue tasataan sorapintaiseksi.


Vastasi kiinteistöasiamies Juha Luoma (23.03.2017 | 07:38)
Saako rivitaloyhtiön (19 asuntoa) pihassa pestä autoja? Meillä se on kielletty, josta jatkuva marmatus. Viereisissä yhtiöissä pesu ei ole kielletty
Kysyi Puheenjohtaja (22.03.2017 | 12:23)

Autojen pesemisen kieltäminen/salliminen piha-alueella on jokaisen taloyhtiön omassa harkinnassa. Katu- ja tiealueilla ja muilla yleisessä käytössä olevilla alueilla autojen peseminen on kielletty kaupungin ympäristönsuojelumääräyksissä.

Vastasi Ympäristövalvonta (22.03.2017 | 15:20)
Järjestetäänkö Porissa tänä vuonna lumppukeräystä viime vuoden tapaan?
Kysyi lumppukassi jo täynnä (22.03.2017 | 09:39)

Hei!

Maksuton, kotitalouksille tarkoitettu lumpun ja muun energiajätteen keräystempaus järjestetään Porin kierrätyskeskuksessa 7.-9. elokuuta 2017, maanantaista keskiviikkoon normaalina aukioloaikana.

Lumput (poistotekstiilit) ja muovinen energiajäte kerätään eri lavoille, mikä kannattaa huomioida jo kotona kuormaa tehtäessä. Kerätty lumppu pyritään kierrättämään materiaalina polttamisen sijaan.

Muina aikoina isommat määrät lumppua voi toimittaa maksullisena energiajätteeksi Hangassuon jätekeskukseen, Porin kierrätyskeskukseen tai Veikko Lehti Oy:n Aittaluodon lajitteluasemalle.

Porin kierrätyskeskus, Savipajakatu 8, Pori. Avoinna: ma, ti, to 9-16, ke 9-18, pe, la 9-14. Puh. 044 701 2516.

Vastasi jäteneuvoja Anne Silver (22.03.2017 | 13:46)
Ensiksi iso kiitos Matti Järviselle ja koko työryhmälle hienosta, uudesta joukkoliikennesuunnitelmasta. Kyseisestä suunnitelmasta todella käy ilmi se, että paikallisliikennettä halutaan oikeasti kehittää ja suunta on hyvä. Pari kysymystä tuli vaan mieleeni..
- Eikö olisi nyt jo suoraan taloudellisempaa laittaa Meri-Porin linjat ajamaan matkakeskukselta suoraan vt2:lle eikä kiertää kauppatorin kautta? Varmasti aluksi asiasta tulisi matkustajilta sanomista mutta kyllähän siihen ajan kuluessa tottuisi..
- Onko linjan 6Y tarpeellista kulkea Urheilukeskuksen kautta talviaikaan? Eikö matkaa nopeuttaisi jos kyseinen linja ajaisi Luvianpuistokatua suoraan ja jatkaisi sieltä suoraan omalle suunnitellulle reitilleen Eteläväylän kautta. Linjahan voisi kulkea kesällä esimerkiksi juuri Urheilukeskuksen kautta kun sinne varmaan enemmän menijöitä olisi esimerkiksi maauimalaan..
- Miten sitten vielä tuo Yyterin liikenne.. Ihan oikeasti talvellahan sinne ei tarvitse ajaa kuin se välttämätön liikenne mutta jos esimerkiksi Mäntyluodon 31 ajaisi kesällä vaikka kaikki vuoronsa Yyterin kautta niin olisi varmaan ihmisillekin houkuttelevampaa kulkea sinne kesällä bussilla oman auton sijasta :)
Kysyi Just a thought (17.03.2017 | 23:01)

Kiitos kiitoksista, olen välittänyt tiedon kiitoksista työryhmälle. Meri-Porin liikenteen osalta tämän suuntaisia ajatuksia on ollut ja varmaan tulevaisuudessa ainakin osa vuoroista tullaan ajamaan 2-tien kautta suoraan Meri-Porin suuntaan. Alkuperäisenä ajatuksena oli rakentaa itä -länsi ja etelä - pohjoinen-akseleille vaihtopysäkit Itsenäisyydenkatu - Mikonkatu katuparille, jossa vaihdot tapahtuisivat niin paikallisliikenteen kuin seutuliikenteenkin osalta ja kaukoliikenteen vaihdot toteutettaisiin Matkakeskuksessa. Ko. katuparin välityskyky nykyisillä liikennemäärillä ei kuitenkaan riittäisi näin suureen muutokseen ilman merkittäviä infran muutoksia. Linja 6 Y korvaa linjan 12 keskussairaalan puoleisen pään kun linja 1 (citylinja) ajaa vain sairaalan mäkeen saakka. Linja 1 ei siis aja diakonialaitokselle eikä vanhusten palveluasunnoille asti, joten läpi vuoden ajettava linja 6Y on tärkeä yhteys. Samassa yhteydessä kuitenkin linjan 3 vuoroja lisätään Leppäkorven hiljaisen ajan liikenteen hoitamiseksi. Yyterin vuorotarjonnassa tapahtuu jo kesäajaksi joitain muutoksia mutta varsinaisia lisävuoroja sinne ei nyt ainakaan tässä vaiheessa tarjota.

Vastasi liikennesuunnittelija Matti Järvinen (22.03.2017 | 12:48)
Miksi kauppatorin kamerat eivät toimi?
Kysyi pete (21.03.2017 | 11:09)

Kauppatorin kamerassa on tietoliikennevika. Vika on havaittu ja korjaustoimet aloitettu.

Vastasi ICT-asiantuntija Mikko Viitapohja (22.03.2017 | 08:16)
Kuinka paljon tuli aikanaan maksamaan Lukkarinsannan silta sekä Kirjurinluodolta Pormestarinluotoon menevä Pormestarinsilta?
Kysyi Bridges over troubled waters (21.03.2017 | 10:59)

Lukkarinsillan rakentamisen yhteydessä tehtiin myös pitkä pätkä katua ja levennettiin sekä peruskorjattiin Varvourinjuovan silta. Koko järjestely maksoi 8,0 miljoonaa euroa, josta Lukkarinsillan osuus oli 4,7 miljoonaa euroa. Silta valmistui vuonna 2006.
Pormestarinsillan rakentamiskulut olivat kokonaisuudessaan noin 7,5 miljoonaa markkaa. Silta valmistui vuonna 2001.

Vastasi Rakennuspäällikkö Harri Juhola (21.03.2017 | 14:54)
Porin Vedelle. Miksi Vähärauman alueella tulee "sameaa" vettä ja joskus jopa haiskahtaa pahalle ? Jos vettä päästää kirkkaaseen astiaan, niin joutuu odottelemaan kymmenisen sekuntia, että sameus poistuu. Mistä moinen johtuu ?
Kysyi Selvitystä kaipaava (20.03.2017 | 16:37)

Vähärauman alueen vesi on samaa hyvälaatuista Harjakankaan tekopohjavettä kuin muuallakin Porissa. Satunnainen sameus vettä laskettaessa johtuu yleensä ilmasta, jota putkitöiden yhteydessä on verkostoon päässyt. Veteen paineessa liuennut ilma vapautuu esim. juomalasissa pieninä kuplina, joiden aiheuttama sameus häviää mainitussa kymmenessä sekunnissa. Ilmiö on vaaraton. Jos vesi haiskahtaa pahalle, on kyseessä todennäköisesti veden liian vähäinen vaihtuvuus joko katujohdossa tai kiinteistön omissa putkissa. Tämän asian selvittämiseksi ja ratkaisemiseksi tulisi tietää katuosoite. Kannattaa siis olla suoraan yhteydessä Porin Veteen, vaikka allekirjoittaneeseen.

Vastasi verkostopäällikkö Jouko Halminen (21.03.2017 | 11:12)
Kuka tai ketkä hoitavat oja asioita porin kaupungilla?kysymys on haja-asutusalueella olevasta omakotitalosta jota ympäröi kaupungin pelto ja metsä.kymmeniin vuosiin ei ole pyynnöstä huolimatta tehty mitään! Joka vuosi vedet talon ympärillä ja kellarissa! Terveystarkastaja seuraavaksi,hometta nousee pitkin seiniä!
Kysyi Pinomäki (20.03.2017 | 16:49)

Kuivatukseen liittyviä oja-asioita hoitavat ympäristöviraston ympäristötarkastajat. Asian tarkemmaksi selvittämiseksi kehotamme ottamaan yhteyttä ympäristövalvonnan päivystyspuhelimeen (ark. 9-12): 044 7013336, tai s-postilla: ymparistovalvonta(at)pori.fi).

Vastasi Ympäristötarkastaja Arttu Tuominen (21.03.2017 | 09:46)
Miten on toteutettu uudessa Porin joukkoliikennesuunnitelma 2017-2021 mainittu asukaskysely esim. Tuorsniemen asukkaiden osalta? Minulta ainakaan ei ole kyselty mielipidettä.
Tuorsniemen suunnasta liikennöinti tapahtuu siis vain arkipäivisin. Miten voi olla mahdollista, että ilta- ja viikonloppuvuorot lopetetaan tältä alueelta kokonaan. Onko tämä hyvää palvelua kaupunkilaisille?Tuorsniemen alue kasvaa koko ajan. Linja 6Y kulkee kovin kaukana ko. alueelta.
Kysyi Pettynyt tuorsniemeläinen (17.03.2017 | 10:47)

Kiitos mielenkiinnostasi uutta joukkoliikennesuunnitelmaa kohtaan. Asukaskyselytutkimuksen järjestämisestä lähetettiin tiedote useille tiedotusvälineille ja kyselyyn vastasi 636 henkilöä. Tuorsniemeen liikennöi jatkossakin linja 3, joka tulee liikennöimään myös iltaisin ja viikonloppuisin nykyisen linjan 16 vuorotiheydellä. Lähtöaikoihin voi tulla joitakin muutoksia. Länsi-Porin alueen joukkoliikennetarjonta paranee merkittävästi kun uutta reittiä ajava linja 6y ajaa jatkossa myös iltaisin ja viikonloppuisin. Linja 16 lakkautetaan ja sen sijaan ns. hiljaisen ajan liikenteen hoitavat siis linjat 3 ja 6y. Linjan 6y uusi reitti kulkee urheilukeskuksen alueen läpi ja parantaa joukkoliikenneyhteyksiä mm. Diakonialaitokselle ja urheilukeskukseen.

Vastasi Liikenneinsinööri Sanna Välimäki (21.03.2017 | 09:15)
Hei. Kuulin, että reposaaresta löytyisi kuntosali. En vain löydä kyseisetä salista mitään tietoa netistä. Onkohan se vielä toiminnassa?
Kysyi Kuntosali (20.03.2017 | 11:30)

Kyllä on toiminnassa ja löytyy Pursimiehenkadulta, ensimmäinen rakennus (ruskea) tien oikealla puolella, kaukalon vieressä.

Vastasi työnjohtaja Seppo Myllykoski (20.03.2017 | 14:12)
Luin kysymystorilta vastauksen ,jossa luki että kuukkarin aluetta hoidetaan samalla luokituksella kuin ennekin. Olen asunut alueella 19 vuotta ja näin liukkaita katuja ei ole minun muistin mukaan ollut koskaan. Ei pysty kävelemään kadulla, ja puhun oikeasti ajoradalla kävelemisestä koska tällä alueella ei ole jalkakäytäviä kaikkialla ja jos on, siihen on parkittu auto tai kasattu lumikasa.
Aurauksesta säästyneet varat olisi voinut kohdistaa hiekoitukseen , tulee kalliiksi kaatumistapaturmat yhteiskunnalle ja yksilöille itselle.
Onko luokitus pielessä, minun muistissa paha vika (okei olen tänä talven lyönyt pääni kaatuessani kuukkarissa!) vai onko ohjeenanne varovaisuus ja santapussi käsilaukun tilalle???
Kysyi Kuukkarin Kärtty (14.03.2017 | 11:05)

Talvet ovat erilaisia ja tilapäisesti liukkautta esiintyy eri vuorokauden aikana. Iltaisin ja öisin ei hiekoitusta yleensä tehdä kustannus syistä. Tänä talvena on hiekoitettu huomattavasti enemmän kuin edellisinä talvina. Talven ilmat ovat olleet haastavia.

Vastasi Tiemestari (20.03.2017 | 13:52)
HEI. Kyselisin vähän näistä ENÄJÄRVEN teistä ????? Maksamme aika mukavasti kaupunkille kaiken näköistä ,pitäisi riittää myös teidenhoitoon. . Syksyllä kunnostimme auton katsastusta varten joka hemmetin jousen ja muita osia tuki juttuja sun muit ja nyt sama juttu kun tiet on kuin perunapeltoo tai oikeastaan pahempia ei pellolla tommoisia monttuja ole.Siis kysymys mikä porras ajaa näitä asioita lähden nyt hakeen kaupunkilta korvausrahaa auton kunnostukseen .Lana-auto kyllä näky täälläkin jokupäivä mutta kauha oli irti maasta niin ei ollu mitään hyötyä ,,mut saihan jätkä ajella.
TOIVON että saan myös vastauksen .....
Kysyi MONTTU TIET (16.03.2017 | 12:26)

Teiden hoidon määrärahat riittävät tämän tasoiseen hoitoon. Enäjärven teitä hoidetaan samalla tasolla kuin vastaavan kunnossapitoluokituksen teitä muuallakin Porissa. Enäjärven kaduilla on muut laitokset tehneet töitään ja ne on osittain näiden työmaiden vastuulla/jäljiltä.

Vastasi Tiemestari (20.03.2017 | 13:45)
Kummost' asfalttia Te oikein käytätte?
Kun kaikki keskustan alueella viime kesänä korjatut montut ovat "hajonneet" samanlaiseen kuntoon. Eli ne pitää taas ensi kesänä uudelleen täyttää. Vai onko työn laatu niin huonoa, että pitää samat korjaukset tehdä joka kesä?
Kysyi monttu (13.03.2017 | 09:46)

Paikkausmassa on tilapäinen ratkaisu. Useinkin ne avautuvat uudelleen paikatun kohdan vierestä, sauma aukeaa. Massalla paikatut reiät asfaltoidaan kun ovat tarpeeksi suuria.

Vastasi Tiemestari (20.03.2017 | 13:37)
Kiitoksen aika.
Olen tyytyväinen lapsenlapseni hoitoon pienessä päiväkodissa kuudennessa osassa vesitornin
"Juurella"
Siellä henkilöstö tekee työtä suurella sydämellä Ovat aina hyväntuulisia ja tervehdimme.
Kysyi Mummu (17.03.2017 | 12:59)

hei. Kiitos tästä positiivisesta palautteesta. Kiva saada joskus tällaistakin. Uskon, että kaikissakin päiväkodeissa on halua ja taitoa tehdä lapsille hyviä varhaiskasvatuspäiviä.

Vastasi sivistysjohtaja Jari Leinonen (17.03.2017 | 13:53)
Keskustan uimahallissa porealtaassa on kymmenen ihmisen rajoitus. Miksei väkimäärään ole koskaan puututtu? Joka kerta käydessäni neljän jälkeen, on altaassa ainakin kolmetoista ihmistä.
Kysyi Jari (11.03.2017 | 17:16)

Hei!

Totta, että toisinaan väkimäärä on suurempi kuin kymmenen. Ajattelemme niin, että 2 pikkulasta tai pieni lapsi äidin sylissä on yhteensä yksi henkilö. Ja kyllä siihen puututaan kun tarvetta on, esim. jos kaikki altaassa ovat aikuisia tai jos lapset sukeltelevat jne. On turhan kriittisesti väitetty, että väkimäärään ei koskaan puututa. Hallissa on n. 1200 kävijää päivässä, joten ruuhkaa piisaa porealtaassakin aina välillä!

Iloisia uintihetkiä tästäkin huolimatta ja rentouttavaa kevättä!

Vastasi Liikuntasihteeri Johanna Kuusisto (16.03.2017 | 15:27)
Kuuluupa kummia! Itä-Porin uuteen kouluun ei mahdu Kansalaisopiston puutyö. Käsittääkseni sinne on hakijoita enemmän kuin voidaan ottaa. Nyt on kuulemma suunnitelmissa pitää vain Lyseon ja Meri-Porin opintopiiri. Miten näissä kahdessa opintopiirissä mitään voi tehdä kun joka koneelle joutuisi jonottamaan kerta toisensa jälkeen?
Kysyi Harrastelija (26.02.2017 | 14:17)

HEI. Uuden opetussuunnitelman mukaan käsityön luonne oppiaineena on muuttunut. Tämä tarkoittaa sitä, että uudet opetustilat rakennetaan kevyemmällä varustuksella ja uudenlaisella tekniikalla. Enää ei rakenneta vanhan mallin "pajoja". Itä-Porin koulun poistuessa nyt käytöstä on tavoitteena saada kansalaisopistolle uudet puutyötilat Kaarisillan koululta. Näin kansalaisopiston ryhmien määrä pysyy samana.

Vastasi Sivistysjohtaja Jari Leinonen (16.03.2017 | 08:26)
Onko urheilutalolla vielä sulkapallovuoroja, squashia on mutta en löydä tietoa sulkapallosta
Kysyi kiinnostunut urheilumuodosta (15.03.2017 | 09:51)

Sulkapalloa voi pelata urheilutalon palloilusalin lohkossa 1. Vapaita vuoroja voi selailla Timmi-tilanvarausjärjestelmästä ja varata urheilutalon kassalta puh. 044 701 1452.

Vastasi Nanna Grönman (15.03.2017 | 15:21)
Hei. Kysyin jo kaksi kuukautta sitten Leppäkorven ja Tuorsniemen liikennejärjestelyistä useita kysymyksiä. Kysymykseeni ei ilmeisesti haluta antaa vastausta. Kysyisin kuitenkin uudestaan kysymykseni liittyen Länsiväylän ja Tuorsniementien risteykseen. Eli miksi etuajo-oikeus on Tuorsniementiellä, vaikka suurempi liikennevirta on Länsiväylällä.
Kysyi Leppäkorpi (13.03.2017 | 15:44)

Kyseiseen risteykseen rakennetaan ihan lähiaikoina liikenneympyrä. Ei ole tarkoituksenmukaista muuttaa väistämisvelvollisuusjärjestelyjä lyhyeksi ajaksi, koska niiden omaksuminen ottaa aina aikansa ja aiheuttaa alkuvaiheessa onnettomuusriskin. Nykyiset järjestelyt pidetään siis voimassa kunnes liikenneympyrä tuo aikanaan tilanteeseen muutoksen.

Vastasi Liikenneinsinööri Sanna Välimäki (15.03.2017 | 14:58)
Mikä lippu liehui Kaarisillan koulun lippusalossa tänään maanantaina 13.3.?
Kysyi Flaggan (13.03.2017 | 16:28)

Kaarisillan yhtenäiskoulun lipputangossa liehuu koulun uusi lippu, joka vihittiin käyttöön koulun vihkiäisjuhlassa 3.3.2017.

Lipussa on kuvattuna koulun logo, mikä kuvastaa Kirjurinluodosta tulevan Kaarisilta –sillan muotoja. Lipun värit ovat tietenkin Suomen sinivalkoiset.
Vastasi rehtori Johanna Siitari (15.03.2017 | 14:06)

Etsi kysymystorilta

Hakusana

Aihe Vuosi

Aikaväli (alkaa):
Tyhjennä

Aikaväli (päättyy):
Tyhjennä