Etusivu > Päätöksenteko > Brändi > Ajankohtaista > 2017 > 12 > Vuoden Porilainen Maineteko valittu – tunnustus Porilaiselle rakkauskirjeelle ja brändiuudistukselle

Vuoden Porilainen Maineteko valittu – tunnustus Porilaiselle rakkauskirjeelle ja brändiuudistukselle

(22.12.2017 12:45 Elli-Mari Sulonen / päivitetty 22.12.2017 13:35)

Porin Nuorkauppakamarin vuosittain jakama Porilainen Maineteko -tunnustus on myönnetty Porilaiselle rakkauskirjeelle ja brändiuudistukselle. Palkinnon vastaanottivat Porin kaupungin viestintäyksikön päällikkö Salla Rajala sekä toimialajohtaja Lauri Kilkku. Raadin kunniamaininnan sai Circle-rockyhtye.

Palkinto myönnettiin uudistuneelle Porin kaupungin brändille ja viestinnälle. Kaupunki on lähtenyt rohkeasti tekemään asioita uudella tavalla viestinnässään. Erityisen hienoa on, että kaupungin brändiä on lähdetty uudistamaan yhdessä kaupunkilaisten kanssa. Viestintä on ollut osallistavaa ja positiivista. Poria on tuotu esille pilke silmäkulmassa, omaperäisesti ja tyylikkäästi. Nämä olivat innovatiivisia, näkyviä ja konkreettisia tekoja kaupungin viestinnässä. Erityisesti rakkauskirje sai paljon positiivista näkyvyyttä sosiaalisessa mediassa ympäri Suomen. Entiset porilaiset mm. kokoontuivat Helsingin Kaivopuistossa yhteen puhumaan rakkaudesta Poriin ja porilaisia kohtaan. Kaupungin uusi brändi tuo esiin porilaisuuden parhaita puolia omaperäisesti.

–Valinta ei ollut helppo, koska Porissa on tapahtunut niin paljon positiivisia ja palkitsemisen arvoisia tekoja tänä vuonna. Meidän kaikkien pitäisi tuoda ylpeästi enemmän esille kaikkea sitä hienoa työtä, mitä eri tahot kaupungin vetovoimaisuuden eteen tekevät. Kaupungin brändiuudistus haluttiin palkita, koska se oli erittäin positiivinen ja osallistava koko kaupungin projekti. Kaupunkilaisten oli helppo ottaa se omakseen ja lopputulos on erittäin onnistunut. Erityisesti rakkauskirje oli konkreettinen teko, joka haluttiin palkita. Erittäin perinteinen viestintäväline kirje sai aikaan paljon positiivista näkyvyyttä, kun entisille porilaisille lähetettiin rakkauskirje, valinnan perusteita avaa Porin Nuorkauppakamarin vuoden 2018 puheenjohtaja Saila Järvinen-Junttila.

–Raadin kunniamaininnan saa porilainen Circle-rockyhtye. Porissa on kaupungin kokoon nähden erittäin monipuolinen ja laadukas kulttuuritarjonta, jota Circle edustaa omalla kokeellisella musiikillaan. Bändi on tuonut Porilaista osaamista esille Suomessa ja maailmalla jo vuosi kymmenien ajan. Kunniamaininta annetaan tästä pitkäjänteisestä työstä, kertoo Järvinen-Junttila.

Porilainen Circle-yhtye on perustettu 1991 ja omaa kulttimaineen maailmalla. Yhtye julkaisi 52. levynsä tänä vuonna. Rolling Stone-lehti sijoitti Terminal-levyn vuoden parhaiden metallilevyjen listallaan sijalle kolme. Circleä on tituleerattu maailman parhaaksi rockbändiksi myös Dagens Nyheter-lehdessä yhtyeen Roskilde festivaalikeikan jälkeen vuonna 2010. Yhtyeen keulakuvat ovat johtaja Jussi Lehtisalo ja laulaja Mika Rättö. Lehtisalo on porilainen säveltäjä, basisti ja levy-yhtiö-yrittäjä. Rättö on muusikko, näyttelijä, ohjaaja, kuvataiteilija ja kirjailija, joka on tunnettu mm. Samurai Rauni Reposaarelainen -elokuvasta. Lehtisalo ja Rättö ovat tehneet myös mm. tilausteoksen Sacrum Profanum - festivaalille Krakovaan syksyllä 2017. Teos on modernia klassista musiikkia ja kaksikko esiintyi 16 hengen klassisen orkestraation solisteina.

Porilainen Maineteko -tunnustus jaettu vuodesta 1991

Porilainen Maineteko -palkinto jaettiin Tuomaan markkinoilla perjantaina 22.12. klo 12 torin Satakieli-lavalla. Tilaisuuden järjestää Porin Nuorkauppakamari. Valinnan teki kuusihenkinen raati, jossa toimivat kauppaneuvos Matti Linnainmaa, toimitusjohtaja Ari Eklund (Prizztech Oy), puheenjohtaja Jari Taimi (Porin Yrittäjät ry), asiamies Jarkko Huhtala (Satakunnan Kauppakamari), puheenjohtaja Saila Järvinen-Junttila (Porin Nuorkauppakamari 2018) sekä viime vuoden palkinnon saanut Rakastajat teatteri, jota raadissa edusti teatterinjohtaja Angelika Meusel.

Porilainen Maineteko on Porin Nuorkauppakamarin vuosittain jakama palkinto. Se myönnetään tunnustuksena poikkeuksellisen merkittävästä toiminnasta Porin kaupungin hyväksi. Vuoden 2017 palkinto on järjestyksessään 27. Porilainen Maineteko -tunnustus. Palkinto jaettiin ensimmäistä kertaa vuonna 1991.

Porilaisen Maineteon saaja palkitaan 32 kiloa painavalla, luonnollista kokoa olevalla Mustavaris-veistoksella ja siihen liittyvällä kunniakirjalla. Veistos on kiertopalkinto, jonka on ideoinut Erkki Teikari ja toteuttanut Veikko Heinonen. Kunniamaininnan saaja palkitaan kunniakirjalla.

kuva Porin nuorkauppakamarin puheenjohtaja Saila Järvinen-Junttila palkitsi Circle-yhtyeen kunniamaininnalla. Porilainen Maineteko -palkinnon ottivat vastaan toimialajohtaja Lauri Kilkku ja viestintäyksikön päällikkö Salla Rajala. Kuva: Porin kaupunki / Marika Virtanen


Hakusana
2017 01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12 2016 01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12