Etusivu > Päätöksenteko

Porin kaupunkiorganisaatio uudistetaan ja samalla kaupungin tehtäviä ja roolia mietitään uudelleen. Organisaatiorakenteen lisäksi uudistuksen alla ovat myös johtaminen, kaupunkistrategia ja brändi. Tulevaisuuden Poria tehdään #poriuudistuu-sateenvarjon alla. Organisaatiorakenteen uudistuksen on tarkoitus tulla voimaan kokonaisuutena 1.6.2017 alkaen. Kuntalain kokonaisuudistuksen voimaantulo ajoittuu kaupunkiorganisaatiouudistuksen kanssa samaan ajankohtaan.

Uudistuksen tavoite:

Pori lähtee luomaan uutta voimakkaasti osallistaen. Se haluaa puhutella kaupunkilaisia ja kaupungin työntekijöitä, elinkeinoelämää ja turisteja, mutta myös houkutella osaajia ja investoijia. Ideoita ja ajatuksia tullaankin keräämään eri kohderyhmiltä Poriin liittyen. Niitä tullaan hyödyntämään uutta, Porin vahvuuksista lähtevää kaupunkibrändiä rakennettaessa. Kyse on myös päivittäisistä teoista - palveluista ja kohtaamisista.

Toimintaympäristö muuttuu nopeasti ja siksi muutos on välttämätön. Kunnan asukkaiden ja asiakkaiden odotukset toiminnalle muuttuvat kiihtyvällä tahdilla. Samoin kuntalaisten vaikuttamisen tulee olla muutoksen keskiössä. Kuntalaisten ikärakenteen muutos vaikuttaa osaltaan palvelujen järjestämistarpeeseen.

Porin kaupunginvaltuuston hyväksymien periaatteiden mukaisesti Porissa on jatkossa aiempaa vähemmän luottamushenkilötoimielimiä ja käyttöön otetaan yhden kaupunginjohtajan malli.

Uutiset

21.04.2017 klo 11:51 Elli-Mari Sulonen
Sivistystoimialan johtajana 1.6.2017 aloittava Esa Kohtamäki on jo monelle porilaiselle tuttu. Vuonna 1986...
12.04.2017 klo 14:24 Elli-Mari Sulonen (päivitetty 12.04.2017 klo 14:26 Elli-Mari Sulonen)
Porin kaupungin organisaatiouudistuksessa seuraavaksi tehtävät henkilövalinnat koskevat toimintayksiköiden esimiehiä....
12.04.2017 klo 10:14 Elli-Mari Sulonen (päivitetty 12.04.2017 klo 10:18 Elli-Mari Sulonen)
Lisää uutisia...

kuva Kuva: Kalle Aaltonen

Muita linkkejä