Etusivu > Sosiaali ja terveys > Terveyspalvelut > Muu terveydenhuolto > Ravitsemusterapeutit

Ravitsemusterapeutit

Pääterveysasema 1.krs, T 1
Maantiekatu 31, Pori

Ravitsemusterapeutit antavat ruokavalio-ohjausta perusturvakeskuksen kaikkien alueiden toimipisteistä lähetetyille asiakkaille. Vastaanotolle tarvitaan lähete esim. lääkäriltä tai terveydenhoitajalta. Ensikäyntien ajan voi varata lähettävä toimipiste itse tai ravitsemusterapeutit varaavat ajan lähetteen perusteella.

Puhelinaika asiakkaille ja henkilökunnalle ma-pe klo 11.00–11.30
puh. 044 701 3614 ja 044 701 9749

Ravitsemusaiheisia sivustoja

Valtion ravitsemusneuvottelukunta

  • Viralliset ravitsemussuositukset koko väestölle ja lisäksi tietyille erityisryhmille. Näille sivuille on myös koottu linkkejä muiden maiden ravitsemussuosituksiin tai niita antavien tahojen internetsivuille

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) ravitsemusaiheinen linkkiportaali

  • Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) ravitsemusaiheiset linkit heidän sivuilleen. Sisältää laitoksen tutkimustuloksia ja Finelin, joka sisältää yli 2000 elintarvikkeen 52 ravintotekijän tiedot sekä Ruokakori –toiminto aterian tai päivän ruokien ravintosisällön laskentaan.

Suomen Diabetesliitto: Diabetestietoa - Ruoka

  • Näillä sivuilla käsitellään terveellistä syömistä joka sopii diabeetikoille ja kaikille muillekin. Pääpaino on asioissa, jotka erityisesti diabeetikon kannattaa huomioda.

Suomen Sydänliiton Voi hyvin -sivut

  • Voi hyvin -osiosta löydät tietoa terveellisistä elintavoista ja siitä, kuinka soveltaa tätä tietoa käytäntöön. Ruoka ja syöminen -sivun alla on kerrottu sydänystävällisen ruokavalion perusperiaatteista. Sieltä löydät tietoa ruoan vaikutuksista terveyteen, sekä miten hyödyntää tätä tietoa mm. kaupassa pakkausmerkintöjä lukiessa ja ruokaa valmistaessa.


Pronutritionist-blogi

  • Sivustoa ylläpitää ravitsemusterapeutti Reijo Laatikainen. Käsittelee ajankohtaisia tutkimustuloksia ja antaa ravitsemusterapeutin näkökulman ravitsemuskeskusteluihin.


Ruokatieto.fi -verkkopalvelu

  • Ravitsemustietoa ja ruokaohjeita myös yleisimmät erityisruokavaliot huomioiden.


Leipätiedotus

  • Mm. sokeri- ja kuitutestit


Kasvikset.fi

  • Tietoa kasviksista ja niiden käyttömahdollisuuksista

Maito ja Terveys

  • Tietoa maidosta ja maitovalmisteista, hyvästä ravitsemussuositusten mukaisesta ruoasta ja terveistä, tasapainoisista elämäntavoista.