Etusivu > Sivistyskeskus > Perusopetus ja lukiokoulutus > Porin Lyseon koulu

Ajankohtaista

Porin Lyseon koulu

Lyseo_IN_ENGLISH (pdf, 0.25 Mt)

Porin Lyseon koulu toimii historiallisesti perinteikkäässä koulukorttelissa Porin keskustassa. Samassa rakennuksessa Lyseon koulun kanssa toimivat Porin Lyseon lukio ja Porin Aikuislukio, naapuritalossa toimii Kallelan koulu.

Viereisessä korttelissa toimii nuorille suunnattu Kulttuuritalo Annankatu 6 eli Annis. Parin korttelin päässä sijaisevat Porin kaupunginkirjasto, Porin seudun kansalaisopisto sekä Porin teatteri ja Rakastajat-teatteri Lähellä ovat myös Satakunnan Museo ja Porin Taidemuseo sekä koko perheen Kirjurinluoto.

kuva

Porin Lyseon vanha rakennus on alunperin kuulunut Porin Triviaalikoululle, joka perustettiin 1640. Porin Lyseon lukion edeltäjä, Porin klassillinen lyseo perustettiin samaan taloon 1879, jossa se toimi yksityisenä oppikouluna vuoteen 1890 asti ja valtion lyseona 1890-1974. Porin kaupunki on ollut lukion ylläpitäjä vuodesta 1974.

Peruskoulu aloitti nykyisen Lyseon koulun tiloissa vuonna 1974 Teljän yläasteena. Nimi muuttui Porin Lyseon yläasteeksi 1990 ja Porin Lyseon kouluksi 2003.