Etusivu > Tapahtumakalenteri > Validi Karkia Jazz Clubbing 14.-15.9.

Validi Karkia Jazz Clubbing 14.-15.9. (Jussi Fredriksson, Severi Pyysalo, Max Zenger, Mikko Karjalainen, Jone Takamäki, Lauri Hyvärinen, Naoto Yamagishi, jne.)

Alkaa: 14.09.2017, kello 17:30
Päättyy: 15.09.2017, kello 21:30
Paikka: Poriginal galleria/Pääkirjaston kokoustila
Osoite: Eteläranta 6/Gallen-Kallelankatu 12
Paikkakunta: pori
 

Validi Karkia -klubi järjestää ensimmäistä kertaa konsertin uudessa miljöössä Poriginal galleriassa 14.9. Esiintyjänä on legendaarisen tänä vuonna 50-v. täyttävän vibrafonisti Severi Pyysalon ja jazzin monitoimimies Jussi Fredrikssonin johtama Flame Jazz Messengers¨. Vuosi 1984, jolloin Poriginal perustettiin, oli merkittävä läpilyöntivuosi Pyysalolle. Sarah Vaughan ja Paquito D'Rivera pyysivät nuorta tuolloin 17-vuotiasta muusikkoa esiintymään kanssaan ja saman vuoden syksyllä ilmestyi debyyttialbumi 'Autumn Leaves Severi Comes'. Eteläranta 6 on järjestyksessään 13. osoite, missä Validi Karkia on järjestänyt klubeja. Perjantain 15.9. Validissa pääkirjaston kokoustilassa japanilais-suomalainen trio Usva (Naoto Yamagishi, Jone Takamäki ja Lauri Hyvärinen) loihtii lyömäsoittimien, puhaltimien ja kitaran voimin syvämietteistä ja viipyilevää kauneutta. Soitto painottuu improvisaatioon ja akustisiin soittimiin. Yhtye tekee nyt kolmannen kiertueensa, joka sijoittuu Viroon ja Suomeen.

Molemmat konsertit ovat ikärajattomia ja alkoholittomia tilaisuuksia

Validi Karkia -klubi:

FLAME JAZZ MESSENGERS

(Severi Pyysalo, Jussi Fredriksson, Mikko Karjalainen, Max Zenger,

Robert Nordmark (SE),Teemu Åkerblom)

To 14.09.2017 Showtime klo 18.00, ovet klo 17.30

Eteläranta 6, Pori

Liput 15€ (ennakkovaraukset 044-5060773/kukkesand at hotmail.com)

Flame Jazz Messengers:

Mikko Karjalainen – trumpetti

Max Zenger – alttosaksofoni

Robert Nordmark (SE) – tenorisaksofoni

Severi Pyysalo – vibrafoni

Teemu Åkerblom – basso

Jussi Fredriksson – rummut

Legendaarisen vibrafonisti Severi Pyysalon ja jazzin monitoimimies Jussi Fredrikssonin johtama Flame Jazz Messengers esiintyy Suomen Jazzliiton syyskiertueella myös Validi Karkia -klubilla Porissa torstaina 14.9. klo 18.

Flame Jazz Messengers on livejazzin vahvaksi toimijaksi nousseen turkulaisen konserttisarja Flame Jazzin ympärille vuonna 2015 perustettu kollektiivi. Yhtye heijastelee tuotannossaan Flame Jazzille tärkeitä arvoja kuten juurevuutta, avoimuutta ja kansainvälisyyttä.

...

Temaattisesti Turun hengestä ja Itämeren suojelusta ammentava vuonna 2016 julkaistu debyyttilevy Port Arthur on vibrafonisti Severi Pyysalon ja rumpali-pianisti Jussi Fredrikssonin käsialaa. Kolmelle puhallinsoittimelle ja rytmisektiolle sävelletty ja sovitettu musiikki on yhdistelmä vahvoja melodioita, energisiä solistisia taidonnäytteitä sekä rohkeita dynamiikan vaihteluja.

Severi Pyysalo täyttää kuluvana vuonna 50 vuotta, joten kiertue juhlistaa myös suomijazzin legendan hienoa taivalta!

"Bändi on täyttä rautaa ja puristaa jazzin ydinmehuista väkevät tropit joka vaivaan." –Keskisuomalainen ****

"Länsirannikon svengaava jazzaarre" –Karjalainen ****

http://www.flamejazz.com/

https://www.facebook.com/validikarkia/

http://www.poriartmuseum.fi/fin/poriginal-galleria/galleria.PHP

Validi Karkia -klubi:

Pe 15.09.2017

USVA (JAP/FIN)

(Naoto Yamagishi, Jone Takamäki, Lauri Hyvärinen)

Showtime klo 20.00, ovet klo 19.30

Gallen-Kallelankatu 12, Pori

Liput 15€ (ennakkovaraukset 044-5060773/kukkesand at hotmail.com)

USVA (JAP/FIN)

Japanilais-suomalainen trio Usva (Naoto Yamagishi, Jone Takamäki ja Lauri Hyvärinen) loihtii lyömäsoittimien, puhaltimien ja kitaran voimin syvämietteistä ja viipyilevää kauneutta. Soitto painottuu improvisaatioon ja akustisiin soittimiin. Yhtye tekee nyt kolmannen kiertueensa, joka sijoittuu Viroon ja Suomeen. Aiemmin trio on esiintynyt Japanissa ja Suomessa ja sen debyyttialbumi julkaistiin keväällä 2016.

Saksofonisti ja puhallinsoittaja Jone Takamäki (s. 1955) on suomalaisen vapaan ilmaisun merkkihenkilö. Hänen musiikillinen matkansa on kulkenut villistä free jazzista lukuisiin maailman musiikillisiin kolkkiin. Takamäki taitaakin erilaisia soittimia esimerkiksi japanilaisista shakuhachista ja hocchikusta persialaiseen ney-huiluun. Takamäen omaa nimeä kantava debyyttialbumi ilmestyi vuonna 1981. Samana vuonna hänet palkittiin Pekka Pöyry -palkinnolla. Tämän lisäksi Takamäki on vaikuttanut mm. Edward Vesalan Sound & Furyssa sekä ECM:lle levyttäneessä jazz/rock/improvisaatio-yhtyeessä Krakataussa ja soittanut satakuntalaisen World Mänkeri Orchestran vieraana Polaire-livelevyllä.

Naoto Yamagishi (s. 1979) on japanilainen improvisoiva lyömäsoittaja. Yamagishin omaleimainen soittotapa saa rumpujen kalvot ja symbaalit mouruamaan, viheltämään ja laulamaan. Hänen soittonsa on alati elävässä muutoksessa: se on kekseliästä yksityiskohtaista ja tarkkaa. Muusikon yhteistyökumppaneihin lukeutuvat mm. Lan Cao, Gregor Siedl, Tetuzi Akiyama, Heddy Boubaker ja Morishige Yasumune. Yamagishi työskenteli pitkään Ranskassa, mutta on palannut jälleen Japaniin.

Lauri Hyvärinen (s. 1986) käyttää äänilähteenään pääsääntöisesti kitaraa, etsien kielistä ja rungosta resonansseja sekä akustisia ja sähköisiä hälyääniä. Hyvärisen kiinnostuksen keskiössä ovat improvisaation mahdollisuudet musiikintekotapana. Hänet tunnetaan mm. yhtyeistä Horst Quartet ja Ritual Extra sekä yhteistyöstään saksofonisti Ilia Belorukovin kanssa. Hyvärinen on konsertoinut laajalti Japanissa ja Euroopassa. Lisäksi hän on kokeellista musiikkia ja äänitaidetta edistävän yhdistyksen Äänen Lumon puheenjohtaja

 
Liput: 15€
Järjestäjä: Validi Karkia -klubi
Yhteystiedot: 044 5060773, kukkesand at hotmail.com
Kategoria: Festivaali, Lapset ja nuoret, Musiikki, Seniorit
 

Hakusana
Valitse kategoriat
Valitse paikkakunnat

Aikaväli (alkaa):

Aikaväli (päättyy):