Etusivu > Tekninen palvelukeskus > Kadut ja liikenne > Joukkoliikenne > Matkakeskus > Kulkeminen ja pysäköinti

Kulkeminen ja pysäköinti

Saattoliikenne saapuu matkakeskukselle joko Karjalankatua tai Asema-aukion katua pitkin. Laiturialueen ja Satakunnan ammattikorkeakoulun (SAMK) kampuksen välistä ei jatkossa kulje enää autotietä. Satakunnankadun liikenneympyrästä matkakeskukselle kulkeva tie muuttuu kaksisuuntaiseksi (katso kuva tämän sivun alalaidassa).

Pysäköinti

Asemarakennuksen edustalla sekä tulolaiturin vieressä on varattu paikat lyhytaikaiselle pysäköinnille saattoliikennettä varten. Aikarajoitus näillä paikoilla on 30 minuuttia.

Pitkäaikaista, aikarajoituksetonta pysäköintiä varten on parkkialue rautatien ja valtatien 2 välissä (katso karttakuva). Pysäköintialueelle ajetaan Tiilimäen puolelta Ratapihantien kautta ja sieltä kuljetaan junien ja bussien lähtölaitureille portaalikäytävää pitkin. Matkaa junien lähtölaitureille on 200 metriä ja bussien lähtölaitureille 300 metriä. Myös Karjalankadun varressa on pitkäaikaista pysäköintitilaa.

Invapysäköintipaikat sijaitsevat rautatieaseman edustalla ja tulolaiturin vieressä.

Pyöräily ja jalankulku

Kävely- ja pyörätie kulkee laiturialueen koillispuolella liikenneympyrän vierustaa. Pyöräpysäköintialue pyörätelineineen sijoittuu aukion koillispäähän (katso karttakuva). Asema-aukiolla on poliisin kameravalvonta. SAMKin edusta on viihtyisä, aukiomainen alue, joka on tarkoitettu kävelyn ja pyöräilyn lisäksi oleskeluun. Laiturialueet on tarkoitettu vain busseille, takseille ja jalankulkijoille. Kävelyn ja pyöräilyn saavutettavuuskartoilta on helppo arvioida, montako minuuttia kävelisit tai pyöräilisit matkakeskukseen tai matkakeskuksesta.

Saavutettavuuskartta kävellen (pdf, 0.64 Mt)

Saavutettavuus kartta pyöräillen (pdf, 0.49 Mt)

Portaalikäytävä

Rautatien alittavan portaalikäytävän kautta pääsee kulkemaan matkakeskukselta keskussairaalan suuntaan Tiilimäen alueelle. Portaalitunnelista kulkee jatkossa kevyen liikenteen lisäksi cityliikenteen bussi. Tunnelissa on 15 km/h nopeusrajoitus. Cityliikenteellä on oma kaista Matkakeskuksen suunnasta tullessa vasemmassa reunassa. Oikeanpuoleinen kaista on tarkoitettu kevyelle liikenteelle.

Cityliikenne

Matkakeskukselta pääsee kulkemaan eri puolille keskustaa edullisesti ja kätevästi Porin Linjojen cityliikenteen linjalla (linja numero 1). Reitti kulkee välillä Keskussairaala – Matkakeskus – Kauppatori – Puuvilla.

Taksit

Taksiasema sijaitsee asema-aukion luoteispäässä, linja-autojen tulolaiturin välittömässä läheisyydessä. Takseilla on näköyhteys rautatieaseman edustalle, jossa on myös takseille varattu pysähtymispaikka.

kuva Kuva avautuu suureksi klikkaamalla.