Etusivu > Uutiset > 2011 > 01 > Häähumua kesällä Kirjurissa

Häähumua kesällä Kirjurissa

(25.01.2011 14:17 KANTT1 / päivitetty 25.01.2011 14:17 Tiilimäki Tarja)

Kirjurinluodon kesäteatterissa Porissa nähdään kesällä Robin Hawdonin käsikirjoittama Täydelliset häät näytelmä, jota ohjaaja Mikko Viherjuuri luonnehtii brittiläiseksi sänkykamarifarssiksi, joka noudattaa parhaita farssiperinteitä yllätyksineen ja äkkikäänteineen.

Näytelmän tapahtumat käynnistyvät, kun sulhanen herää polttari-illan jälkeen hääaamuun kartanohotellin hääsviitissä tuntemattoman typykän vierestä. Asiaa ei paranne se, että morsian ja tuleva anoppi sekä hääväki ovat pian tulossa paikalle. Tilannetta ei helpota sekään, että tuntematon nainen on bestmanin tyttöystävä. Tästä alkaa hotellihuoneessa piilottelun ja hätävalheiden kierre, jonka keskellä sulhasen on loppujen lopuksi päätettävä ketä rakastaa ja kenen kanssa lopulta haluaa naimisiin.

Viherjuuri ohjasi Täydelliset häät vuonna 2007 Tampereen Teatteriin, jonka pääohjaajana hän toimii.

- Esitys poikkeaa tamperelaisesta versiosta siten, että siinä on mukana myös lauluja, mikä on luontevaa kun mukana näyttelijäjoukossa ovat myös Ritva Oksanen ja Saija ”Sani” Aartela.

Oksasen ja Aartelan lisäksi lavalla nähdään ainakin Turkka Mastomäki ja Kristo Salminen sekä porilaisesta Rakastajat-teatterista tuttu Miia Lindström.

Viherjuuri pitää näyttelijäryhmäänsä todella taitavana ja uskoo, että esityksestä tulee hyvää kesäistä viihdettä. Mutta mikä häntä farsseissa viehättää?

- Olen ohjannut neljäkymmenvuotisen teatteriurani aikana sekä draamoja, musikaaleja että komedioita. Etenkin farssit ovat mielenkiintoisia ja taiteellisesti vaativia haasteita. Niissä onnistuminen edellyttää rytmitajua ja henkilöohjausta, jotta saadaan aikaan vaivattomalta näyttävä farssille ominainen kepeys, arvioi Viherjuuri.

Täydelliset häät ensi-ilta on Kirjurinluodon kesäteatterissa 11.6.2011.

kuva Saija "Sani" Aartela, Turkka Mastomäki ja Ritva Oksanen nähdään Täydelliset häät farssin tähtinä kesällä Kirjurinluodon kesäteatterissa.

Hakusana