Etusivu > Uutiset > 2011 > 01 > Kulttuurikuntopäivä tarjoaa uusia kokemuksia

Kulttuurikuntopäivä tarjoaa uusia kokemuksia

(26.01.2011 14:54 KANTT1 / päivitetty 26.01.2011 14:54 Tiilimäki Tarja)

Kansallista kulttuurikuntopäivää vietetään ylihuomenna perjantaina 28.1., kolmatta kertaa. Myös Porissa kulttuurikuntoilua voi harrastaa monin eri tavoin.

Esimerkiksi Satakunnan Museo kannustaa kansalaisia kuntoilemaan teemalla Neljä kilometriä kulttuuriperintöä eli reippailtavana on noin neljän kilometrin matka museoyksiköstä toiseen.

Porin Taidemuseo järjestää puolestaan harvinaisen tilaisuuden tutustua Porin raatihuoneen taiteeseen Hallituskatu 12, klo 12–15. Teokset kuuluvat Porin kaupungin taidekokoelmaan, jossa on mukana August ja Impi Lipsasen perikunnan sekä Touko Palojoen lahjoituksia.

Porin Urheilutalon kahvila muuttuu kulttuuripäiväksi Mäntyluodon ekaluokkalaisten Oma ääni –teoksen näyttämöksi. Kyseessä on kollektiivinen ääniteos, jossa kuuluu jokaisen oppilaan ääni. Teos on toteutettu Taiteilija koulussa –hankkeen työpajassa. Kulttuuripäivän äänikahvila toteutuu Porin lastenkulttuurikeskus – Satakunnan lastenkulttuuriverkoston ja Porin vapaa-aikatoimen yhteistyöllä.

Kulttuurikuntopäivän tarkoituksena on tuoda kulttuuri näkyviin siellä, missä sitä ei usein näe tai tavoilla, joilla sitä ei tavallisesti tehdä: työpaikoilla, kouluissa, kauppakeskuksissa ja kulkuvälineissä.

Kulttuurikunto on Yleisradion, Suomen Kulttuurirahaston ja Svenska kulturfondenin yhteishanke, joka haastaa niin aktiiviset kuin passiiviset kulttuurin käyttäjät testaamaan uusia lajeja ja omia kykyjään. Kulttuurin aktiivinen harrastaminen antaa tutkitusti enemmän ja parempia elinvuosia.

Kulttuurikuntotesti


Hakusana