Etusivu > Uutiset > 2011 > 01 > Ohjaaja yllättäen Ellingin rooliin

Ohjaaja yllättäen Ellingin rooliin

(19.01.2011 10:06 KANTT1 / päivitetty 19.01.2011 10:16 Tiilimäki Tarja)

Porin Teatterin Elling-näytelmän valmistumisen loppumetreille kasaantui ylimääräistä dramatiikkaa, kun tuli tieto, että nimirooliin pestattu Hannu Müller ei voikaan sairastumisensa vuoksi roolia tehdä.

- Loppujen lopuksi meille ei jäänyt kuin kaksi vaihtoehtoa, joko peruuttaa koko esitys tai pestata roolin joku toinen. Päädyimme jälkimmäiseen ja Ellingin roolin tekee ohjaaja Kari Mattila, joka on ammatiltaan myös näyttelijä, kertoo teatterinjohtaja Patrik Drake.

Todennäköisesti Hannu Müller on poissa koko kevään. Drake uumoilee, että näytelmä jatkaisi ohjelmistossa myös syksyllä, jolloin näytelmä saisi uusintaensi-iltansa alkuperäisellä miehityksellä.

kuva Ohjaaja Kari Mattila (vas.) hyppäsi viime tingassa Ellingin housuihin. Kjell-Bjarnena Jan-Christian Söderholm. Kuva: Tarja Tiilimäki
Ohjaaja Kari Mattilalle jää reilu viikko perehtyä Ellingin rooliin. Hän pitää syntynyttä tilannetta haastavana mutta ei mahdottomana.

- Kyllähän tässä asetelma kääntyy ihan päälaelleen, kun tähän asti on tarkastellut näytelmää ns. ohjaajansilmällä, vuorosanojen opettelemisesta puhumattakaan. Haastavinta tässä on oman, rooliin istuvan, näyttelijärytmin löytäminen ja sisäistäminen. Näytelmä on jo niin hyvällä mallilla, että ohjaajamisen voi jättää vähemmälle, kertoo Kari Mattila.

Elling on norjalaisen Ingvar Ambjornsenin bestseller-romaaniin pohjautuva näytelmä. Lämminhenkinen ja humoristinen kertomus kahdesta laitoshoidossa olleesta kaveruksesta, jotka yrittävät sopeutua yhteiskuntaan mielisairaalassa vietettyjen vuosien jälkeen.

Ohjaaja Kati Mattilan mielestä näytelmä antaa arvon erilaisuudelle ja niille ihmisille, jotka nousevat ns. normaaliuden yläpuolelle.

Ellingin muissa rooleissa ovat Kjell-Bjarnena Jan-Christian Söderholm Helsingistä, Frankina Marko Honkanen sekä Reidunina vuorottelevat Mirva Tolppanen ja Maarit Lehtonen. Näytelmän lavastus ja puvustus on Christer Låglandin käsialaa. Elling on hänen viimeinen työnsä ennen eläkkeelle siirtymistään.

Ellingin ensi-ilta on Porin Teatterin pienellä näyttämöllä 26.1.2011.Hakusana