Etusivu > Uutiset > 2011 > 01 > Porille uudet ja selkeät internet-sivut

Porille uudet ja selkeät internet-sivut

(17.01.2011 11:00 KANTT1 / päivitetty 17.01.2011 11:38 Tiilimäki Tarja)

Pori-sivujen modernisointi- ja kehittämistyöllä on haluttu tehdä sivuista entistä toimivammat ja myös ulkonäöltään houkuttelevammat. Tavoitteena on, että uudet sivut palvelevat käyttäjäänsä entistä paremmin. Sivut toimivat nyt myös mobiiliversinona.

Uusien nettisivujen näkyvin asia on uusi graafinen ilme. Samat tietyt elementit toistuvat koko sivustolla, vaikka hallintokunnilla on eri kuvat ja värisvävyt.

– Uudistuksen myötä sivujen käyttö on entistä sujuvampaa, koska yhtenäisellä ilmeellä varmistetaan se, että käyttäjä tietää koko ajan olevansa Porin sivuilla. Lisäksi navigointia helpottaa kulloisellakin sivulla näkyvä murupolku eli käyttäjä tietää koko ajan missä kohtaa rakennetta hän on, täsmentää pääsuunnittelija Kaija Laurila Porin kaupungin IT-palveluista.

Palveluhakemisto entistä laajempi

Sivustojen koko materiaali on tarkistettu ja tarpeen mukaan uudistettu. Laurilan mukaan palveluhakemisto on nostettu käyttäjän kannalta tärkeäksi väyläksi päästä haluamalleen sivulle. Hakemistoa on kasvatettu uusilla palvelusanoilla ja niiden synonyymeillä.

– Hakemistoa on tarkoitus täydentää edelleen, myös sen mukaan mitä hakusanoja käyttäjät kaipaavat. Lisäksi voimme seurata mitä hakuja käytetään paljon ja nostaa sen mukaan tietyt palvelut rakenteessa helpommin esille.

Sivujen haku-toiminto on myös entistä parempi. Hakua voidaan jatkossa laajentaa myös muihin sivustoihin, kuten satapelastus.fi ja maisa.fi.

Tapahtumakalenteri on yksi suosituimmista Pori-sivujen palveluista. Näin ollen uusilla sivuilla kalenteriin on linkki jokaiselta sivulta. Suosittu kysymystori on myös uusilla sivuilla.

Hallintokunnat voivat uudistuksen myötä kirjoittaa etusivuilleen uutisia, jotka päivittyvät myös sivuston pääsivulle – näin uutistarjonta monipuolistuu ja ajantasaistuu.

Liikkumisesta selkeää ja vaivatonta

Parhaiten Pori-sivujen uudistuksesta pääsee perille kokeilemalla niitä. Kaija Laurilan mukaan koko uudistuksen tavoitteena on ollut, että sivuilla liikkuminen olisi mahdollisimman selkeää ja vaivatonta.

– Sivut on rakennettu niin, että jokaisen hallintokunnan, esim. TPK:n sivun yläosassa on linkkipainikkeita, jotka näkyvät kaikilla alasivuilla. Lisäksi kuhunkin asiaan liittyvät ns. tärpit on kerätty sivun oikeaan laitaan, kertoo Laurila.

Pori-sivujen etusivun alaosassa on lisäksi koko joukko kaupungin yhteistyötahojen linkkejä. Uusilta sivuilta löytyvällä päivityspäivämäärällä halutaan korostaa tietojen luotettavuutta ja ajantasaisuutta.

Kaupungin omana työtä

Useita kuukausia kestänyt uudistustyö on vaatinut lähes 130 tekijän työpanokset – kaupungin omana työnä. Uudistusta varten otettiin käyttöön uusi sisällönhallintajärjestelmä.

- Internet-sivut eivät ole kuitenkaan koskaan valmiit. Sisältö muuttuu koko ajan. Tavoitteenamme on kehittää sivuja edelleen, jotta sivusto palvelisi mahdollisimman hyvin niin porilaisia kuin muitakin käyttäjiä, toivoo Laurila.

Hän toivoo kehittämistyön tueksi palautetta uusista sivuista käyttäjiltä. Palautetta voi kätevimmin antaa Pori.fi-etusivulta löytyvän palaute-linkin kautta.


Hakusana