Etusivu > Uutiset > 2011 > 01 > Porin Jokikeskuksesta suunnittelukilpailu

Porin Jokikeskuksesta suunnittelukilpailu

(18.01.2011 14:52 KANTT1 / päivitetty 19.01.2011 11:04 Tiilimäki Tarja)

Porin kaupunginhallituksen eilinen, 17.1., päätös hyväksyä, viikko sitten pöydälle jättämänsä, Porin Jokikeskus-hankkeen loppuraportti muutoksitta antoi pontta hankkeen toteutussuunnitelmien käynnistämiselle.

kuva Kuva: Sari Parkkali

Pori Jokikeskus-hankkeen projektipäällikkö Sari Parkkali arvioi, että kevään aikana järjestetään alueen suunnittelukilpailu, jossa myös vast’ ikään valmistunutta taustaselvitystä tullaan hyödyntämään.

- Tavoitteena on järjestää kaksivaiheinen kilpailu, jonka ensivaiheessa kartoitamme suunnittelijoiden referenssejä ja siltä pohjalta valitsemme kilpailuun kutsuttavat.

Suunnittelun haaste tulee arvatenkin olemaan Etelärannan, Kirjuriluodon ja Puuvillanrannan yhdistävä pysyvä siltayhteys, joka toteutuessaan tulee herättämään varmasti intohimoja puolesta ja vastaan. Suunnittelun kohteena ovat myös ranta-alueiden kunnostaminen ja terassointi.

Maisemallisten muutosten ja elävöittämisen lisäksi Jokikeskus-hankkeen tavoitteena on lisätä myös alueen toiminnallisuutta. Veneilypalveluiden kehittäminen on myös suunnitelmissa mukana.


Jokikeskus vaatii toteutuakseen laajaa rahoituspohjaa, joten kevään aikana on Parkkalin mukaan tarkoitus kartoittaa erilaiset rahoitusmuodot.

- Kartoitamme ensinnäkin sekä kansalliset että EU-tuet ja kaikki muut rahoitusvaihtoehdot, koska sen verran suuresta hankkeesta on kysymys.

Jokikeskus-hanke on tärkeä osa Porin kansallista kaupunkipuistoa. Jokikeskuksen suunnittelussa ovat olleet mukana Porin kaupunkisuunnittelun, teknisen palvelukeskuksen, ja ympäristötoimiston lisäksi myös Turun yliopiston kulttuurituotannon ja maisemantutkimuksen koulutusohjelma.

Porin Jokikeskus loppuraporttiHakusana