Etusivu > Uutiset > 2011 > 01 > Satakunnan Unicef-vuoden suojelijaksi Elisabeth Rehn ja pääsponsoriksi A. Ahlström Oy

Satakunnan Unicef-vuoden suojelijaksi Elisabeth Rehn ja pääsponsoriksi A. Ahlström Oy

(21.01.2011 12:39 KANTT1 / päivitetty 21.01.2011 12:49 Tiilimäki Tarja)

Satakunnan Unicef-maakuntakumppanuusvuoden 2011 sekä suojelija ministeri Elisabeth Rehn että pääsponsori A. Ahlström Oy haluavat kehittää maailman lasten koulutusta, jonka suomilla tiedoilla ja taidoilla heillä on paremmat mahdollisuudet päästä köyhyydestä.

Elisabet Rehn on vahvasti mukana Unicefin toiminnassa. Erityisesti tyttöjen koulunkäynnin mahdollistaminen ja kehittäminen ovat hänelle tärkeitä. Hänelle myönnettiin Suomen Unicefin historian ensimmäinen Lapsen oikeuksien vaikuttaja –tunnustus vuonna 2004.

Unicefin lisäksi Rehn on ollut monien muiden ihmisoikeus- ja avustusjärjestöjen, kuten UNIFEMin, Punaisen Ristin ja WWF:n luottamustoimissa sekä YK:n nimittämänä asiantutijana eri puolilla maailmaa.

Viime vuosina Rehn on omistautunut kansainvälisille tehtäville. Kannanotoissaan hän painottaa usein tyttöjen koulutuksen merkitystä demokratian edistäjänä. Hän ei kaihda tiukkasanaisia kannanottoja tai kritiikin esittämistä EU:n tai YK:n suuntaan, silloin kun kyseessä ovat loukkaukset ihmisyyttä, lapsuutta tai tasa-arvoa vastaan.

Satakuntalaiset juuret omaavan A. Ahlström Oy:n lähteminen Unicef-vuoden pääsponsoriksi sopii hyvin yrityksen toimintatapaan, johon jo perinteisesti on kuulunut suomalaisen koulutuksen tukeminen. Walter Ahlströmin säätiö on vuodesta 1926 jakanut vuosittain apurahoja nuorille lahjakkaille tutkijoille. Viime vuonna perustettu Eva Ahlströmin säätiö auttaa heikossa asemassa olevia lapsia, nuoria ja naisia sekä Suomessa että ulkomailla.

A. Ahlström Oy:n keskeisiä liiketoiminta-alueita ovat metsätalous ja kiinteistöala. Lisäksi yritys järjestää majoitus- ja koulutuspalveluita Noormarkun ja Kauttuan ruukkialueilla.

Satakunnan Unicef-vuoden aloitustapahtumaa vietetään tulevana sunnuntaina Villilän studioilla Nakkilassa klo. 14-16.
Hakusana