Etusivu > Uutiset > 2011 > 04 > Kaupunkipyörällä liikkeelle

Kaupunkipyörällä liikkeelle

(27.04.2011 10:49 KANTT1 / päivitetty 27.04.2011 12:04 Tiilimäki Tarja)

Porissa on jälleen mahdollisuus lainata kaupunkipyöriä.

Lainapyörän saa 20 euron panttia vastaan Luontotalo Arkin pihasta. Pantin saa takaisin, kun palauttaa pyörän lainaushetkeä vastaavassa kunnossa.

Kaupunkipyörähankkeesta vastaa jo 11. kerran Pormestarinluodon asukasyhdistyksen työllisyysprojekti, joka kunnostaa pyörät.

kuva Kuva: Vaula Toivanen

– Kaupunkipyörät eivät eroa tänä vuonna ulkoisesti tavallisista pyöristä. Tällä halutaan välttää ilkivaltaa. Aiempina vuosina muusta pyöräkannasta väritykseltään poikkeavat pyörät ovat olleet ilkivallan kohteena, kertoo Pormestarinluodon asukasyhdistyksen projektipäällikkö Aki Nummelin.

Pyörän voi lainata enintään viikoksi. Pyörän kanssa on mahdollisuus lainata myös pyöräilykypärän, jos ei ole omaa.

Tällä hetkellä lainapyöriä on kuusi, mutta kesän edetessä pyöriä on lainattavaissa, etenkin kesän suurtapahtumien aikana, arviolta 40–50 kappaletta.

Pyöriä lainaavat pääasiassa turistit. Viime kesänä vuokraajia oli 110.

Pyöränkierrätystalkoot

Pormestarin asukasyhdistyksen työllisyysprojekti on vuosien varrella kerännyt ja kunnostanut satoja vanhoja polkupyöriä. Kunnostettuja pyöriä on käytetty kaupunkipyörinä, myyty tai lahjoitettu eteenpäin.

Pormestarinluodon asukasyhdistys haastaa kotitaloudet ja talonyhtiöt siivoamaan nurkat tarpeettomista ja rikkinäisistä pyöristä. Työllisyysprojekti tulee hakemaan kierrätettävät pyörät Porista ja naapurikunnista.

Kierrätettävistä pyöristä voi soittaa Pormestarinluodon kirjatuvalle, puh. (02) 641 2667 kello 8.15-16.00 välisenä aikana.


Hakusana