Etusivu > Uutiset > 2011 > 04 > Kirjurinluodon kesäravintolan korjaus alkamassa

Kirjurinluodon kesäravintolan korjaus alkamassa

(12.04.2011 16:13 Heli Koskela / päivitetty 12.04.2011 16:13 Koskela Heli)

Kirjurinluodon kesäravintolan korjauksen aikataulusta on keskusteltu viime päivinä. Seuraavassa selvennetään rakennuksen korjauksen aikataulua ja toteutusta.

Porin kaupunginvaltuusto päätti joulukuussa 2010 vuoden 2011 talousarviota käsitellessään myöntää investointimäärärahan Jokikeskukselle. Määrärahasta n. 250.000 € on varattu Kirjurinluodon kesäravintolan korjaukseen.

Tekninen lautakunta valitsi 8.2.2011 yksimielisesti Patrik Suveksen kesäravintolan vuokralaiseksi niin, että sopimus on voimassa kesän 2011. Kesän aikana Suveksen kanssa neuvotellaan pitempiaikainen vuokrasopimus. Tekninen lautakunta on sitoutunut vuokraamaan kesäravintolan Suvekselle 10 vuodeksi.

Lautakunnan päätöksen jälkeen Suves on teettänyt yhdessä Teknisen palvelukeskuksen kanssa rakennuksen korjaussuunnitelman. Sitä laadittaessa on neuvoteltu tiiviisti museoviraston edustajan kanssa. Rakennuksen suojelu on vaikuttanut suunnitelmiin ja tiloissa tehtäviin muutoksiin. Suunnittelun aikana on löydetty yksimielisyys tänä vuonna toteutettavista korjauksista. Korjauksia tullaan ilmeisesti jatkamaan vielä ensi syksynä ja keväällä 2012.

Korjaustyöt alkavat huhtikuun aikana tai viimeistään toukokuun alussa. Rakennustyö suojelukohteessa on vaativaa ja aikataulu haastava. Tarkoitus kuitenkin on, että kesäkahvila voidaan avata alkuperäisen aikataulun mukaan kesäkuussa, toivottavasti jo ennen juhannusta.

Kaupungin investoinnit kesäkahvilaan tehdään valtuuston hyväksymän määrärahan puitteissa. Lisäksi yrittäjä tulee investoimaan mm kalustoon ja eräisiin keittiölaitteisiin.


Hakusana