Etusivu > Uutiset > 2011 > 04 > Lisää asuntoja Karjarantaan?

Lisää asuntoja Karjarantaan?

(18.04.2011 13:16 Heli Koskela / päivitetty 18.04.2011 13:16 Koskela Heli)

Suisto-Kiinteistöt Oy ja Skanska ryhtyvät yhdessä kehittämään osaa Porin Karjarannan teollisuusalueesta. Yhtiöt ovat tänään allekirjoittaneet esisopimuksen, jolla sovitaan eräiden maa-alueiden myymisestä Skanskalle asuntorakentamista varten. Kiinteistökaupat edellyttävät toteutuakseen asemakaavan muutosta, ja siksi sopimukset ovat tässä vaiheessa esisopimuksia.

- Esisopimus antaa mahdollisuuden Karjarannan alueen pitkäjänteiseen
kehittämiseen, sanoo tekninen apulaiskaupunginjohtaja Kari Hannus.
- Asemakaavan muutoksista on jo neuvoteltu ja sen laadinta käynnistyy heti.
.
Nyt tehty esisopimus, tehtävät kiinteistökaupat ja asemakaavan muutos eivät vaikuta Metso Paper Oy:n ja Hollming Worksin konepajan toimintaan alueella, vaan se jatkuu entisellään. Kaupan kohteena on pääosin aluetta, joka on vapautunut tai vapautumassa teollisesta toiminnasta. Alueella sijaitsee myös Metso Oyj:lle vuokrattu konttorirakennus. Sen vuokrasopimuksen jatkosta neuvotellaan yhtiön kanssa.

Suisto-Kiinteistöt Oy on Porin kaupungin ja Hollming-konsernin sekä sen omistajien omistama kiinteistöyhtiö. Porin kaupunki omistaa yhtiöstä 49 % ja Hollming ja sen omistajat 51 %. Suisto-Kiinteistöt osti noin 11,7 hehtaarin suuruisen Karjarannan teollisuusalueen Metso Oyj:ltä 23.11.2005.


Hakusana