Etusivu > Uutiset > 2011 > 04 > Porin uimahallin harjannostajaisia vietetään hallin isossa altaassa

Porin uimahallin harjannostajaisia vietetään hallin isossa altaassa

(14.04.2011 07:00 Rakej1 / päivitetty 14.04.2011 12:45 Eronen Jukka-Petteri)

Uimahallin harjannostajaistilaisuutta vietetään 14.4.2011 klo 14.00 rakennustyömaalla sen isossa 50 metrin altaassa Kuninkaanhaanaukio 2:ssa.

kuva

Suomen oloissa ensimmäisen uutta aurinkoenergiateknologiaa käyttävän julkisen rakennuksen, Porin uimahallin, rakentaminen on edennyt sovitussa aikataulussa. Usea porilainen on nähnyt kotikaupunkinsa uuden kestävänkehityksen lippulaivan ulkoapäin. Rakennus saa kevään aikana vielä viimeisen silauksen, kun aurinkopaneelit asennetaan rakennuksen katolle.

Kuluneen talven aikana on hallin sisällä tehty ahkerasti töitä. Kevään mittaan valmistuvat muun muassa laatoitus- ja sisäkattotyöt sekä talotekniikan erilaisten järjestelmien asennukset. Uima-altaita täyttö vedellä alkaa lähempänä juhannusta. Kesän aikana hallissa testataan ja säädetään uusia järjestelmiä kuten vedenkäsittely-, lämmitys- ja ilmastointijärjestelmiä, jotta kaikki toimisi hallissa moitteettomasti ennen sen avaamista yleisölle syksyllä - Porin päivänä. Uimahalli valmistuu Porin kaupungin vapaa-aikaviraston käyttöön ja sen toivotaan tuovan tulevina vuosikymmeninä iloa ja hyvinvointia kaikkien porilaisten elämään.

Perustietoja hankkeesta

Hallin rakennuttaa Kiinteistö Oy Porin Uimahalli. Rakennuksen kerrosala on 8730 m², kokonaisala 5622 m² sekä tilavuus 52760 m­. Hankkeen rakennuskustannukset ovat 17,5 miljoona euroa. Valtion rahoitusosuus on 750.000 euroa opetusministeriön veikkausvoittovaroista ja 206.500 euroa työ- ja elinkeinoministeriön myöntämää energiatukea aurinkoenergian hyödyntämiseen julkisessa uimahallissa.

Hankkeen suunnittelijat ja rakentajat

Rakennuksen on suunnitellut Arkkitehtuuritoimisto Arktes Oy. Rakenne- ja veden käsittelyn suunnittelijana toimii Ramboll Finland Oy sekä LVIA- ja sähkösuunnittelijana Arkins Suunnittelu Oy. Pääurakoitsijana toimii MVR Yhtymä Oy, putkiurakoitsijana LVI-Halli S. Peltomäki Oy, ilmastointiurakoitsijana llmastointi Salminen Oy, sähköurakoitsijana Sähkö-Pori Oy, rakennusautomaatiourakoitsijana Schneider Electric Buildings Finland Oy ja veden käsittelyurakoitsijana CTK Tekniikka Oy. Rakennuttajan tehtävät hoitaa Porin kaupungin Tekninen palvelukeskus rakennuttamisen vastuualue.

Aurinkolämpö ja siihen liittyvät sähköt

Seinäkeräimet toimittaa Aurinkotori Oy Solar Viatorum ja Ympäristöenergia Oy, kuparin Luvata Pori Oy, kattojärjestelmän Vehmasputki Oy ja aurinkosähköjärjestelmän Naps-Systems Oy.Hakusana