Etusivu > Uutiset > 2011 > 04 > Porilaisesta raivosta syntyi Porispere

Porilaisesta raivosta syntyi Porispere

(12.04.2011 14:19 KANTV1 / päivitetty 12.04.2011 14:23 Toivanen Vaula)

Porilaiset saavat ferstarikesäänsä uuden rock-festivaalin. Porispere syntyi vastalauseena Sonispheren lähdölle Porista. Porispere järjestetään Kirjurinluodossa 5.-6. elokuuta 2011.

Porispere järjestetään Kirjurinluodossa perinteisellä Lokkilavalla ja sen ympäristössä. Tavoitteena kuitenkin on, että Kirjurinluodon normaalit kesäiset toiminnot eivät häiriinny. Festivaalin aikanakin rantaan pääsee uimaan ja Pelle Hermannin leikkipuistoon leikkimään.

– Pori on musiikkikaupunki, joten tänne piti saada uusi jokavuotinen rock-festari. Porispere tehdään porilaisin voimin, festivaalin järjestämisessä mukana oleva Jussi Lindholm kertoo.

Porisperen esiintyjiksi on valittu mielenkiintoinen kattaus niin suomalaisia kuin ulkomaisiakin esiintyjiä.

– Kategorioidusti Porisperen ohjelmistoa voisi kuvata siten, että perjantaina soi punk ja lauantaina heavy, festivaalitirehtööri Harri Vilkuna sanoo.

Perjantain Lokkilavan esiintyjiä ovat Michael Monroe, Disco Ensemble ja Lapko. Lisäksi Lokki-lavalla esiintyy Pelle Miljoona Oy, joka heittää kesällä korkeintaan neljä keikkaa. Porin keikka saattaa jäädä jopa yhtyeen viimeiseksi.

Pienemmällä ravintolalavalla perjantaina esiintyvät muun muassa Order!Order! ja Appendix.

Lauantaina Lokkilavalla rokkaavat muun muassa kanadalainen Anvil, ruotsalaiset Raised Fist ja Graveyard sekä kotimaiset Kotiteollisuus, Mokoma ja Circle. Ravintolalavalla kuullaan Kissiä, Metallicaa ja Iron Maideniä coverbändien muodossa.

Porisperen kävijätavoite on 5 000 henkilöä molempina päivinä.

Festivaalin järjestää Porispere Oy.

Lisätietoa tapahtumasta ja lipunmyynnistä Porisperen nettisivulta.


Hakusana