Etusivu > Uutiset > 2011 > 04 > Suomi puhtaaksi päivässä -kampanja!

Suomi puhtaaksi päivässä -kampanja!

(18.04.2011 15:09 ymp_ic / päivitetty 18.04.2011 15:48 Rapp Carmen)

Porin kaupunki haastaa porilaiset yhdistykset, asukkaat ja koulut valtakunnalliseen Suomi puhtaaksi päivässä! -ympäristökampanjaan

Porin kaupunki on päättänyt osallistua valtakunnalliseen Suomi puhtaaksi – päivässä! ympäristökampanjaan. Kampanjan tavoitteena ovat Suomen suurimmat ympäristötalkoot. Talkoopäivänä siivotaan talven aikana kertyneet roskat jätesäkkeihin julkisilta alueilta, kuten lähimetsistä, rannoilta, muilta virkistysalueilta ja teiden varsilta. Siivoustalkoissa ei kerätä puutarhajätettä, hiekoitushiekkaa, eikä myöskään asukkaiden tai taloyhtiöiden omia jätteitä.
Mukaan on huhtikuun puoliväliin mennessä ilmoittautunut yli 90 kuntaa tai kaupunkia.

Pori on lähtenyt mukaan kampanjaan ja täten haastamme porilaiset yhdistykset, kuten kylä- ja asukasyhdistykset, koulut ja muut yhteisöt sekä kaikki asukkaat osallistumaan koko kansan talkoisiin. Porissa siivoustalkoot toteutetaan torstaina 5. toukokuuta.

Porin kaupungin alueella siivoaminen tarkoittaa seuraavaa:

1. Talkoissa siivotaan yleisiä alueita keräämällä maassa olevia roskia.
2. Vapaaehtoiset ilmoittautuvat siivoamaan ottamalla yhteyttä kampanjan yhteyshenkilöön 2.5 mennessä: jätehuoltosuunnittelija Tarja Räikkönen, tarja.raikkonen@pori.fi, 044 701 2528. Ilmoita yhdistyksenne/koulunne/osallistujan nimi, talkooporukan yhteyshenkilö ja yhteystiedot, osallistujamäärä ja siivottava alue.
3. Ilmoittautuneet valitsevat itse heille sopivan siistittävän alueen tai osallistuvat yhteisiin Isomäen urheilukeskuksen siivoustalkoisiin klo 13:00 - 16:00.
4. Vapaaehtoisille ilmoitetaan, mistä jätesäkit saa siivouspäivänä hakea.
5. Siistimisen aikana nautitaan roskien alta paljastuvasta luonnosta.
6. Täydet jätesäkit otetaan maksutta vastaan kampanjaan ilmoittautuneilta Hangassuon jäteasemalla 5.5.–6.5. Osoite: Raumantie 980, avoinna to-pe 7-18.
Risuja ja oksia otetaan jäteasemalla vastaan maksutta ympäri vuoden.
7. Yhteisen ponnistuksen jälkeen nautimme kevään kukkasista ja siististä ympäristöstä!


Porissa siivoustempauksen järjestävät yhteistyössä Porin kaupungin ympäristövirasto, puistotoimi ja Porin Jätehuolto.

kuva


Hakusana