Etusivu > Uutiset > 2011 > 04 > Vähäx valottaa näkyy kaupunkikuvassa

Vähäx valottaa näkyy kaupunkikuvassa

(15.04.2011 10:41 KANTT1 / päivitetty 15.04.2011 11:07 Tiilimäki Tarja)

Porissa 13.5.-12.6.2011 järjestettävän Vähäx valottaa -festivaalin ohjelma on julkistettu.

Näyttelyitä on kaikkiaan 44 kappaletta eli huomattavasti enemmän kuin ensimmäisillä festivaaleilla vuonna 2008. Näyttelypaikkoina hyödynnetään kaupunkitilaa ja julkisia rakennuksia.
Valokuvia voi nähdä esimerkiksi näyteikkunoissa, mainostauluissa ja rakennusten ulkoseinissä.Iso osa näyttelyistä on nähtävissä mihin vuorokaudenaikaan tahansa.

- Näyttää siltä, että porilaiset eivät voi välttyä lasten ja nuorten valokuvien näkemiseltä, festivaalin taiteellinen johtaja Päivi Setälä naurahtaa.

Aikuinen voi törmätä lasten ja nuorten kuvamaailmaan vaikkapa bussipysäkillä,
kauppareissulla tai sairaalan odotushuoneessa.

- Lasten ja nuorten kulttuurin ei pitäisi eriytyä omaksi saarekkeekseen - se kuuluu kaikille ja on osa kulttuuria", Setälä toteaa.

- Elämme hyvin visuaalisessa maailmassa: esimerkiksi mainoskuvilta ei voi välttyä kaupungilla liikkuessaan. Vaikka lapset ovat kasvaneet tähän kuvien täyttämään maailmaan, heillä ei ole riittävästi väyliä omien kuvien ja näkemysten esiin tuomiseksi.Vähäx valottaa -festivaali on luotu paikkaamaan tätä aukkoa, Setälä perustelee.

Festivaalin järjestää Porin lastenkulttuurikeskus - Satakunnan lastenkulttuuriverkosto, jonka toiminnan ytimenä on nostaa lapset kulttuurin vastaanottajista aktiivisiksi tekijöiksi.

Vähäx valottaa on Porin lastenkulttuurikeskus - Satakunnan lastenkulttuuriverkoston toteuttama valtakunnallinen lasten ja nuorten valokuvafestivaali, joka järjestetään kolmen vuoden välein. Se on maailman ainoa lasten ja nuorten valokuvateosten esittelyyn
keskittyvä tapahtuma.
Festivaalin taiteellinen johtaja Päivi Setälä palkittiin viime vuonna työstään Taiteen
keskustoimikunnan myöntämällä lastenkulttuurin valtionpalkinnolla. Vuoden 2011
festivaalin toteutusta tukee Satakuntaliiton rahoittama Liikutu-hanke, joka yhdistää liikkumisen ilon ja taiteen.


Vähäx valottaa -festivaalin ohjelma
Hakusana