Etusivu > Uutiset > 2011 > 05 > Ammattiin valmistui 850 oppilasta

Ammattiin valmistui 850 oppilasta

(27.05.2011 14:27 KANTV1 / päivitetty 30.05.2011 07:46 Toivanen Vaula)

Länsirannikon koulutus Oy Winnovasta valmistui 28.5. 850 oppilasta. Koko kevään aikana valmistuneita on yhteensä noin 900.

kuva Tuomas Välimäki harrastaa rock ’n roll –kulttuuria, ”läskibasson” soittamista ja musiikin kuuntelua. Kuva Vaula Toivanen.
24-vuotias Tuomas Välimäki valmistui lähihoitajaksi.

– Päätin yläasteella, että haluan ensihoitajaksi. Lukion jälkeen hain ammattikorkeakouluun opiskelemaan ensihoitoa, mutta en päässyt sisään. Rekrymessuilla sain tietää, että myös ammattikoulussa lähihoitoa opiskeleva voi erikoistua ensihoitoon, Välimäki kertoo.

Välimäki pääsi Winnovaan lähihoitajan ylioppilaspohjaiselle linjalle vuonna 2009. Myös ensihoitajaksi erikoistuminen toteutui, ja Välimäki pääsee heti kesäkuussa töihin ambulanssiin.

Lauantaina Tuomas Välimäki juhlii valmistumistaan pienimuotoisesti sukulaisten kesken.


– Nyt haluaisin olla muutaman vuoden töissä ja sitten haen uudestaan ammattikorkeakouluun syventämään ensihoidon koulutustani, Välimäki suunnittelee.

Liaosta Winnovan vuoden opiskelija

Winnovassa valittiin tänä vuonna ensimmäistä kertaa vuoden opiskelija. Hän on kaksoistutkinnon suorittanut, 23-vuotias Chaoqun Liao. Liao valmistui merkonomiksi ja saa ensi viikon perjantaina päähänsä valkolakin.

Chaoqun Liao muutti vuonna 2005 perheensä kanssa Poriin Wuhanista, kaakkois-Kiinasta, isän työn vuoksi.

kuva Chaoqun Liaon harrastuksiin kuuluu sulkapallo, biljardi ja pöytätennis. Kuva Vaula Toivanen.
– En osannut ennestään suomea lainkaan. Kävin vajaan kolmen vuoden ajan suomen kielen kursseja. Sen jälkeen hain Winnovaan vuonna 2008 opiskelemaan liiketaloutta, Liao kertoo.

Hän päätti hakea samalla Porin aikuislukioon suorittamaan ylioppilastutkintoa, koska halusi illoiksi tekemistä. Liaon koulupäivät ovatkin olleet 12-tuntisia.

– Välillä on kieltämättä ollut rankkaa, kun opiskelin Winnovassa kello 8-16 ja menin illoiksi lukiolle, Liao myöntää.

Liao on kuitenkin selvinnyt molemmista kouluistaan loistavasti. Vaikka suomen kieli on välillä haastavaa, on Liao pärjännyt hyvin, etenkin matemaattisissa aineissa.

– Kävin 14 matematiikan kurssia. Niiden keskiarvo on 9,8 tai 9,9, en enää oikein muista, Liao naurahtaa.

Liao kirjoitti ylioppilaskirjoituksissa neljä ainetta.

Viimeiset kaksi kuukautta Liao on ollut työssäoppimisjaksolla Porin Sataman laskutuksessa. Hän kertoo iloisena, että saa jatkaa siellä työntekijänä vielä kesän yli.

Chaoqun Liao haki tänä keväänä jatko-opiskelemaan Satakunnan ammattikorkeakouluun logistiikkaa ja Turun yliopistoon kauppatiedettä.

Winnovasta valmistuu kevään aikana yhteensä 29 kaksoistutkinnon suorittanutta.Hakusana