Etusivu > Uutiset > 2011 > 05 > Museoiden yössä diskoa ja taidekeskustelua

Museoiden yössä diskoa ja taidekeskustelua

(11.05.2011 12:48 KANTT1 / päivitetty 11.05.2011 20:38 Tiilimäki Tarja)

Porissa vietetään Museoiden yötä lauantaina 14. toukokuuta. Tapahtumat sekä Porin Taidemuseossa että Satakunnan Museossa ovat osa kansainvälistä La Nuit des Musées –tapahtumaa.

Porin Taidemuseo tarjoilee 30-vuotisjuhlavuotensa kunniaksi Museoiden yönä monipuolisen taidecocktailin, joka sisältää muun muassa musiikkia, performanssia, kuvia ja nostalgiaa. Legendaarinen Ransu-koira on paikalla avaamassa tilaisuuden. Musiikillisesta annista vastaavat muun muassa rock-yhtye Black Audio ja folkartisti Nikolai Blad. Äänitaiteilija Juha Valkeapää loihtii illan aikana yleisöstä äänimuotokuvia.Yleisöllä on mahdollisuus osallistua esimerkiksi Batman-varjoteatteri- ja tarratyöpajaan tai kokata aitoja porilaisia.

Suuren taidekeskustelun aiheena on tällä kertaa Taidepolitiikka. Keskustelijoina muun muassa Turku Euroopan kultuuripääkaupunki 2011 säätiön ohjelmajohtaja Suvi Innilä, Voima-lehden toimituspäällikkö, teatteriohjaaja Susanna Kuparinen, taidekriitikko Otso Kantokorpi ja kuvataiteilija Laura Lilja.

Maksuttoman tapahtuman aikana, kello 17-24, myös museon näyttelyihin on vapaa pääsy.

Tapahtuman tuottaa Porin Taidemuseo yhteistyössä Kultuuriyhdistys Rapajööti ry:n ja Porin lastenkulttuurikeskus – Satakunnan lastenkultuurikeskuksen kanssa.

Lauantai-illan huumaa

70- luvun diskohuumaa on mahdollisuus kokea Satakunnan Museossa , jossa dj El Bimbo soittaa Finnhits levyiltä aikakauden kuumimmat hitit. Nostalgiahurmiota voi nostattaa pukeutumalla teeman mukaisesti. Yes sir, alkaa polttaa! –diskossa lantion liikkuvuutta on mahdollisuus testata kello 18-24. Sekä diskoon että näyttelyihin on vapaa pääsy.

Disko on osa Satakunnan Museon ja Porin kaupungin kulttuuritoimen Musamatkoja menneeseen -sarjaa.

Valtakunnallista Museoviikkoa vietetään 16.-22.5.2011

Satakunnan Museon museoviikon ohjelma


Hakusana