Etusivu > Uutiset > 2011 > 05 > Oppilaiden näkemys kansainvälisyydestä

Oppilaiden näkemys kansainvälisyydestä

(31.05.2011 15:52 kanrt1 / päivitetty 01.06.2011 08:41 Rinta-Kauhajärvi Taina)

Itä-Porin yhtenäiskoulun näytelmässä, Terveisiä Sampomaasta, musiikki raikaa ja tanssi tempaa mukaansa. Oppilaiden ideoima ja käsikirjoittama musiikillinen näytelmä sai kantaesityksensä tänään.

Esitys kertoo koulusta, monikulttuurisuudesta ja erilaisuuden kohtaamisesta. Terveisiä Sampomaasta on samalla osa vuoden 2011 Unicef-kumppanuutta.

Idea näytelmän tekoon lähti yhtenäiskoulun muutamalta opettajalta. Jo aluksi päätettiin, että teemana on kansainvälisyys. Teeman valinnan jälkeen oppilaat saivat itse käsikirjoittaa ja ideoida esitystään lisää.

- Oppilaille tuli monikulttuurisuudesta aivan erilaisia ajatuksia kuin meille opettajille. Heille se on jo nykypäivää, kertoo koulun opettaja Petra Enges-Pyykönen.

kuva Kuva: Taina Rinta-Kauhajärvi

Tarinan pääosassa on Vähäkylä-nimiseltä pieneltä paikkakunnalta porilaiseen lähiöön muuttava Uolevi ja tämän ensimmäinen koulupäivä uudessa koulussa. Tekijöiden viesti yleisölle on, että monikulttuuristuvassa Suomessa on yleistä, että ystäviä on useista eri maista.

Esityksessä on mukana 1-10.- luokkalaisia, ja opettajat ovat olleet näytelmässä lähinnä ohjaamassa ja auttamassa. Näytelmän käsikirjoitustyö alkoi jo syksyllä, mutta varsinaiset harjoitukset ovat pyörineet kevään ajan.

- Näytelmää olisi varmasti voinut hioa vieläkin, mutta halusimme sen olevan oppilaiden näköinen, lisää Enges-Pyykönen.

Terveisiä Sampomaasta -kutsuvierasnäytöksen tuotto lahjoitettiin Unicefin hyväksi.

kuva Kuva: Taina Rinta-Kauhajärvi


Hakusana