Etusivu > Uutiset > 2011 > 05 > Kyselyn tulos: porilaiset juovat liikaa

Kyselyn tulos: porilaiset juovat liikaa

(04.05.2011 14:25 KANTT1 / päivitetty 04.05.2011 15:42 Tiilimäki Tarja)

Pakka-hanke kartoitti maaliskuussa porilaisten alkoholiasenteita. Kyselytutkimukseen vastanneista yli puolet oli sitä mieltä, että Porissa käytetään liikaa alkoholia.

Täysi-ikäisistä vastaajista yli 90 prosenttia on sitä mieltä, että nuorten alkoholinkäyttöön tulisi puuttua enemmän. Tiukkuutta alkoholinmyyntiin päihtyneelle toivoo 80 prosenttia vastaajista.

Nuorista vastaajista lähes 70 prosenttia koki alkoholin hankkimisen alaikäiselle helpoksi. Nuorille alkoholia hankkivat yleensä tuntemattomat tai nuorten kaverit. Myös nuorten vanhemmat ostavat nuorille viinaksia.

Aikuisista vastaajista 90 prosenttia pitää hyväksyttävänä, että terveydenhuoltohenkilöstö ottaa alkoholinkäytön puheeksi vastaanotolla rutiininomaisesti ja antaa tarvittaessa neuvoja.

- Tämä on tärkeä viesti sosiaali- ja terveydenhuollon henkilöstölle, koska yhä edelleen ammattilaisetkin suhtautuvat alkoholinkäyttöön puuttumiseen tunteella, toteaa Pakka-hankkeen projektityöntekijä Sari Ilvonen.

Ilvosen mukaan Porilaisten alkoholiasenteet -kyselyn tulokset osoittavat Pakka-hankkeen toimintalinjojen olevan oikeita ja kohdennettu oikein.

Alkoholiasennekyselyyn vastasi 537 porilaista.

Pakka on ehkäisevän päihdetyön hanke.

Kyselytulokset (doc, 0.61 Mt)Hakusana