Etusivu > Uutiset > 2011 > 05 > Posti ja liikenne pääroolissa Viasveden yleisötilaisuudessa

Posti ja liikenne pääroolissa Viasveden yleisötilaisuudessa

(10.05.2011 14:36 kanrt1 / päivitetty 10.05.2011 14:36 Rinta-Kauhajärvi Taina)

Kesäinen ilta toi Viasveden Mäntypirtillä 9. toukokuuta pidettyyn yleisötilaisuuteen yli 100 kuulijaa. Tilaisuudessa käsiteltiin Viasveden, Makholman, Preiviikin ja Kuuminaisten sekä niiden lähialueiden asioita. Suurimmiksi puheenaiheiksi nousivat muun muassa postiasiat, liikenne sekä viemäriverkostot.

Itellan aluepäällikkö Timo Honkasalo sai paljon palautetta siitä, että posti tulee myöhään perille ja postit menevät hukkaan.

- Yritämme parantaa sitä, että posti tulisi ajoissa paikalle, Honkasalo lupasi.

Honkasalo muistutti myös, että jos postia menee hukkaan, kannattaa Itellan asiakaspalveluun ottaa oitis yhteyttä.

Alueen liikenteestä nousivat esiin monenlaiset asiat. Monet toivoivat lisävalaistusta sekä enemmän vuoroja linja-autoliikenteeseen. Liikennesuunnittelija Matti Järvinen kertoi, että alueen matkustuspohja ei riitä vuorojen lisäämiseen. Anne Laine yleisön joukosta ehdotti vaihtoehdoksi kutsujoukkoliikennettä.

- Järjestely toimii jo Ahlaisissa ja Anttoorassa, ja se voisi sopia hyvin tännekin, Järvinen tuumasi.

Luvian tuulipuistokin herätti keskustelua. Antti Hakkiluoto oli erityisen huolissaan mahdollisten tuulimyllyjen aiheuttamasta melusta sekä hirvestämisen tulevaisuudesta myllyjen läheisyydessä. Valtuutetut ja virkamiehet kiittivät Hakkiluotoa aktiivisuudesta ja lupasivat, että hankkeesta järjestetään syksyllä yleisötilaisuus, jos tarve vaatii.

Yleisö oli huolissaan myös nuorten ja lasten asioista, kuten liikuntapaikan eli Preiviikin koulun tulevaisuudesta sekä lasten koulukuljetuksista Kyläsaareen.

Tilaisuuden puheenjohtaja, kaupunginvaltuuston puheenjohtaja, Krista Kiuru muistuttikin useaan otteeseen, että valtuutetuille kannattaa tehdä aloitteita ja muistuttaa kylien olemassaolosta, jotta toivotut asiat saisivat näkyvyyttä.

Muut yleisön puheenvuorot liittyivät muun muassa pienviemäriverkoston rakentamisen kannattavuuteen, tieavustusten hakemiseen ja Mäntypirtin kierrätyspisteen kunnostamiseen.

kuva Kuva: Taina Rinta-Kauhajärvi


Hakusana