Etusivu > Uutiset > 2011 > 05 > SuomiAreena 2011

SuomiAreena 2011

(02.05.2011 12:11 Heli Koskela / päivitetty 02.05.2011 13:37 Koskela Heli)

SuomiAreenassa voit 11.-15.7.2011 tavata politiikan untuvikot ja konkarit, talouden ja median päättäjät, kansalaisjärjestöjen haastajat, taiteentekijät sekä viihteen ja urheilun huippunimet. Kaikkiin tilaisuuksiin on vapaa pääsy ja ne ovat maksuttomia.

Maakunta ja nuoriso näkyvillä

SuomiAreenan 2011 kesän tapahtumat rynnistävät 11.–15.7. paitsi synnyinkaupunkiinsa Poriin, myös Nakkilaan, Kokemäelle ja Merikarvialle. Nuoret ovat aivan uudella ponnella keskusteluissa mukana.

Merikarvialla Krookan satamassa otetaan varaslähtö jo lauantaina 9.7., kun puhutaan kesämökkeilystä ja Selkämeren kansallispuistosta.

Maanantaina 11.7. Nakkilassa Villilän kartanossa keskustellaan kulttuuriyrittäjyydestä sekä tietysti elokuvasta. Ovatko leffat muutakin kuin väkivaltaa ja seksiä?

Porin kaupunginvaltuusto otti rohkeasti mallia eduskunnan sosiaali- ja terveysvaliokunnan avoimesta istunnosta kesällä 2010, ja niinpä valtuusto pitää istuntonsa maanantaina 11.7. kaiken kansan edessä Porin Eetunaukiolla.

Syvälle suomalaiseen maatalouteen ja sen kipupisteisiin päästään paneutumaan tiistaina 12.7. Anttilan tilalla Kokemäellä. "Tappaako markkinaehtoisuus suomalaisen maatalouden?" -otsikolla käytävään keskusteluun odotetaan paikalle myös uutta maa- ja metsätalousministeriä.

STM tuo Poriin räväköitä keskusteluja

Kesän 2011 SuomiAreenan pääyhteistyökumppani on sosiaali- ja terveysministeriö. Ministeriön kahdessa keskustelussa etsitään teitä sosiaalisesti kestävään kehitykseen eli esillä ovat muun muassa terveyden edistäminen, työhyvinvointi ja sosiaalinen tasa-arvo.

Torstaina 14.7. ruoditaan suomalaista työelämää ja sen joskus sairasta kauneutta. Miten joustot, parempi tuottavuus ja jatkuva kasvu sopivat yhteen? Miten työllistetään osatyökykyiset? Mitä seuraisi laajamittaisesta downshiftaamisesta?

Miehet ja pojat pääsevät esille perjantaina 15.7. Ratkaisuja hakevassa keskustelussa kysytään: miten lisätä miesten terveyttä ja elinvuosia, miten työ ja perhe-elämä sovitetaan paremmin yhteen, miten saada parisuhteeseen kipinää? STM korostaa, että tarkoituksena ei ole kaivautua syvälle mies-naispoteroihin, vaan etsiä ratkaisuja sekä miehen että naisen parempaan yhteiseloon. Kumpaankin keskusteluun ovat tulossa uudet sosiaali- ja terveysministerit.

Nuoret näkyvät ja kuuluvat

Nuoret ovat mukana SuomiAreena-viikolla aiempaa näkyvämmin ja kuuluvammin.
Lukiolaisten liitto tuo Poriin kymmeniä aktiivejaan ja on näkyvästi esillä. Kouluissa on myös politiikan harrastus kasvussa, iso joukko porilaisia, oululaisia ja raumalaisia nuoria tuo terveisensä nykypoliitikoille.

Vapaaehtoistoiminnan juhlavuosi nostaa esille tärkeitä teemoja ja myös juhlii
Porissa. SuomiAreena klassikosta ovat tietysti mukana MTV3:n "Hallitus vs. oppositio"-tentti, väittelyt, rantalentopallo, Areena-futis sekä viikon päätteeksi lauletaan Juha "Watt" Vainion lauluja yhdessä Eetunaukiolla.

MTV3 lähettää runsaasti ohjelmaa

MTV3 lähettää koko SuomiAreena-viikon Huomenta Suomi -ohjelmansa Porista.
Tervetuloa seuraamaan suoraa lähetystä paikan päälle Eetunaukiolle maanantaista perjantaihin kello 7.55–10.00. Päivän tapahtumat summataan keskiviikosta perjantaihin Kymmenen uutisten jälkeen tulevissa SuomiAreena Specialeissa.

kuva

Tee kesätreffit Poriin 11.–15.7.2011

www.suomiareena.fi


Hakusana