Etusivu > Uutiset > 2011 > 05 > Vähäx valottaa tuo valokuvia kaikkialle

Vähäx valottaa tuo valokuvia kaikkialle

(11.05.2011 10:14 kanrt1 / päivitetty 11.05.2011 10:14 Rinta-Kauhajärvi Taina)

Lasten ja nuorten ottamia kuvia löytyy kuukauden ajan niin kauppakeskuksista, kauppahallista, rakennusten seinistä ja jopa lipputangoista. Vähäx valottaa -valokuvafestivaali käynnistyy 13. toukokuuta Eetunaukiolta. Kuvat ovat kaikkien nähtävillä aina 12. kesäkuuta saakka.

Toista kertaa järjestettävän festivaalin teemana on liike ja liikutus. Liike näkyy näyttelyssä itse valokuvissa, mutta myös esimerkiksi ohi kiitävien bussien kyljissä.

- Liikettä on sekin, että jokainen voi tuoda oman valokuvansa Muuttuva-näyttelyyn, kertoo festivaalin taiteellinen johtaja Päivi Setälä.

kuva Yli 700 lasta ja nuorta on räpsinyt valokuvia festivaaliin. Kuva: Taina Rinta-Kauhajärvi
Festivaalin keskuksena toimii Vähäx-galleria Antinkatu 7:ssä, josta saa kaiken infon tapahtumaan liittyen. Festivaalikeskus toimii myös työpajatilana sekä näyttelytilana. Näyttelyiden toteutuksessa ja valokuvaamisessa on käytetty monia erilaisia tekniikoita.

- Valokuvat ovat muun muassa postikortin muodossa, joten niitä voi lähettää eteenpäin, Setälä kertoo.

Vähäx valottaa -festivaalilla on esillä yli 40 näyttelyä. Valokuvat levittäytyvät myös lähiöihin ja maaseudulle. Näyttelyiden lisäksi tapahtumaan kuuluu muun muassa pyöräilyretkiä, erilaisia työpajoja sekä tekijänoikeuksiin liittyvä seminaari.

Vähäx valottaa on Porin lastenkulttuurikeskus - Satakunnan lastenkulttuuriverkoston järjestämä ainutlaatuinen lasten ja nuorten valokuvafestivaali, joka järjestetään kolmen vuoden välein.

Festivaali-info

kuva Cygnaeuksen koulun oppilaat pääsivät tutustumaan Vähäx-gallerian näyttelyihin ennakkoon. Kuva: Taina Rinta-Kauhajärvi


Hakusana