Etusivu > Uutiset > 2011 > 06 > Tarveselvitys kokoelmakeskuksesta valmis

Tarveselvitys kokoelmakeskuksesta valmis

(22.06.2011 15:16 KANTT1 / päivitetty 27.06.2011 08:47 Tiilimäki Tarja)

Selvityksen mukaan Satakunnassa on tarvetta yhteiselle alueelliselle kokoelmakeskukselle.

Keskus tarjoaisi pysyvät ja museaaliset säilytysolosuhteet museoiden esine- ja taidekokoelmille.

Tarveselvityksen mukaan kokoelmakeskuksen tavoitepinta-ala on noin 7 900 m2. Tilavaihtoehtona on joko vuokrattava tai ostettava peruskorjattava kiinteistö tai uudisrakennus.

Kokoelmakeskuksen arvioitu investointikustannus kalusteineen on 1500 euroa/ m2. Investoinnin rahoitus tulisi kunnilta ja muilta kokoelmia ylläpitäviltä tahoilta. Myös vähintään 30 % valtiontuki on mahdollinen.

Hankesuunnitteluun ja rakennussuunnitteluun esitetään 250 000 euroa budjettikaudelle 2012. Tarkoituksena on, että museoita ylläpitävät kunnat: Pori, Rauma, Kankaanpää, Harjavalta, Huittinen ja Ulvila, huomioivat hankkeen talousarvioissaan.

Keskuksen rakentaminen alkaisi 2013 ja se olisi muuttovalmis vuoden 2015 lopussa.

Maakunnan ammattimuseoiden lisäksi keskuksen palveluita voisivat hyödyntää myös yritykset, säätiöt ja yksityishenkilöt.

Kaikki toiminnot saman katon alla

Tarveselvityksen mukaan kokelmakeskuksen yhteyteen tulisi myös kaikki muut kokoelmienhoitoon liittyvät toiminnot, kuten vastaanotto, karanteeni, pakastus, käsittely, konservointi, pakkaus ja luettelointi.

Kokelmakeskuksen tavoitteena on kokoelmien ja niiden hoidon rationalisointi, synergiaetujen saavuttaminen ja kustannussäästöt pitkällä aikavälillä.

Valmistunut tarveselvitys on osa laajempaa kokoelmakeskuksen selvityshanketta, joka käynnistyi helmikuussa 2011 ja jatkuu syksyyn.

Selvitystyössä ovat olleet mukana Satakunnan Museo, Porin taidemuseo, Rauman museo, Rauman taidemuseo, Kankaanpään kaupunginmuseo, Emil Cedercreutzin museo, Huittisten museo, Friitalan nahkamuseo, Rauman merimuseo sekä Teresia ja Rafael Lönnströmin Säätiön museot.


Hakusana