Etusivu > Uutiset > 2011 > 06 > Alkoholivalistusta lasin alla

Alkoholivalistusta lasin alla

(15.06.2011 13:03 KANTT1 / päivitetty 15.06.2011 21:49 Tiilimäki Tarja)

Tästä viikosta lähtien porilaisissa ravintoloissa saattaa lasin alta löytyä pahviläpyskä, jossa todetaan ytimekkäästi ”Älä ver sit mitää perskännei”.

Kyseessä on ehkäisevän päihdetyön eli Pakka –hankkeen ja Porissa elokuussa järjestettävän Porispere –festivaalin yhteistyö, jonka tavoitteena on muistuttaa vastuullisesta alkoholinkäytöstä myös festareilla.

- Festareilla saa pitää hauskaa ja maistella virvokkeita, mutta kaikkien etu on, että yleisön kunto ei lipsahda ns. perskänniasteelle, toteaa Harri Vilkuna Porispere-organisaatiosta.

Alusen toisella puolella on yksi Pakka-hankkeen teemoista eli ”Estä överit – hauskaa huomennakin”.

Tämänkaltainen yhteistyö on Pakka-hankkeen projektityöntekijä Sari Ilvosen mukaan ainutlaatuista.

- Porilaisten ravintoloiden kanssa on yhteistyötä tehty jo hankeen alusta lähtien, järjestämällä erilaisia kampanjoita sekä koulutusta ravintolahenkilökunnalle esimerkiksi vastuullisesta anniskelusta, kertoo Ilvonen.

Tolkullinen alkoholinkäyttö festareilla parantaa Ilvosen mukaan kaikkien viihtyvyyttä ja vähentää samalla järjestyshäiriöitä.

Pakka-hanke toimii Porissa ja perusturvan yhteistoiminta-alueella. Hankkeen tavoitteena on muun muassa nuorten ja nuorten aikuisten humalajuomisen vähentäminen ja siihen liittyvien haittojen ehkäiseminen.

kuva

Hakusana