Etusivu > Uutiset > 2011 > 06 > Eläimet saapuvat Porin puistoihin

Eläimet saapuvat Porin puistoihin

(01.06.2011 08:53 Rakej1 / päivitetty 01.06.2011 13:55 Eronen Jukka-Petteri)

Porin puistoihin tuodaan jälleen eläimiä kesäksi.

Kirjurinluodon kesäasukit saapuvat

Linnut köröttelivät pahvilaatikoissa pakettiauton kyydissa Leppäkorvesta talvimajoituksesta Kirjuriluodon lintuhäkkeihin 1. kesäkuuta.

kuva Kuva: Tarja Tiilimäki

Kirjurissa on tällä kertaa kultafasaani, keltafasaaneja, turkinkyyhkyjä, riikinkukkoja, maatiaiskanoja ja kukkoja sekä valkoisia kukkoja.

- Kyllä linnut vaistoavat kevään tulon. Ne tulevat levottomiksi, toteaa lintujenhoitaja Serja Heino, joka on huolehtinut linnuista talvimajoituksessa ja vastaa myös niiden hoidosta Kirjurissa.

- Lintujen päivittäiseen hoitoon kuuluu veden vaihto, ruoan laitto ja häkkien siivous. Tänä vuonna kokeilemme myös ruoka- ja juoma-automaattia, kertoo Heino.

Katso lisää kuvia linnuista facebookissa

Viereiseen aitaukseen tuodaan lammaskatras maanantaina 6.6. n. klo 12. Samana päivänä noin klo 14 saapuvat myös aasi-aitauksen uudet asukit. Tänä vuonna aitaukseen tulee kaksi ponia. Aikaisempina vuosina aitauksessa asustellut Ihaa-aasi odottaa viimeisillään uutta varsaa ja he saapuvat aitaukseen kun varsa varttuu hieman.

Suomenlampaat niittyhoitotöihin laitumille

Pala maalaismaisemaa on jälleen nähtävänä kaupungin eri alueilla. Pormestarinluodon Messukadun, Harmaalinnan Harmaalinnantien ja Pihlavan terveysaseman viereisen puistikon puistolaitumille palaavat lampaat nurmenniittotöihin.

Pihlavaan lampaat saapuvat maanantaina 20.6 klo 12. Harmaalinnaan lampaat saapuvat keskiviikkona 22.6 klo 12 ja Pormestarinluotoon samana päivänä klo 14.

kuva

Asukkaat saavat halutessaan ruokkia lampaita, poneja ja aaseja niittyaitausten vierustalta nyhdettävällä heinällä. Eläimille ei saa tuoda muuta ruokaa. Aitauksiin tulee tarkemmat tiedot aitauksessa olevista eläimistä. Eläimet palaavat kotitilalleen elo- syyskuussa kun yöt kylmenevät.

Laidunprojektit ovat osa puistojen palvelujen kehittämistä. Tavoitteena on, että alueille muodostuu muutamassa vuodessa oma laidunniityn kasvusto. Laidunmaisema eläimineen elävöittää maisemaa ja antaa asukkaille seurattavaa.

Tervetuloa katsomaan uusia ja vanhoja eläinystäviä ja viihtymään puistoihin!


Hakusana